SAATİNİ TOPRAĞA AYARLAYANLAR

Piyade tüfeğinden çıkan  merminin, bir saniyede 800 metre hızla gittiğini,  makineli tüfeğin bir dakika da 1150 mermi attığını, bunun anlamının ölümün saliseler içinde olacağını bilerek, o merminin zerine gitmek.

Aşırma atış yapan havan silahının bir mermisinin 30-50 m lik bir alanı tahrip ettiğini , Sinsi bir silah olan mayının, güçlendirilmiş EYP (El Yapımı Patlayıcı)nin 13 tonluk bir aracı imha ettiğini bilerek, bunların olma ihtimali olan yerlerde, o aracın içinde hareket etmek nasıl bir ruhu anlatır ki.

Çanakkale savaşı, Türklerin bitti dendiği dönemde ,mermi düşmeyen toprak parçasının kalmadığı savaş alanında düşmana saldırmak için mevzilerden fırlamak, göğüs göğüse savaşmak, Kurtuluş savaşında yokluklar içerisinde ki ordunun, çelik mermilerin, şarapnel parçalarının içerisinde koşmasının adı ne olabilir?

Kıbrıs savaşı, gemide adaya çıkmak için yolculuk ederken, orduya yeni verilen  silahların tüm özelliklerini ve nişancılığını öğrenerek ,orada ki savaşta destanlar yazmak ne ile adlandırılır.

Güney doğu, kendi vatanın içerisinde vatana ihanet edenlerle mücadele ediyorsun, gecenin karanlığında, siste veya tipide vatan toprağını korumak için, sırtında 40 kg yük ile dağ taş yürümek, kuş konmaz,kervan geçmez dağ başlarında ki karakollarda , aylarca arkadaşlarının dışında insan görmeden yaşamak, uykundan, patlayan roketatarların ve yağan mermilerin sesleriyle uyanmak, vatanın emanetini ,bayrağını korumak için o karanlıkta seni mücadele ettiren ruh halinin adı nedir ?

Tüm bunların adı, inançtır, vatan sevgisidir,bayrak sevgisidir, millet sevgisidir.

Askerliğe başladığında silah ve namus üzerine yemin ederken, vatan için seve seve canımı feda edeceğim diyen  Türk askeridir.

Mermi yağmuru altında ileriye koşan, her türlü arazi şartlarında mücadele eden , durumunu sorgulamadan vatan için diyen, eğitimde ter dökmeyenin savaşta kan dökeceğini bilen Türk askeridir.

Saroz körfezi, senaryosu belli olan, NATO birlikleri ile yapılan bir tatbikat, bağlı bulunduğumuz birliğin görevi savunma .  Senaryo gereği  bulunduğumuz hattı savunmak ve belli bir zaman içerisinde geriye çekilmek. Birkaç kez diğer ülke askerleri ile  karşılaştık , bu karşılaşmalar takım seviyesinde ve asıl görev  bölgenin gerisinde ana unsur ile birleşerek savunma  hat oluşturmak. Son gün sabaha karşı, tüm takımların birleşerek oluşturduğu bölük bütünlüğünde savunma hattındayız. Bizim birliğin karşısında NATO içerisinde yine bizim askerlerin oluşturduğu deniz piyadeleri.

Gün açarken makilik alanda eğitim mermilerinin kullanıldığı  çatışma başladı, ama nedense hiçbir askeri geri çekemiyoruz. Tüm rütbeliler alanda askerleri çekmek için koşturuyoruz fakat bizim askerler hala direnmekte.Karşı tarafın rütbelileri dahi bağırıyor ‘’Geri çekilin’’, bizim askerler ‘’Biz Türküz geri çekilmeyiz.’’

Afrin, hedefler tek tek ele geçiriliyor, öncelik zayiatı en düşük seviyede tutarak ana hedefte birleşmek. Ana hedef, Afrin merkez, sokaklarda meskun mahal çatışmaları başlayacak. İçerisinde halk olan bir yerde ,onların arkasına saklanan teröristlerle mücadele edilecek.

Sokak çatışmaları oldukca zor geçecek, temennimiz o ana gelindiğinde örgüt içerisinde çözülmelerin başlaması. O çözülmeler olsa da olmasa da bu çatışmalar yaşanacak.O labirentin içerisinde nereden merminin geleceği belli olmayacak. O nedenle ağırlıklı keskin nişancılar ve araç üzerinde ki uzun namlulu silahlar üzerine kurulu bir çatışma ile başlanarak, birliklerin içeriye sokulması sağlanacak.

Bu dönemde, ordunun arkasına aldığı halk gücünün ,siyasi söylemlere feda edilmemesi gerekmektedir. Ordu savaş halinde iken içeride karapropaganda yapılması, olumsuz demeçlerin orada ki askerimize hiçbir faydası yoktur.

Bu dönemde herkesin birlik içerisinde hareket etmesi gerekmektedir. Savaşa muhalif olanların hiç bir şeyi göremezse, DAİŞ, için oradayız diyenlerin o örgütü nasıl kullandığını, yarın ülkemizin nasıl bir bela ile başbaşa bırakılacağını görmeleri gerekmektedir  ve en önemlisi  bu dönem , vatanı için susma zamanınızdır .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR