Renklerin Dili

   Bu kadar renk yarattığına göre Allah, ressam olmalı. En güzel ressamdır yaratan. Tabiattaki birbirine karışmayan, birbirini tamamlayan rengârenk tabloları bunun göstergesidir. Gökkuşağı ise diğer delillerden sadece bir tanesidir.

   Siyah ciddi şeyler ifade eder. O yüzden hüzünlü durumlarda siyah giyilir. Sarı karasızlıktır. Daha sonra yeşil gelir. Yeşil inançlı olmayı anlatır. Sonra mavi gelir. İnsan inandıktan sonra rahatlar mavi rahatlık veren bir renktir. Ondan sonra kırmızı gelir inanan ve rahatlayan insan sevmeye başlar. Kırmızı aşk ve sevgidir. Kırmızı gülleri hatırlayın. Sonra beyaz gelir. Beyaz kabul rengidir. Sonbaharın bitip kışın gelişiyle yağan kar sanki tabiatın ölümünün kabulü gibidir. Evlenen kızlar beyaz gelinlik giyer. Erkekler siyah takım elbise. Erkek siyah giymekle ciddi bir teklif yapar. Kız ise beyaz giymekle bu teklifi kabul eder.

Bayrağımız kırmızı bir desen üzerine beyaz hilal ve beyaz yıldızdan oluşmuştur. Bayrak vatanı temsil eder. Kırmızı aşktır, sevgidir. Biz vatanımızı severiz. Ay kalbimizi temsil eder. İslam dinini kabul eden kalp beyaz hilal şeklini alır. Ay, ışığını yıldızdan alır. Yıldız ise Kur"an-ı Kerim"dir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR