Merhaba


Öncelikle beni Denge ailesine kabul ettiğiniz için size teşekkür etmek istiyorum. Bugünden itibaren bana ayrılan köşede yazılarımı sizinle buluşturacağım için bahtiyarım. Bu güzel kadroda olmak beni gururlandırdı.
Geçenlerde sosyal paylaşım sitesi olarak hizmet veren facebook"ta paylaşılan bi video dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istiyorum. Küçüklüğümüz kahramanlarından olan sevimli Hugo"nun Türkiye"nin önde gelen gazetelerinden birinin onbinlerce üyesi olan çocuk kulübünün yaptığı yada fark edemediği yanlışı bize tüm çıplaklığıyla gösteriyor. Bilgisayar aracılığıyla çocuklar hugoyla yolculuğa çıkıyor, dünya haritası üstünde hangi ülkeye tıklarsanız o ülkenin sınırlarını gösteriyor. Dünyanın bütün ülkelerini sınırlarınını sorunsuzca gösteren Hugo Türkiye"ye tıklandığında Sinop tan Hatay"a kadar kesilmiş Trakya bölgemiz ülke sınırlarına hiç dahil edilmediğini gösteriyor. Bu harita bana serv anlaşmasından sonra bize bırakılan toprakları gösteren haritanın aynısı gibi geldi. Yıllardır Türkiye cumhuriyetinin servi yok sayması dahili ve harici düşmanlarımızı durduramamış sürekli servi hortlatmaya çalışmışlardır. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul"da bulunan Ortodoks patriğini yaptığı yurtdışı ziyaretlerinde devlet başkanı sıfatıyla ağırlandığını İstanbul un göbeğinde aynı Vatikan da olduğu gibi özerk bi Yakındoğu Bizans devleti olarak var olma çabalarını, gelen yabancı devlet bakanlarının da Türkiye ziyaretlerinde Fener Rum patrikliğini ziyaret etmeleri servi canlandırma sevdalarından başka hiçbir şey olmadığını hatırlarız. Bu seferki harekette Türkiye"nin dahili ve harici düşmanlarının boş durmadığını yıllar geçsede üstünden bu ideolojiden vazgeçmeyeceğinin göstergesidir. Ülke sınırlarını daha yeni öğrenen çocuklar Türkiye"yi serv de gösterildiği gibi öğreniyorlar. Bir başka tehlikede haritaların üstüne tıklandığı zaman ülke hakkında kısa bilgi veriliyor. Türkiye hakkında verilen bilgi Türkiye fes takanların ülkesi olarak çocuk beyinlere yerleştiriliyor. Skandal bunlardan ibaret deil Türkiye"ye gitmek isteyenlere küçük bi uyarı veriliyor; Türkiye"de kendinizi asla güvende hissedemezsiniz deniliyor Türkiye güvenli deil deniliyor. İlk intibaının önemini her kez bilir çocuklara cennet vatan Türkiye"mizi çok yanlış tanıtılıyor gerici yobaz intihar saldırıları eksik olmayan işgal altındaki Irak gibi gösteriliyor.
Bu hiçbir şekilde göz ardı edilemeyecek bi olaydır. Hele de bunu yapan tirajı yüksek bi Türkiye gazetesiyse merak ediyorum ülkemizin denetleme kurumu falan yokmu?  Bu tür yanlışlara dur diyebilecek kadar güçlü birileri yokmu bu memlekette? Bu tür konularda derinlere indiğimizde nice tartışma konuları çıkar karşımıza. İnşallah ilerleyen zamanlarda derinlemesine tartışırız bu konuları. Sağlıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR