Firavunun Gazabı!

Filistin"de yaşanan insanlık dramında İsrail devletinin ne kadar savaş suçu işliyorsa, Müslüman ülke Mısır"ın yaptığı gibi insanı yardımı Filistin"e sokmamak bu zulme ortak olmaktır.

 

Filistin topraklarındaki bu ambargo, dünya halklarının insanlıkla imtihanını ortaya koyduğu bu günlerde, Mısır hükümetinin ekonomik krizle boğuşan dünyanın zor zahmet getirdikleri yardımları içeriye almamasında ki tavrı anlaşılır gibi değildir. Konvoyun güzergahına baktığımızda Fransa, İtalya, Yunanistan, İngiltere"de sorun yaşamayan yardım konvoyu, bir İslam ülkesinde olan Mısır"da, Mısır güvenlik güçleri tarafından İsrail benzeri bir saldırı ile saldırıya uğruyor.

 

ABD başkanı Obama"nın başa geldiği ilk günlerde İslam alemine seslenirken Mısır"ı tercih etmesi Mısırın firavunvari hareketlerinin sebebi mi? Acaba diye akıllarda soru işareti bırakıyor. Taşeron ülke Mısır bu güne kadar uluslar arası platformlarda saygınlığını korumada başarı sağlamış bir ülke değil. Bu davranışı ile Mısır, Avrupalı ve Amerikalı dostlarının takdirini biraz kazanmış olsa da, Arap Dünyası"nın ve İslam Dünyası"nın da tepkisi kazanmış vede insanlık sınavında sınıfta kalmış bir ülkedir.

 

O küçücük toprak parçası olan Gazze"nin İsrail üstünden feryatlarının duyulması mümkün değildir. Allahın insanlığa sunduğu denizi bile kullandırmıyorlar, sahil kenarında çıkmaya cesaret eden kişileri nasıl vurulduğunu görüyoruz. Dünyayla irtibatı refah sınır kapısı kalan Gazze firavunun zulmüne uğramaktadır.İsrail, Gazzelilerin ev yapımı roketlerinin topraklarını taciz ettiği gerekçesi ile Gazze'ye 22 gün tüm ordusu ile saldırmış ve okul, hastane, BM binaları dahil olmak üzere her şeyi bombalamış Allah"ın bize verdiği en temel hak olan yaşamayı ellerinden almıştır. Bunlar yetmezmiş gibi ambargo koyup gelecek yardımların önünü kesmiş ve sınır boyunca utanç duvarını kurmuştur.

Bu utanç duvarının aynısından Mısırda da yapımına başlanmıştır. Duvarı yapan ABD doları ve kendi mühendisleridir. Mısırın bu durumdan şikâyetçi olmadığı açıktır. Zaten dört bir yanı düşmanlarla çevrili olan Gazze bu duvarında inşasıyla kendi nefesinde boğulacaktır.

 

Dünyadan gelen yoğun tepkiler ve Türkiye"nin girişimleriyle geçici olarak açılan kapılar hemen kapatılmış durumdadır. Yardım götürmek için oraya giden iyilik meleklerine yapılan zulüm, dönüş yolculuğunda da bitmemiştir. Şimdi de havaalanlarında prosedürler tam anlamıyla uygulanmakta birkaç kişinin pasaportuna el konulmaktadır. Firavun torunlarının bu zulmü Allah katında reva görmediği açıktır. En yakın zamanda büyük ABD rüyasından uyanmaları dileğiyle. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR