Bu küfürlerin amacı ne?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ülkemizde istediği gibi konuştuğu yetmiyormuş gibi birde devlete küfür edebilecek kadar cüretkar hale gelmiş.

 

Devlet politikasını canı gönülden eleştirebilirsin, sert tepkilerde verebilirsin, demokratik devlet anlayışına sığınıp, işinize nasıl geldiği gibi zaten konuşuyorsunuz ve kimse sizi durduramıyor istediğiniz gibi davranıp pkk lırarı çiçeklerle karşılıyorsunuz. Bu küfürlerin amacı ne?

 

Eğer baydemir devlete küfür edeceğine, eleştirdiği yasaları söyleyip değiştirmesini talep etse belki bu kadar tepki toplamayıp hatta açılımı sürecine karşı çıkan kesimden destek dahi bulabilirdi. Hiçbir siyasetçiye hatta bir insana dahi yakışmayacak sözleri kabul edilemeyecek türdendi.

 

İçinde bulunduğumuz demokratik açılım süreci içinde siyasilere düşen görev, toplumu provakatif eylemler karşısında sağduyuya davet etmek, tahriklerden kaçınmak olması lazımken, Diyarbakır gibi doğunun atar damarı olan bir şehrin başkanılığı gibi önemli bir görevi yürüten ve bu haraket tehdit içeren konuşmalar hiç yakışmadı. Bence baydemirin asıl söylemek istediği şu sıralarda suların biraz durulduğu kesimlerde ortalığı tekrar karıştırmaktır.

Neler oluyor böyle bize anlamış değilim;

İktidarla silahlı kuvvetler soğuk savaş içinde, partiler birbirlerinin açıklarını yakalamak için asıl görevi olan milleti meclisin çatısı altına almayıp kendi çıkarları için yaygara koparmakta, sokaklar savaş alanı, itfaiyeciler istanbul"u kuşatmış, Ankara tekel işçilerinin feryadıyla inliyor, dağdan inen teröristleri tek celsede affedip ana kuzularının ölümleriyle vatan sağ olsun diyoruz, Bartelemos kafasına göre konuşmakta, Ermeni diasporası sözde soykırımını dünyaya kabul ettirmek için var gücüyle çalışmakta, baydemirin sözleri pkk sempatizanlarını tekrardan harekete geçirmektedir.

 

Kilit ülke Türkiye 21. yüzyılda kendi çıkarları çerçevesinde bu tür kirli oyunlara cevap verip nasıl bir politika sürdürecek. Canı gönülden Türküm diyen kimsenin kuşkusu olmasın bu ülke düşünülebilecek her türlü oyunlara ve sorunlara karşı durmuş bir milletir. Bu küçük sorunlarla da başa çıkabilecektir. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR