Play-off hesapları

Samsunspor taraftarları bugünlerde tarifi imkansız mutluluklar yaşıyor. 5 haftada 14 golün karşılığında alınan 15 puan, hepimizi birden play-off havasına soktu. Şahsi görüşüm sezonu 7-10. sıra arasında bir yerde bitereceğimiz ve korunan kemik kadro ile seneye ilk 2 sıradan süper lige çıkacağımız. Ancak insan umutlanmıyor değil, el altından play-off hesapları yapıyoruz kendi çapımızda. Bende yaptığımız play-off hesapları çerçevesinde rekabet ettiğimiz takımlar ne durumdalar sizlerle paylaşmak istedim.
Karabükspor zaten yolu yarıladı, lider olarak süper lige çıkacaklar. Şu an ilk 6 içerisinde olan diğer takımlara bir göz atalım. Bence, bu kategoride ilk 6'dan düşmesi en muhtemel takım Karşıyaka. İçeride 1-0 kaybettiğimiz maçın ne kadar değerli olduğunu inşalah sezon sonunda anlamayız. 8 puanlık fark şu an 2'ye inebilirdi o gün kazansaydık. Neyse, Karşıyaka neden en muhtemel takım diyorum çünkü hem puan olarak bize en yakın olan takım, hem de camiaları son dönemde çok karışık. Devre arasında gereken takviyelerin yapılamaması, kısıtlı imkanlarla takımı 2 sene play-off oynatan Reha Kapsal'ın görevine son verilmesi KSK kamuoyunun homurdanmalarına neden olmuştu. Ardından takım içinde yaşanan huzursuzluklar, disiplin problemleri ve bunu önleme konusunda fikir ayrılığına düşen teknik heyet-yönetim ve başkan üçlüsü birbirinden kopuk durumdalardı ki 2.kez teknik direktörlerinin görevlerine son verdiler. Yöneticilerin bir kısmının Serhat Gülleri ile anlaştık açıklamasına rağmen başkanın buna onay vermemesi, Karşıyaka'lıların babası ve kulübün onursal başkanı Selçuk Yaşar'ın başkanla ters düşüp maddi-manevi desteğini çekmesi gibi iç buhranlar yaşıyorlar. Bu problemler şu ana kadar sahaya pek yansımadı ancak ilerleyen haftalarda yansıması muhtemel.
Diğer İzmir takımlarına göz atarsak ; Altay çok büyük maddi sıkıntılar yaşıyor. Devre arasında as kadrolarından 4-5 oyuncu ile yollarını ayırma kararı aldılar. Futbol olarak bir düşüş gösteriyorlar, ancak ellerindeki altyapı patentli oyuncuları kaliteleri ile skora gitmeyi biliyorlar. Altay camiasında da taraftar-teknik heyet-yönetim üçlüsü birbiri ile sorunlu. Sezonun sürpriz takımı Bucaspor diğer iki İzmir takımına göre maddi olarak daha zor şartlarda ancak orada makine gibi işleyen bir sistem var. Devre arasında gözlerini kırpmadan yüksek maliyetli 4-5 oyuncuyu satış listesine koyan Bucaspor'un en büyük avantajı saha içi düzeni ve kulüp kültürü. Bugün Bank Asya'nın en kaliteli yerlisi diye lanse edilen Mehmet Batdal'ın kulüple olan sorunları sona ermişe benziyor. Adana deplasmanından sistemli oyunları ile 3 puan alarak döndüler. İlk 2 için gidiyorlar ancak tecrübe eksiklikleri bu yolda onlara sıkıntı çıkarabilir. Ya da tam tersi başarıya aç olmaları, onları süper lige taşıyabilir.
Konya ve Adanaspor bu alanda en kaliteli kadroya sahip takımlar. Ancak Konyaspor toplama takım yapmanın dezavantajını yavaş yavaş hissetmeye başladı. Teknik direktörlüğe getirdikleri Fuat Yaman takıma kalite katacak bir isim değil. Adanaspor ise geçtiğimiz sezonki doğru yapılanmasının neticesinde bu sene iyi işler çıkardı. Teknik direktör değişikliği yaparak takımı Kemal Kılıç'a emanet eden güney ekibi ; zor kaybediyor ve zor gol yiyor. Pazartesi akşamı Bucaspor'a 3-0 kaybetmelerine rağmen skor 1-0 iken 3-1'i yakalayacak fırsatları değerlendiremediler. Kadrolarında İlyas,Mohammed Ali,Emre gibi tecrübeli ve skoru değiştirebilecek isimler var, zor rakip dikkat etmek ve sabırla hucüm etmek lazım.
Bizim gibi ilk 6'yı kovalayan diğer takımlara göz atarsak ; Bolu-Giresun ve G.Antep Bld. dikkat çekiyor. Bu sezona ilk 2 parolası ile başlayan ancak kurduğu pahalı kadrosundan yeterli randıman alamayan Boluspor, 1-2 mağlubiyet daha alması halinde havlu atabilir. İnce ve gergin bir çizginin üzerinde yürüyorlar. Giresunspor ise yavaş yavaş yakaladığı kadro düzeni ile seri galibiyetler aldı bir süre. Herkes play-off'tan umutlu camialarında. Onlarla deplasmanda oynayacağımız maç çok çok önemli, bence Giresunspor veya Samsunspor play-off biletini 6.olarak kapacaklar, bu bölgeden. Ve bu karşılaşma çok önemli olabilir, ilerleyen haftalarda göreceğiz.
Rakipleri analiz ettik sıra geldi bize. Çıkışa geçen takımların belli bir noktadan sonra tıkandıkları aşikar, ancak bu periyot tıkanma zamanı değil. Önümüzdeki 4 haftada Adana, Buca ve Altay ile iç sahada, Giresun ile deplasmanda karşılaşacağız. Bu periyottan namağlup ayrılır ve 2-3 galibiyeti de hanemize yazdırırsak play-off yolunu yarılamış oluruz. Sonra da kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Allah yardımcımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR