Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

PİYASA – MİKROP SAVAŞLARI

Ticari piyasada İNSAF kalmamış, Kapitalist yapıdaki çok kazanma hırsı fırsat kolluyor. İş sahiplerini dinleseniz acır, sadaka verirsiniz. İpe un serer gibi kırk telden nağme düzer, mazaretler dinlersiniz. Bir müddettir, eşimin hastalığı nedeniyle HASTAHANELERLE haşır nesir oldum. Neler var neler.

KANTİNLER bir alem, Dışarı büfe ve AVM lerde 35 – 50 kuruşa satılan 500 gr su. 100 kuruş, Mini cam bardaklı çay 250 kuruş, Bim de 1,35 kuruşa satılan soğuk çaylar 3,00 lira. Çorba 7.50. Tek köfte 6,00 lira,Biskivüt çeşitleri bakkala göre, iki üç misli fiyatlı. GEREKÇE , YÜZ BİNLERCE LİRA AYLIK KİRA VERİYORUZ. Fiş yok vergi de yok gibi.

 

Ben emekli olduktan sonra bir müddet 20 sene kadar. ALEMDAR KİTAP KIRTASİYE ve ÜNİVERSİTEYE YÖNELİK FOTO KOPİ işi yaptım. Deftere tabi vergi mükellefi idim. Yazar kasamız var. 50 kuruşa dahi fiş kesiyordum. Bulunduğum iş hanının üst katındaki iş yerlerinden de bir miktar foto kopi çektiren ler oluyordu. Bunları not ediyor belli zamanlarda faturalıyarak tahsilat yapıyordum. Bir gün çalışma sırasında böyle bir müşteri geldi. 20 tane kadar foto kopi idi. Bu günkü para ile, beş lira kadar bir meblağ tutuyordu. Deftere not aldım. O ara, müşteriler arasında VERGİ KONTROL MEMURU varmış, buna niye FİŞ kesmedin diyerek tutanak tuttu. Durumu izah ettim ise de dinlemedi. Beş liralık işi. Misliyle ceza olarak ödedim. Tabi memur da işini yapıyordu. Burda nerde bir kıytırık bir iş varsa. Oda böyle bir takibe takılmış. Sistem bu işlem bu.

Nerden nereye geldim,

HASTAHANELER. Geçende FES BUK ta, bir paylaşım vardı. Prof, Ahmet Rasim Küçükusta. BİZİ ZORLA HASTA EDİYORLAR, HASTANELERE GİTMEYİN, diye. Sabah gazetesinde HAŞMET BABAOĞLU nun, HASTALIK MİKROP BULAŞMALARI SAVAŞIN BİR PARÇASI: Önemli olan nokta da bu.. Ben bunu YAŞADIM ve YAŞIYORUM. Eşimi Samsun EĞİTİM ve ARAŞTIRMA Hastanesinde L4 – L5 teki fıtıktan dolayı AMELİYAT ettirler, üç günde TABURÇU olması gerekirken, AMELİYAT SIRASINDA VİRUS BULAŞMASI sebebiyle, bir daha ameliyat edilerek. Takılan PLATİN geri sokuldü. AĞRI-SIZI-FERYATLAR kırıla gidiyor. Üç ay araştırmada, enfeksiyon tedavisi, yapıldı, hala başka bir yerde devam ediyor. Netice yok. 3 gün içinde ŞİFA bulması gereken hasta, 3 ay 6 ay tedaviye tabi tutuluyor.hastanın çektiği çile, ilaçların haddi hesabı yok. BU NE, Bu bir ÖRNEK, incelense bunun gibi belli doktorların yaptıkları ameliyat sonuçları garip bir tablo gibi görülecektir. Teknolojinin bu kadar ilerlediği, bir dönemde her türlü levazımatın bulunmasına rağmen, hastalara VİRÜS BULAŞTIRILMASI nın TIBBIN HANGİ LİTARATÜRÜNDE yer bulacağıdır. Ve Haşmet Babaoğlunun yazısındaki ikazın, hastanelerde bu MİKROP SAVAŞINI birilerinin meslek edindiğimidir.

-KİLİSE TALİMATI VE KASAP DOKTORLAR

Gelecek yazılarımda.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR