MAHALLİ SEÇİM HEYECANI....

Mahalli seçimlerin yaklaşmasıyla, sokaklarda hareketlilik başladı. Kafasında siyaset hesabı olanlarla, siyaseti aktif yürütenler arasında; elense çekmeler, zarf atmalar, gönül yoklamaları yapılmaktadır.

Belediye başkan adayı olmak isteyenler ya direk veya dolaylı olarak düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmaktadır. Belediye meclis üyesi olmayı düşünenler de benzer yöntemle sokaklarda bir şekilde kendilerini anlatmaya başladılar.

En heyecanlı olanları da muhtarlıklar için aday olmayı düşünenlerdir. Son yıllarda hem itibar, hem devlet katında muhatap alınma, hem de sosyal haklar bakımında en gözde mahalli seçilmişler muhtarlardır. Bu nedenle de, başta kadınlar olmak üzere bu dönem muhtar adaylarında geçmişe göre yüksek düzeyde müracaat olacaktır.

Siyaseti ve siyasetçiyi belirleyenlerin dikkate alması gerektiği önemli bir toplum katmanı  olarak engellileri görüyorum. Ülkede, yaklaşık  on üç milyon engelli, elli milyon engelli yakını olduğu göz önünde bulundurulduğunda, siyasilerin engellileri öncelikle dikkate almaları çok doğaldır.

Ne kadar becerikli ve işbitirici olduklarına bir kaç yıldan beri yakından şahit olduğum engellilerin mutlaka meclis üyeliklerinde değerlendirilmesi; hem siyaseten, hem de topluma hizmet bakımında  çok yerinde ve doğru bir tasarruf olacaktır.

Samsunda hizmet veren, Karadeniz Engelliler Federasyon Derneğinin basın danışmanlığını yapmakta olduğum üç-beş yıldan beri, engellilerin toplumun gerisinde değil bir çoğunun ilerisinde yer aldığını görme fırsatına sahip oldum.

Her belediyenin bir kaç engelli meclis üyesi olması çok faydalı olacaktır. Meselâ; iki gözü de görme engelli olan, umre ibadetini de birlekte yaptığımız, adı gibi zihin ufku da açık olan, vizyon sahibi Ufuk Gürbüz'ün hangi partiden olursa olsun, bulunduğu alana zenginlik katacağı kanaatindeyim. Fiziksel engelli Selman Saruhan'ın bulunduğu ortama pozitif ivme kazandıracağı düşüncesindeyim. Altı Körler Dernek Başkanı Aynur Yiğit'in önemli hizmetler başardığını biliyorum. 

İsimlerini zikrettiklerim ve diğer engelli arkadaşların, müracaatları beklenmeden onlara teklif götürmenin uygun olacağını ve siyaseten de partilerine katkı sağlayacaklarını düşünüyorum.

Bölgesel denge kadar, toplum katmanları açısından da bir dengenin takip edilmesi seçim sonuçlarına da yansıyacaktır. Hanımlar, Egelliler, Gençler vb.gibi toplum karşılığı olan dinamik kitle temsilcileri mutlaka siyasete katılmalıdır.

Siyaset ortamından, alan kapmak için koşma yerine, siyaset alanını topluma yaymak için çalışmak; daha doğru bir siyâset tarzı olacaktır. Bunlara dikkat eden siyasi kuruluşun diğerlerinden bir kaç adım önde olacağından kimsenin şüphesi olmasın.

İfade ettiklerimiz, aynı zamanda toplumun da sesidir. Bir köşe yazarı ve radyo/tv programıcısı olarak bu sesi toplumun bir çok katmanında ve şehrin bir çok sokağında duyduğum için de paylaşma gereği hissettim.

Halka hizmetin Hak'ka hizmet olduğu anlayışı, vahyin bilgisidir. Siyaset, insanlara hizmet alanı olduğuna göre, toplum katmanlarının hizmetten hak ettiği ölçüde faydalanmaları; kendilerini yakından tanıyanlarla birlikte yürümekle sağlanacaktır.

Toplumsal barışın her katmanda en üst düzeyde karşılık bulması; her toplum katmanının kendini ifade etmesiyle oluşur. Bu anlamda engellileri çok önemsiyorum.

Siyaset yapmayı düşünenlere ve siyaset alanını dizayn edip, siyâset yapacakları belirleyenlere başarılar diliyorum. Hak rızası düşünülerek, halka hizmet etmek amacıyla yapılan, ilkeli adaletli ve hakkaniyetli siyasi çalışmalar birer amel-i salihtir. Tersi de ağır vebâl olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR