Petkoviç ve hücum futbolu

Samsunspor Futbol Kulübü Hırvat asıllı İsviçre vatandaşı Vladimir Petkoviç ile bir yılı opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzaladı.
İsviçre'de alt düzeyde çalıştırdığı kasaba takımları Lugano ve Bellinzona'dan sonra bu takımlardan bir kaç gömlek üstün Young Boys takımının başına geçmesi ve alkışı hak eden futbolu onu dünya spor kamuoyuna tanıttı.   
Young Boys'daki performansı oldukça büyüleyici geçti Hırvat hocanın. Young Boys'a geldiği ilk sezonda takımı 2. sıraya taşıdı. Bir sonraki sezon da ise şampiyonluğu son haftada Basel'e yenilerek kaybetti.   
Takımına oynattığı futbolla iki sezonda da harika bir gol istatistiği yakaladı. Çıktığı 67 maçta atılan 158 gol müthiş bir rakamdı. Özellikle Bellinzona ve sonrasında Young Boys takımlarında oynattığı hücüm futbolu ve bol gollü maçlar çıkartması taraflı tarafsız herkes tarafından takdir edildi.
Maç başına gol ortalaması yüksek bir takım oluşturma hedef ve hevesi Samsunspor'lu taraftarlarımızı çılgına çevirebilir. 
Takip edenler bilir: 2010-11 sezonunda Fenerbahçe'ye evindeki iki mağlubiyetinden birini yaşatmıştı Yong Boys. Bu bile Samsunspor taraftarını Süper Ligde Fenerbahçeye karşı üstünlük sağlamaya yetecektir.
Başına geçtiği takımlara hücum futbolu oynatmasıyla ilgili sorulan 'Samsunspor'da da aynı felsefeyi mi taşıyacaksınız?' sorusuna ;
"Benim oyun tarzım budur. O tarzımı mutlaka burada da uygulatacağım. Daha ilk antrenmanda bunu oyuncularıma da anlatacağım. Samsunspor'da yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Dolayısıyla belli bir süreye ihtiyacımız olacak. Hem göze hoş gelen futbol oynatıp hem de bu yeni yapılanmayı sürdüreceğiz. Yine de kısa sürede olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Benim futbol felsefeme göre, hücum etmek en iyi savunmadır." şeklinde cevap vermesi çok kısa sürede Samsunspor'umuzun Süper Ligde ses getireceğine ve Lig'e ayrı hava ve heyecan katacağına olan inancımı artırdı.
Umuyorum biraz geç kalınmış olsa da genç ve dinamik transferler kısa zamanda gelir ve takımımızla gurur duyacak sonuçlar alırız.
SEÇİM GEYİKLERİ
12 Haziran 2011 seçimleri ülkemizin demokrasi sınavı açısından çok önemliydi. Bu sınavı şükürler olsun ki Türkiye'miz başarılı bir şekilde verdi. Çok münferit birkaç olay dışında kayda değer bir olayda çıkmadı.
AK Parti'nin aldığı büyüleyici sonuç takdiri hak ediyor haklı olarak. Diğer partiler de ülkemizin değerleri , olmazsa olmazları. Onlarda başarılı olmuşlardır.
Hepsini tebrik ediyoruz. Seçim sonuçlarının olgun bir şekilde karşılandığının bir göstergesi de internet geyikleriydi. Biz en çok “ Ampulü söndürelim derken bize avizeyi taktılar.” esprisine güldük.  Selamlarımla…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR