Özel Günler


*Şu köşeden bir özel günü kutlamak kısmet olmadı. Hani yazını yazarsın da sonunda havalı,cakalı “Bayramınızı, Kandilinizi, Sevgililer gününüzü” diye başlayarak kutlama yaparsın ya bana bir türlü böyle bir kutlama yapmak denk düşmedi. Zira bu günlerin ne kendisi ne de arifesi yazı günüme denk gelmedi. Koskoca bir yılda, 365 günde fasa, fiso da olsa kutlanacak bir özel gün denk düşmez mi?
Denk gelmedi işte, takvimi inceledim bu yılın sonuna kadar da böyle özel bir gün, yazı yazma günüme denk gelmiyor.
Bu nedenle aklımdayken şimdiden, 2008"in geriye kalan günlerinde ne kadar özel gün bayram varsa şimdiden kutlu olsun, kabul ediniz lütfen.


Havalar sıcak
*Havalar sıcak, nem oranı almış başını gidiyor insanın beyni adeta fokur, fokur kaynıyor. Bu beyin kaynaması haliyle insanı biraz sinirli, birazda saldırgan yapabiliyor. Sokakta dikkatli olmak hesaplı yürümek lazım. Ufak bir omuz darbesinde “pardon” yerine “höst lan ayı” uyarısı gelebiliyor. Bu ayılı uyarı şekli, haliyle de kavgaya davetiye çıkarabiliyor. Ayı ikazını yapan yolun ters tarafından yürüse de onun beyni daha çok fokurdadığından işin boyutu değişebiliyor. Örneğin sen onun sülalesine saydırırken, o senin geçmişine uzanabilir etraftan karışanlar olaya müdahil olanlar da çıkarsa yandı gülüm keten helva.  Bu nedenle beyni fokurdatmamaya özen göstermek bir çok açıdan yararlıdır.


Müşteri
*Kazıkla vatandaşı bir daha gelmesin. Esnaf alemi alış veriş kesat, müşteri kıt diye ağlaşıp sonunu kara, kara düşünürken, velinimet sıkıntısı çekmeyen diğer kısım ise yakalamışken yonayım mantığı ile cüzdan ameliyatı yaparsa sonuç ne olur?
Hiçbir şey olmaz soyan soyduğu ile, yonulan da tüysüz kalır o kadar. Tüysüz kalan başlar reklama aman ha dikkat sakın oraya gitmeyin yollu uyarılar yapar, Faydası olur mu bilinmez, zaten bu anti reklamdaki amaç tüyü yonulmamışları korumak değil o iş yerinden intikam almaktır. Siz, siz olun kapısından itibaren, alışık olmadığınız bir ilgi ile karşılanıyorsanız  biliniz ki kurban sizsiniz…
NOT; Atlet fanilayla şortu giymişsin anladık, ayağında sandalet o da güzel. Yahu sandalet/terlikle, çorap giymek neyin nesi? Onu anlayamadım. Kıro"suuunnn… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR