Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

ORTAK

 

Samsun'da birbirine rakip 6 yerel market sahibinin bir araya gelerek kurdukları SAMMAR A.Ş. önceki gün görkemli bir törenle açıldı, biliyorsunuz. Açılışta konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "Burası yerel üreticilerin standart ve kalitelerini yükseltmelerine de katkı sağlayacak" dedi. Samsun'daki yerel market yöneticilerinin, 'İşbirliği, güçbirliği' sloganıyla kısa bir süre önce kurduğu Grup Marketçilik A.Ş'nin (SAMMAR) Samsunlulara toptan ve perakende satış yapacak.

Devlet tarafından teşvik gören ve her gün bir yenisi eklenen yabancı ve yerli sermayenin oluşturduğu dev mağazalar (Hiper-Grosmarket) ya da mağazalar zinciri küçük esnaf ve sanatkarı özellikle de bakkal ve market esnafını olumsuz yönde etkilediğini hepimiz biliyoruz.

Ve bir başka şeyi daha biliyoruz. O da; Ülkemizde hipermarketlerin tercih edilmesinin temel nedeni haksız rekabetin doğurduğu fiyat indirimi. Ve bu durum, tüketicilerin alışverişlerini hafta sonlarına kaydırmasına yöneltiyor, hafta içi bakkalımızdan sadece çok temel maddeleri almasına yol açıyor.

Önceki gün İlkadım İlçesi Derebahçe Mahallesi'ndeki mağazanın açılışı töreninde  birbiriyle rekabet eden firmaların bir araya gelerek ortaklık anlayışı içerisinde bir çalışmayı gerçekleştirmesinin takdire değer olduğunu söylemiş Sayın  Vali ve "Özellikle gelişen ekonomik dünya içerisinde küçük işletmelerin kaybolduğu, rekabet edemediği bir ortamda bir araya gelerek böyle bir marketi hayata geçirmek ve başarmak oldukça önemlidir" demiş.

Biz de hayırlı olmasını diliyoruz tabi ammma, Küçük esnaf ve sanatkarın varlığını koruması için T.B.M.M.'de yasa çıkarılması gerektiğini de savunuyoruz. Aksi taktirde yüz binlerce küçük esnaf ve sanatkar kepenklerini kapatarak işsizler ordusuna katılacak ve ileride önlenmesi güç toplumsal yaralar açılacaktır, da diyoruz.

AYBARS'A VEDA.

Samsun'da kâh özel, kah kâmu kurumlarının dişhekimliği görevlerinde  Samsunlulara dişhekimliği alanında 36 yıl hizmet vermiş.  Uzun yıllar Samsun Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetim kurullarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuş Dişhekimi Aybars Turan'a meslektaşları Çarşambalılar Derneği'nde  bir veda yemeği düzenlemişler. Aybars Turan bildiğiniz üzere son olarak CHP'den de milletvekilliğine aday adaylığını koymuş ancak listeye girmeyi becerememişti. Aybars Turan kendisi için düzenlenen veda yemeğinde, "Samsun'a 36 yıl önce geldim. Samsunlulara Milli Eğitim Müdürlüğü Dişhekimi olarak, Emniyet Müdürlüğü Dişhekimi olarak hizmet verdim. Daha sonrada özel muayehanemde Samsunlu dostlarıma dişhekimi olarak hizmet vermeye çalıştım. Çalışırken en önem verdiği noktlardan birisi mesleğimden ve meslektaşlarımdan kesinlikle ödün vermedim. Onları kimseye ezdirmedim.  Odamızın başkanlığı döneminde de imkanlar dairesinde meslektaşlarımın sorunlarını çözmeye çalıştım. Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı ve siyasi çalışmalarımla Samsunlu'lara faydalı olmaya çalıştım.  Bundan sonraki yaşamımızı Fethiye'de sürdürmeye karar verdik. Samsunlu tüm dostlarımızı  Fethiye'de de ağılamaktan onur duyarız" demiş. Fethiye'de aradıklarını bulmasını dileriz. 2014'te yerel seçimlerde Samsun'da görmek isteriz. Aynı fotoğraf karesine girdiği dostunu CHP'ye başkan adayı olarak da kazandırır bakarsınız! Kimbilir! Bugünden 'köşe'başlarında not tutanlara sormak lâzım!

OKEYE DÖNMEK!

 

Okey masası terimlerinden biri, yapılması halinde tadı damağınızda kalır, karizmasından geçilmez. Temel esprisi; el tamamlandıktan sonra okeyin yerini tutan taşı beklemektir, ve geldiği anda okeyi belirleyen taşın üzerine "buyrun beyler bayanlar burdan yakın" tarzı dikkat çekici bir laf ile okeyi yerleştirmektir..oyun bitmiştir ve duble duble puanlar karşı takıma kaçmıştır.

Dün Bayındırlık ve İskan eski Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, 100. Yıl Bulvarı üzerinde esnafları gezdi. Samsun'un en bol mekanlarından kahvehaneleri ziyaret etti. Arkadaşımız Mustafa Döver güzel bir fototğraf gönderdi gazetelere. Okey oynayanların eski bakanlarına gösterdikleri rağbeti anlatıyor.

Okey bir oyun, okeye dönmek bir kumardır. eliniz bitmiş isteseniz oyunu kapatabilecek halde olmanıza rağmen bitmez devam edersiniz keyifle göstergenin üstüne paaat diye vurabilmek için okeyi. bu arada diğer oynayanlar daldaki armutları toplamakla değil ellerini düzmeye adamışlardır kendilerini her an bitiverebilirler.

KIRCA

1948 yılında Samsun'da doğdu. İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı tiyatro grubunu kurdu. Eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. 17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. İşte bu Levent Kırca, bizm Levent Kırca

DOĞUM

 

Yakakent Denizspor futbolcusu Serdar Baylan, doğum gününü arkadaşlarıyla birlikte sokakta sürpriz bir yaş pasta ile kutlamış. Doğum günleri böyle sürprizlerle kutlanır. Nice yaşlara Serdar.

BAŞIN SAĞOLSUN

Sürekli okurlarım anımsar. Dün Canan Yılmaz'ı yazmıştık. Canan Babaannesi'ni kaybetmiş haberimiz olmadı. Gerçi telefonda başsağlığı dileklerimi ilettim, ama bir kez daha yinelemek istiyorum, Başsağlığı dileklerimi. Merhumeye Allah'tan rahmet, geride bıraktıklarına da sabır ve başsağlığı dilerim. Canan bu son acınız olsun.

NE OLDU BÖYLE?

Sennur Sezer'in şiirindeki gibi; "Yıldık mı, yorulduk mu, döndük mü, önemli bu / Sığındık mı bilinen çaresiz yalanlara / Ölenler, öldürülenler kırdı mı direnmeyi / İşlemedi mi dipte kanayan eski yara? /Şimdi sorgular bizi kendi çocuklarımız / Yanıtlar mı onları bizim yazdıklarımız / Söyle baba ne yaptın, / Anne ne yaptın söyle öldürülürken insanlar?" Ne diyeceğiz? Ne diyeceksiniz?

GÜZEL SÖZ

Her şeyin bir sırası var bir gün sana sıra gelebilir..Bana bir şey olmaz deme her an her şey olabilir..!!

BİLMEM Kİİ

Bir gün cimrilikte yarışan iki Kayserili kahvede oturup konuşuyorlar.
"- Azizim, benim hanım iyice azıttı. Pazar günü 20, pazartesi 30,
Çarşamba 40, dün 50 bugün de 70 bin lira istedi."
Arkadaşı: "-Yapma yav…çok paraymış. Peki bu kadar parayı ne yapıyor bu kadın?"
diye sorunca..
Diğer cimri umursamadan:
"-Bilmem, vermiyorum ki…"

TRAFİK POLİSİ

Dikiz aynasında polis aracını görünce hızlı gittiği düşünerek ceza yememek
için daha da hızlanır kaçmaya çalışır. Ancak polis daha hızlıdır ve bir köşede yakalar. Polis arabasından çıkıp sürücünün yanına gelir ve sorar:
"-Bak hemşerim, bugün acayip yoruldum. Neden kaçtığını mantıklı
anlatırsan seni bırakırım, beni uğraştırma"
Adam kısa bir süre düşündükten sonra polisi yanıtlar:
"-Karım geçen ay beni bir polis için terk etti. Aynada polis aracını da görünce,
kaçtığı polisin onu bana geri getirdiğini düşündüm"
Polis:
"-Peki gidebilirsin"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR