Orman


 

 

Bir ormanda yürüdüm zamanın birinde.Bir ormanki her çeşit ağaç vardı.İçimde filizlendi kökleri .Bir ormanki nasıl bakmam gerektiğini öğretti hayatımın manzarasına.Ona bakarken gördüm meyvelerimin çürüdüğünü ,dallarımın kırıldığını.Ona bakarken öğrendim içimde açan çiçeklerin her gün sulanmak istediğini.Ona bakmak kendimin farkına varmaktı.Ona bakmak hayattaki amacımı anlamaktı.

Bir ormanda yürüdüm zamanın birinde.Bir ağaç bir ormanı değiştirebilirmiş meğer bunu öğrendim vardığım yerde.Meğer bir ağaç tek başına bütün diğer ağaçları kurutabilirmiş birde bunu öğrendim geldiğim yerde.Ben ağaçtan orman yapmayı öğrendim şimdilerde.Yürüdüğüm ormandaki en güzel ağaç olmayı öğrendim.Ben en güzel ormanı tek bir ağaçtan yapmayı öğrendim.

 

Günün sözü;

İş Bankası'nın '10 Kasım Atatürk Reklamı'.

(Atatürk ile küçük bir çocuğun, gül bahçesinde geçen dialogları)

Çocuk: Aaa

Atatürk:Noldu çocuk?

Çocuk:Senin eline diken batar mı?

Atatürk:Batmaz mı?

Çocuk:Senin elin kanar mı?

Atatürk:Kanamaz mı?

Çocuk:Ama sen Atatürk değil misin?

Atatürk:Öyleyim çocuk.

Çocuk.Ama…

Atatürk:Sen şimdi bırak benim kim olduğumu.Bu gülü yetiştireceksen canın yanacak.Elin kanayacak.Güneş seni terletecek.Bu bahçede gül bitmez diyenler olacak.Gül öyle yetiştirilmez böyle yetiştirilir diyenler olacak.Sen kendine şunu sorucaksın.Ben burayı gül bahçesi yapmak istiyor muyum? Ben burda dünyanın en güzel güllerini yetiştirmek istiyor muyum? Eğer çok istiyorsan ne eline batan diken ne de söylenenler umrunda olmayacak.Kim olursan ol tek isteğin ( nefesini içine çeker) şu kokuyu duymak olacak.Anladın mı?

Çocuk:Anladım

Atatürk:Aferin sana.Hadi bakalım devam.

 

Günün Şarkısı :Rihanna-Man Down

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Ayna

09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:46
SON YAZILAR