Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Onları samimiyete davet ediyorum

   Merhaba değerli okurlar, inşallah iyisinizdir. Efendim bizler iyiyiz hamdolsun. Günler birbirini kovaladı. Her şey kaderde yazılı olduğu üzere yaşandı. Bir farkla:

            Yaradan akıl nimetini bahşetti. Kimisi öylesine gezip tozarak zamanını yitirdi. Kimilerinin her günü sınav stresiyle dopdoluydu. Kimisine yirmi dört saat yetmiyordu. Kimileri de hayallerini ve hedeflerini erteliyordu. Şüphesiz en akıllıları her gününü dopdolu yaşayıp insanlara ve kâinata faydası dokunacak işler yapanlardı. Öyle ki; kiralık ev arayan birisine ileride ki kiralık evin adresini veren kişi faydalı insanlardan birisiydi.

            Değerli okurlar, toplumsal sorunları elimden geldiği kadar yazmaya çalıştığımı biliyorsunuz. Bugünkü konuşacaklarım gerçekten çok önemlidir.  Tabi ki bu bizler için çok önemli sevinç kaynağıdır. Zaman zaman çağırıldığım sohbet toplantılarında ve televizyon programlarında bu konuları dile getiriyorum. Ama bence yeterli olmuyor. İşlerinde ihlaslı olmaya önem veren herkesi ben bu göreve davet ediyorum. Artık bu kafalar değişmeli diyorum. Malumunuz küçücük bir ibadet olsun. Ama gösterişten uzak ihlaslı olsun. Değerli okurlar, Ömer bin Abdülaziz (R.A) diyor ki: ömründe bir defacık ihlasla adım  atana müjdeler olsun. Elbette işlerinde samimi olan kalpleri saygı ve korkudan titreyen umdukları mükafatla dudakları gülümseyen mütedeyyin insanları tenzih ediyor, onları tebrik ediyorum. Ancak bu gerçekleri yazmasak bize göre doğru olmaz.şimdi söylenecek söz çok ama ben özetlemek istiyorum. 

          değerli okurlar, onları samimiyete davet ediyorum demiştim ya. geçen yazımda onların kimler olduğundan bahsetmiştim. ONLAR Kİ; İKİ TANE YÜZÜ OLAN, MENFAATLERİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA ANİDEN DEĞİŞEBİLEN, KARAKTERİ ZAYIF DAİMA KUVVETLİDN YANA OLAN BENCE DEĞERSİZ OLAN KİŞİLERDİR. ÇÜNKÜ KABİRDE HİÇ KİMSEYE YUKARIDAYKEN SEN KİMDİN, NECİYDİN, NE İŞ YAPARDIN DİYE SORULMUYOR. SADECE BURAYA NE HAZIRLADIN DİYE SORULUYOR.

 Sevgili okurlar; her zaman söylüyorum tek gerçek vardır: malumunuz olan o gerçekten ötesi geçicidir. makamlar ve mevkiler zaten geçicidir.                        

                                              

                                                   MAL SAHİBİ, MÜLK SAHİBİ,

                                                   HANİ BUNUN İLK SAHİBİ,

                                                   MALDA YALAN

                                                   MÜLKDE YALAN

                                                   GEL BİRAZDA SEN OYALAN

 

 

           değerli okurlar, makam odalarının soğuk duvarları içerisine kapanıp, kapısına gelmiş bir zavallıyı görmezden gelenlere şaşırıyorum. çünkü ona yardım edecek olan tek kişi o zavalldır. ama o bunu bilmiyor. hepinize saygı ve selamlarımı gönderiyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR