Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

FIRSAT MEVSİMİ

Merhaba değerli okurlar; şu güzel gün ve geceler devam etsin. Kazandıklarımız, yaşantımızın bundan sonra ki bölümüne ışık tutsun. Pas tutmuş kalplerimiz ilahi nur'un ışıklarıyla aydınlansın. Diliyorum ki: hayatın tüm zorlukları için, yeterli sermayemiz bu yaşadıklarımız olsun.

Değerli okur; belki girdiğin sınavın stresi altında okuyorsun bu yazıyı. Belki ekmek elden su gölden takımından olup banane diyorsun. Belki de bazı aklı evvellerin düşündüğü gibi benim bildiğim bildik, çaldığım düdük diyorsun. Belki de yazıya ve yazana şöyle bir baktın. Kalbinde kalıplaşmış dar ve sığ yargılarınla yargılayıp bıraktın. Ama büyük bir ihtimalle (tecrübeyle sabit olmak üzere) bu yazıyı okuduktan sonrahayatın değişebilir. Ama olumlu yönde...

Değerli okur; gördün mü bak insan ne kadar da acizmiş. Bir kaşık suda fırtına koparanlar, bir damla suya muhtaç olabiliyormuş. Kararmış kalpleri, bakar kör gözleri olanlar nasıl da, gerçekleri tüm çıplaklığıyla görebiliyormuş. Yürekleri fesat ve kinle dopdolu olanlar nasıl da bir nefese muhtaç olabiliyorlarmış. Çöplere artan pilavları dökenler, yediği önünde yemediği arkasında olanlar nasıl da bir pirinç tanesine hasret kalabiliyormuş. Peki ya bir dişin bütün anatomisini biliyorum deyip pervasızca baş kaldıranlar meğerse hiçbir şey bilmiyorlarmış. Ben her şeyi biliyorum diyenler de bir sineğin kanadında kaybolup gidiyorlarmış. Değerli okur; ne söylediğimi anlıyorsun değil mi? Şu gün ve gecelerde yeteri kadar tefekkür edebildin mi? Ne kadar aciz olduğunu görebildin mi; nerden gelip nereye doğru gitmekte olduğunu anladın mı? Kalbini fesatlık ve kinden temizleyebildin mi? Seher vakitlerinde kendinle konuşabildin mi? Girdiğin sınavların hangi büyük sınava hazırlık olduğunu keşfedebildin mi? En önemlisi artı ve eksileriyle bütün hayatını gözden geçirebildin mi? Öldüğün de ne iyi insandı diyecekler mi sana? Arkanda bıraktığın kaç eserin var? Yoksa hayatın onu bunu eleştirmekle mi geçti? Dur! Daha fırsatın var hiçbir şey bitmiş değil aslında her son, bir başlangıçtır unutma. Değerli okurlar; hiçbirşey bitmiş değil aksine yeni başlıyor. Fırsat mevsimindeyiz. Hayatına yeniden yön verebilirsin. Herşeye yeniden başlayabilirsin.  Bu düşüncelerle seni baş başa bırakıyorum. Tüm değerli okurlarımın MİRAÇ KANDİLİNİ tebrik ediyorum. Selamlar.

16 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ SAAT 14-00 TV 5
18 HAZİRAN 2012 PAZARTESİ SAAT 11-00  HİLAL TV İNŞALLAH GÖRÜŞELİM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR