Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

KAÇ TANE İMAM-HATİPLİ...

Gayrimeşru bebeği klozette doğurmuş? Kaç tane imam-hatipli uyuşturucu krizine tutularak sokaklardan toplanmış? Kaç tanesi barlarda yakalanmış? Kaç tane İmam-Hatipli Medine fukaraları gibi kaldırım kenarlarında ellerinde sigarayla görüntülenmişler?
     
İmam-hatip mezunu filan değilim. Fen Lisesi mezunuyum. Haksızlıklara karşı bir duruş sergilediğim için bu haksızlığa daha fazla kayıtsız kalamazdım.  Değerli okurlar; inşallah önümüzdeki günlerde iki ulusal kanalda üç programım olacak. Bir buçuk saatlik canlı yayında gençlerin sorunlarını konuşacağım. Sürekli takip ettiğiniz üzere gençlerin sorunlarını       köşeme taşıyorum. Her zaman söylediğim gibi şu anda mevcut olan her şey gençlerin aleyhine neredeyse... TV dizilerinden tutun, reklamlar, yarışmalar, sınavlar, boşanmaları artan aileler... Bütün bu etkenler gençlerin mevcut problemlerini ikiye üçe katlıyor. Hele şu gençlik dizileri... Bakın liselere kız öğrencilerin etekleri süper mini boyunda. Saç baş yapılı ve makyajlı. Erkek öğrenciler de aynı. Onlara öğrenci demeye şahit ister. Daha bir 10-15 yıl öncesini söylüyorum. Saçımızdaki tel tokalar yüzünden disipline sevk edilmiştik. İyiki de öyle olmuş. Çünkü o zaman bu tabloların hiçbirisi yoktu. Teknolojiye asla karşı değilim. Ama şimdiki gibi kötüye kullanılıyor değildi. Genç kardeşlerime neredeyse hiç hata bulamıyorum. Düşünsenize boşanmanın eşiğine gelmiş bir ailenin çocuğu hangi kafayla dünkü SBS sınavına girdi dersiniz? Hadi girdi diyelim, ne kadar başarılı olabilir? Aile, çocuk için çok önemlidir. Her şeyi okuldan, devletten beklememek gerekir. Bilinçli aileleri tenzih ederim. Ama bazılarını anlamak hiç mümkün değil.
     
Değerli okurlar; bazıları çıkmış sokağa OKULUMA DOKUNMA, OKULUM İMAM-HATİP OLMASIN gibi anlamakta zorlandığım sözlerle bağırıyor. Senin okuluna dokunan yok. Okulunu İmam-Hatip yapanda yok. Sadece peygamberimizin hayatı ve bazı küçük değişiklikler tercihe bağlı olarak müfredata ilave edilmiş. Peşinen şunu söyleyim: İKTİDAR PARTİSİNİN HATALARINI HİÇ ÇEKİNMEDEN YAZIYORUM. AMA ADAMLAR DOĞRU YAPSA DA HATA OLUYOR; YANLIŞ YAPSA DA HATA OLUYOR. BU BENCE HAKSIZLIK. İNSANLAR ARTIK ÖN YARGIDAN KURTULUP, OLAYLARI DOĞRU DEĞERLENDİRMELİ. TOPLUMDAKİ BU AHLAKÎ DEJENERASYONU AZALTMAK İÇİN MANEVİ EĞİTİMDEN DESTEK ALMAK İSTİYORLAR. BUNUN NERESİ YANLIŞ? SİZİN ÇÖZÜMÜNÜZÜN OLMADIĞINI BİZ GÖRDÜK. İŞTE GEÇEN GÜN BİR PROFESÖR BAYAN KALKMIŞ CİNSELLİK ÖZGÜRLÜKTÜR, GENÇLER SONUNA KADAR YAŞAMALI DİYORDU... ONUN İÇİN İŞTE TUVALETTE GİZLİ GİZLİ DOĞURAN KÜÇÜK KIZ ÇOCUKLARINI İBRETLE İZLİYORUZ.  Eğri oturup, doğru konuşmak lazım. Bütün bu problemlerle baş etmek için her kişinin başına bir polis dikmek mümkün değildir. Manevi eğitimin ne kadar gerekli bir destek olduğunu kimse inkâr edemez. Herkes elini taşın altına koymalı. Gereksiz korkulardan kurtulmalı. Ön yargıyı bırakıp gerçeklerin peşine düşmelidir. Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR