BAŞBAKANIN GELMEMESİ.....

                BAŞBAKANIN  GELMEMESİ  KİMİN  LEHİNE  OLUR

Hani  derler ya ağzı olan konuşuyor. Bizim meslektaşların işi de aynen öyle. Ağzı olan konuşuyor. Bundan bir hafta önce  Başbakan kongreye gelecek, duruma el koyacak , Osman Çetinkaya'ya sen çekil, falanca adamın Başkanlığında bu işi devam etsin diyenler, dün itibarı ile anında çark edip biz dememiş miydik Başbakan gelmeyecek, bu kadar karışık bir ortama Başbakan gelip müdahale etmez, burası karıştı, işler kötü gidiyor, Osman Çetinkaya'nın karşısındakiler bu durumdan  kazançlı çıkacaklar, filan falan.

                Bu olayın siyasi boyutunun ne noktaya geleceğini ve durumun siyasi değerlendirmesini yapmadan önce size başımdan geçen bir olayı nakletmek istiyorum, bakın başımdan geçen bir olay dedim başkaları gibi hikaye anlatmıyorum ona göre. 1982 yılında Of Merkez Yeni Cami'de görev yaptığım  sıralarda bir Cuma vaazımda  Üstad  Bediüzzamanın  “Ümitvar olunuz istikbal ınkılabatı içerisinde en gür seda İslamın sedası olacaktır” ifadesini kullanmışım. Bunu duyan Halk eğitim müdürü çok mutlu olmuş, çünkü kendisi  Risalei Nur talebesi imiş. Cuma namazının ardından yanıma gelen Halk Eğitim Müdürü beni makamına davet etti, ben de müsait bir zaman  gelirim dedim.

                Aradan bir müddet geçtikten sonra  çok sevdiğim  Aşağı Kışlacık köyü imamı merhum Süleyman Zorba ziyaretime gelince ona dedim ki;  hocam şu Halk  Eğitim Müdürü  beni davet etti, gel birlikte ziyaretine gidelim. Süleyman hoca beni kırmadı birlikte ziyaretine gittik, bizi gayet güzel karşılayan Halk Eğitim Müdürü Üstad Bediüzzaman ile ilgili bize  bazı sorular sordu, biz de samimi olarak cevap verdik. Merhum Süleyman Zorba Üsatadın son devrin din mazlumlarından olduğunu, mücahit olduğunu söylemesi üzerine Halk Eğitim Müdürü bir kitap çıkarıp okumaya başladı. Kitaptan  alıntı yaptığı yerlerde Süleyman Demirel'i  kast ederek İsparda  İslamköy'den bir adam çıkacak, endamı şöyle, kilosu böyle, işte İslamın lideri bu adamdır diye okuyunca bizim merhum Süleyman Hoca ona dedi ki Müdür bey  sen kesikbaş hikayesini bilir misin?

                Müdür  Bey  hayır bilmiyorum deyince Süleyman hoca ona dedi ki bizim hocaların bazılarının çok kullandığı hurafelerle dolu bir muhammediye kitabı vardır. O kitapta kesikbaş hikayesi vardır, ben o hikayeyi biraz değiştirip günümüze uyarladım. Senin dediklerin o kesikbaş hikayesine çok uyuyor, istersen sana onu okuyabilirim. Müdür başına gelecekleri bilmediğinden, zannetti ki bizim Süleyman hoca ona destek verecek, çok heyecanlı bir biçimde  dinlemeye  başladı. Süleyma Hoca ise ağır ağır okumaya başladı size de bu beyti ezberlemenizi tavsiye ediyorum; Kah  başı  kah  ayağı  döner idi  yedi günde irdi(erdi) ayağı yere  bu dediklerine inananın k……ç…..y.   merhum bunu okuyunca  müdürün yüzü kıpkırmızı kesiliverdi, hocam bu nasıl beyit deyince merhum ona dedi ki bu okuduğun yazının karşılığı budur. Kimseyi yalandan kandırmaya kalkmayın, böyle saçmalık olmaz.

                Bu hatıramı anlatma nedenim bazılarının yazdıklarını okuduğumda aklıma kesik baş hikayesi geliyor, adamlar sırf laf olsun torba dolsun misali yazı yazmak için veya konuşmuş olmak için yazınca  kesikbaş  hikayesini okuyup geçiyorum. İnsan bir şeyi yazmadan önce biraz düşünür, biraz araştırır, biraz da sıkılır. Başbakan'ın Samsun kongresine katılmaması kimin lehine olduğu  açıkça ortadadır, şayet Başbakan gelmiyor ise burada yarış olacak demektir, aksi takdirde Trabzon'da yaptığı gibi son gün üç adayı bizzat yanına çağırıp listeleri birleştirip tek liste seçime giderdi.

                Başbakan Samsun kongresine gelmiyor ise burası ile ilgili kafasında her şey netleşmiş, Genel Merkezin adayı Osman Çetinkaya olduğu günler öncesinden açıklanmış, karşısına aday çıkanlara da siz çekilin veya Osman Çetinkaya'nın listesine adam verin denmemiş, denme ihtimali de pek gözükmüyor. Olay bu kadar açık ve net ortada olmasına rağmen bir bardak suda fırtına koparmanın anlamı nedir derseniz Osman Çetinkaya'ya karşı olan bazı güçler kendi siyasi ve ekonomik  istikballeri için ne yapıp, ne edip Osman Çetinkaya'yı yıkmak veya listesine birkaç adam koymak için bu manevraları yaptıkları açıkça ortada. Keşke sevgili kayınçom aday olsa da diğer iki aday çekilip onun listesine girseler, işte o zaman siz seyredin güzelliği, değmeyin siyasetin keyfine.Umarım birileri kayınçomu bu yönde ikna ederler de biz de kayınçoma destek veririz. Ne de olsa çocuklarım onun kanını taşıyorlar bize de o yakışır değil mi ama!..Bugünlük de bu kadar yeter kalın sağlıcakla       

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR