Öğretmenimin Günü


   Yine geldi bir 24 Kasım Öğretmenler günü. Bugün öğretmenlerimizin günleri kutlanacak. Hediyeler alınacak onlara. Ziyaret edilecekler, elleri öpülecek. Telefonla aranacaklar. Çok güzel mesajlarla hatırlanacaklar. Mutlu olacaklar. Ben de bugün için, büyük ihtimalle öğretmenlere ulaşmış veya ulaşacak olan mesajlardan bir demet sunuyorum sizlere. Bu mesajlara bakarak öğretmenliğin yüceliğini, anlamını kavrayabilmek mümkün olacaktır. Bugün mutlaka ama her gün öğretmenlerimizi düşünmek boynumuzun borcudur.
 
      ?  Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum.
                                                                    (Hz. Ali)  
     ?  Öğretmen sudur, çorak yerden ürün alınmaz.            
                                                                 (Mevlâna)
 
  ?  Öğretmen, doğan güneşe benzer. Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okur.
  ? Dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle, candan kutluyoruz.
   ? Okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleri ile gelişir.             (Atatürk)
      ? Türkiye"nin birkaç yıla sığdırdığı askerî, siyasî, idarî inkılâplar sizin, sayın öğretmenler. Sizin sosyal ve fikrî inkılâptaki başarılarınızla pekiştirilecektir. Hiçbir zaman hatırlarınızdan çıkmasın ki cumhuriyet; sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister. (Atatürk)
   ? Siz öğretmenler “sevgi elçileri” siniz. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşları arasında demokratlığın simgesisiniz.
   ? Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.                                      (Atatürk)
   ? Siz kara göklerin yıldızları, ışıtın yurdumuzu sabaha kadar! Ama düşe kalka, ama yiğit, ama umutlu... Alın benim gönlümden de o kadar. Ve onlar, yıldızlar gibi gözleri ışıl ışıl yananlar! Oyuncak için değil, kâğıt kalem, kitap için ağlayanlar.                           (Cahit Külebi)
   ? Öğretmen, bir bahçıvandır. En güzel gülleri o yetiştirir. Hiç yorulmadan, bıkmadan, usanmadan bahçesindeki güllere su verir ve onların bakımını titizlikle yapar.
   ? Öğretmenler, altın kanatlı kelebeklerdir. Çiçeklerin arasından hiç yorulmadan, devamlı uçarlar. Çiçeklerine toz kondurmamaya çalışırlar.
   ? Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.
  ? Öğretmen, öğrencilerinin üzerine titreyendir. Gömleğimizin düğmesi açılınca eliyle kapatan, alnımız terleyince mendiliyle kurulayan, ayağımıza taş dokunsa bizden önce üzülendir.
  
   ? En sonunda benim kutlamam. Başımızın tacı öğretmenlerimiz. Geleceğin mimarları. Toplumun gözbebekleri. Yıkılmaz, güçlü çınarlar. Gençlik için eriyen, eridikçe çoğalan öğretmenler. Karanlıkları aydınlatan, kaynağını kitaplardan alan ışığını saçıp patikaları bulvar yapan elleri öpülesi insanlar. Gelişmenin reçetesini yazabilecek biricik insan. İyilikleri yazarken kalemi, mürekkebi bitmeyen, cömertliği bol, saygıya layık değerli öğretmenim. Sığınılacak limanların en güvenlisi. Tutunulacak dalların en sağlamı. Herkeste emeği olan tek mesleğin icracısı. Kılavuzların en akıllısı. Doktorların en faydalısı. Köprülerin en sağlamı. Bütün öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Gününü" kutluyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR