Niyet kazandı

Maç öncesi Bolu ve Tavşanlı'nın deplasman galibiyetleri ve Ordu-Denizli maçından çıkan beraberlik skoru, Rize'yi biraz rahatlatırken bizleri sıkıntıya sokmuştu. Zira maç öncesi 7.sıraya düşmüştük ve sahadan çıkacak beraberlik bizi sadece ilk 6'da tutmaya yeteceği gibi Rize'ye de lider olma şansı yaratacaktı. Bu nedenle ev sahibi ekip 1 puana kafi niyetle oynarken, sahada 3 puanı arzulayan bir Samsunspor vardı. 3 puana gidecek bir futbol oynadık mı, tabiki hayır. Ancak iyi niyetimizin yanına geçmiş haftalarda kullanmadığımız şans faktörü de eklenince, bu ligin en ballı takımı olan Rize'ye karşı ballı bir golle 3 puanı evimize götürdük.
Sahadaki oyuna baktığımız zaman iki takım teknik heyeti de birbirini iyi etüd etmiş. Rize savunması geriye yaslanarak, hızlı hucüm elemanlarımıza şans vermezken, Samsunspor'umuz da Rize'nin etkili kanat akınlarına karşı kenarları iyi müdafa etti. Maçın en iyi isimlerinden olan Kenan, Rize'nin fizik gücü hayli yüksek forveti Clement'e nefes aldırmadı. Rize'nin gol umudu Mehmet Al'ın aklının sahada olmaması da bizim işimize yaradı. Rize'nin hucüm tercihlerini iyi kitledik ve orta alanda Hakan Bayraktar-Murat ikilisi ile iyi top tutup, yüksek oranlı pas yüzdeleri elde ettik. Ancak topu bu kadar çok kullanmamıza rağmen, ilk yarıda kaleyi bulan bir şutumuzun olmaması ve ikinci devreyi tek gol pozisyonu ile idare etmemiz eleştiri konusu olmalı. 0-0'a kitlenen bir maçta, şans golüyle kazandığımız ortada. Zenke ve Agbetu'ya her zaman boş alan yaratmamız mümkün olmayacaktır. Turgay'ın her geçen hafta geriye giden futbolu, Abdülaziz ve Agbetu'nun istikrarsız futbolu da takımımız adına olumsuz etkiler yaratıyor. Olumsuzluklardan bahsederken Bünyamin Gezer'i atlamayalım. Attığımız gol dahil birçok pozisyonda oyuncuların ayağına dolandı, temposuz gözüktü. Ayman'ı oyunda tutmak için elinden geleni yaptı, attığımız golden sonra psikolojik olarak standartını kaybetti. Böyle üst klasman hakemi olmaz olsun.
İnanın dünkü maçı öyle bir golle kazanmak zevkimi ikiye katladı. Rize'nin sezon içindeki durumu, taraftarımıza yapılan çirkinlikler, Ümit Kayıhan'ın hocaları olması Trabzonsporlularla bir olup ittifak yapmaları vs.. Rize böyle bir golle yenilmeyi çoktan hak etmişti. Samsunsporlu olmakla bir kez daha gurur duydum dün gece. Yıllardır sırtlarını birilerine yaslayanlar, birilerinin sömürgesi olmayı kendine yakıştıranlara tokat gibi cevap oldu Zenke'nin golü. Umarım o tokattan, Samsunspor'u da birilerinin sömürgesi gibi görmek isteyenler, bulundukları basın mevkisini bu iş için kullananlar da nasibini almıştır. Her zaman her yerde en büyük Samsun!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR