NEREDEN NEREYE BU YANLIŞ NASIL YAPILIR ?

Ülke yönetiminde söz sahibi olan insanların hatalarının, büyük yıkım ve karmaşaya neden olabileceği bu hareketin başındaki insanların görmemesi mümkün müdür?  Olayların gelişiminden sornun büyüdüğü görülüp dur diyemeyecek kadar basiretin bağlanması mümkün müdür?

Ülkesinin % 98' i Müslüman olan bir ülkede, şeriat getirecekler diye, ülkeyi laik- anti laik şeklinde  kamplaştırma yaklaşımı  nasıl bir mantıkla izah edilebilir? Bunu ülkenin bir bölümün de derinleşmiş bölücü faaliyetlerin olduğu bir dönemde yapmak, akrebin ateş içindeki intiharına benzemez mi?

Kısaca kara propaganda peşindesin. Bir gün bakıyorsun aczi mendi adı altında sarıklı bastonlu bir takım insanlar, tarikatçılar akla zarar ne varsa ot gibi her yerden fışkırmaya başlıyor. Her gece ekranda 20 kişilik bir aczi mendi grubunun tüm ülkeyi sarmış tehlikeli grub olarak lanse ediyorsun. Bazı insanları etiketliyor diğerlerinin önüne atıyorsun. Bir mezuniyet töreninde başı kapalı öğrencinin başını açmaya çalışacak kadar nefreti  halkın arasında oluşturuyorsun. Ülkene dönüp baksan o sahneyi kç kişi tasvip etti. Kaç kişi nefretle karşıladı?

Devletin birinci öncelikli sorununu irticacılar olarak belirleyip, silahlı eylem içinde olan bir örgütü ikinci plana itebiliyorsun. Ülkenin ekonomisinde söz sahibi olmaya çalışanları öteleyip adını yeşil sermaye koyuyorsun? Beyaz sermaye kim? Ülkenin gelişmesi mi önemli yoksa sizin biçmeye çalıştığınız rol mü önemli.?

Bir takım islam alimleri! türemeye başlıyor ekranlarda. Yenilikçi, ileri görüşlü, fetvalar veriyorlar, her gün ekranda arzı endam ediyorlar . Dinler tarihini, akaidi ,fıkıh ilmini, tefsiri yeniden yazıyorlar. Halkın kafasının bu esnada karıştığını hiç göremiyor musunuz? İrticanın nasıl bir şey olduğunu göstermeye çalışırken insanların dinden soğutulduğunun farkına varamıyor musun yoksa bunumu yapmak istiyorsunuz?

Ülkeyi kamplara ayırdık diyelim. Kürt milliyetçileri, şeriatçılar, cumhuriyetçiler. Yakın tarihi hiç mi görmediniz? Irak'a dünyanın öbür tarafından gelip nasıl girdiler? Çanakkale savaşında iki yüz elli bin   civarında şehit verip o yarım ada teslim edilmezken. Koskoca bir devlet günümüzde nasıl içten yıkıldı göremediniz mi? Irak'ta çok duymuştuk, araplar, şiiler, kürtler,  sunniler diye . yıllarca o ülkede yaşayan bu insanların birden nasıl kutuplaştıklarını göremeyecek kadar körmüydünüz?

Bir çok unsuru bünyesinde barındıran bu ülkeyi, ortak bir paydada nasıl birleştirmek gerektiği hakkında kafa yormak gerekirdi. Uğraştığın bir pkk terörü varken, laik-antilaik çatışması ülkeye ne kazandıracaktı?

Sonuçta ne oldu ? hedefe ulaşıldığından mı  bu gruplar cinsel yaşantıları ön plana çıkartılarak final yapıldı ? İslam dini bu muydu ?

Bir mozağiyi bir arada tutmanın şartı,onu oluşturan elemanların sağlamlaştırılmasından geçer. Çimentoyu da  kumu da mozağiyde eşit düzeyde kullanmalısın ki yaptığın zemin sağlam olsun.

Orta asyadan anadoluya gelirken ve geldikten sonra yaşanan badireler ile imparatorluğun temelleri atılırken o bölgede bulunan insanların kaynaşması sağlanmıştı. Alevisi ,Sunnisi, Kürdü,Türkü ,Çerkezi, Gürcüsü,lazı  bu topraklarda asırlarca kardeşçe yaşadılar. Aralarında sorun mutlaka olmuştur ama özü kimse inkar etmemiştir. Bu topluluklar bir arada tutulurken tarihin ,dilin, dinin,ülkün, geleneklerin, göreneklerin birdi. Anadolu topraklarında aynı acıyı yaşamıştı insanlar. Ortak inançla  kurtuluş savaşı kazanmıştı. Sen eğer birliğin esaslarından biri ile oynarsan üzerinde oturduğun zemini kırılganlaştırırsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR