NEREDEN BAKSANIZ İHANET


Suriye’de Dera şehrinde iki bayan doktor telefonla konuşurken; “Hüsnü Mübarek düşmüş, darısı bizim başımıza...” şeklinde niyetlerini dile getirirler.

Telefonları istihbarat tarafından dinlenen bu iki kadın doktor tutuklanır ve ceza olarak saçları sıfıra vurulur. Bunun üzerine, bu kadınlardan birinin akrabası olan bir grup  çocuk, duvarlara “Halk, düzenin yıkılmasını istiyor.” sloganını yazar. Okulun müdürü bu çocukları istihbarata şikayet eder. Çocuklar çok ağır işkencelere maruz bırakılır. 

Çocuklar içeri alınınca, Dera bölgesindeki aşiretlerin reisleri, Dera’nın istihbarat sorumlusuna gider ve bu çocukların bırakılmasını isterler. Ancak hakaretle karşılaşırlar ve bunun üzerine bir sonraki gün 1000 kişi  sokağa çıkar. Çocukların bırakılmamasını ve aşiret reislerine yapılan bu hakareti protesto ederler. 

Dera Bölgesi yapı itibariyle özel bir yerleşim birimidir. Şehirde insanlar öldükçe isyan  birkaç binlerden on binlere çıkar. Dera’daki isyan büyüdükçe diğer şehirlerde de etkisini gösterdi. İsyan dalgası Şam, Lazkiye, Humus, Banyas, Hama, Kamışlı ve Halep’e doğru genişledi. 

Cuma günleri namaz sonrası Dera halkına destek için sokağa çıkan diğer şehirlerdeki halka yönelik de yönetim tarafından şiddet kullanılınca, Suriye’deki isyan Esad’ın gitmesini isteyen bir halk ayaklanmasına dönüşür.
Olayların başlamasının başlangıcı bir telefon görüşmesi, duvara yazılan yazı, yazanların yakalanması,onların kurtarılması için eylem,sonra hak aramaya çıkanlar,onları kullananlar, olaya katılan yabancı provokatörler. Ne zaman bölgede başlatılan Arap baharı furyasının  en ateşli günleri.
Sonuç, işte Suriye
Bir parkta başlayan yeşil alan tartışması, olayın içine örgütlerin sokulması, devlet içerisinde ki ihanet şebekelerinin devlet adına yapmaya başladığı müdahaleler, olayların büyümesi, yabancı basının desteği, polisin müdahalesi, sokak olaylarının artması, başka şehirlere yayılmaya başlaması, kara propaganda, siyasi sorumluların  yangına benzinle koşması , basının yönlendirmesi ve
240 polis aracı, 214 özel araç, 45 ambulans, 90 belediye otobüsü, 317 iş yeri, 58 kamu binasının tahrip edilmesi. Sokakların yakılıp yıkılması, kamu malına verilen zarar, özel mülke verilen zarar ve adı Ağaç, hayır olmadı, olay 3 ağaç olayı değil, doldurun içerisini neden açıkça ne olduğunu söyleyemediniz ? .
İçini dolduramadığınız ,kullanıldığınız olayların ekonomik boyutu ne kadardı ?
Bir araştırmanın sonuçları kıyaslamalı olarak anlatılması "Gezi Parkı ve 17 Aralık müdahaleleri sonrasında ortaya çıkan 210 milyar liralık maliyet ile 4-5 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), 50-55 Bakü-Ceyhan boru hattı, 25 Atatürk Barajı, 38-40 Boğaz Köprüsü, 15 bin 24 derslikli okul, 850-900 adet de 400 yataklı tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastanesi yapılabilirdi".
Suriye’de nasıl başlamıştı olaylar sonuçları neler oldu, ülkemizde nasıl başladı ve nasıl bir felakete sürükleniyorduk görebildiniz mi?
Peki birilerinin kullanılmışlığının faturasını neden tüm halk çekmek zorunda kaldı, neden devlet ortaya çıkan  faturayı sorumlularına ödetmiyor.
Aynı olayları Almanya’da,İngiltere’de,Amerika’da yapmayı deneyin bakın nelerle karşılaşacaksınız. Bu ülkenin günahı ne idi ?
Aynı düşüncede bin tane insanı mutlu bir günleri için bir araya toplayın ve onların bilmediği sizinde olmasını istediğiniz olay için çalışacak  bir kaç provokatörü aralarına bırakın. Sonra bakın o bin mutlu insandan neler çıkacak. Olayları siz kurgularsınız,siz başlatırsınız fakat durduramazsınız,kontrolü elinize alamazsınız .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR