MHP'DE KURUMSALLIK SIKINTISI

Milliyetçi Hareket Partisinde kurumsallık problemi devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl olağan kongresinin ardından Abdullah Karabıçak'ın yerine  Şaban Kılıç geçti.

"BAŞKAN BENİM"
Kongre sonrası fısıltı gazetelerinden gelen haberlere göre MHP İL kongresi iptal edilebilirdi. Dedikodulara en sağlam şekilde cevap veren Başkan Kılıç, MHP lideri Devlet Bahçeliyle görüştükten sonra son noktayı koydu ve  MHP'nin Samsun'daki kaptanı olduğunu kamuoyuna paylaşmıştı.

Samsun'da tüm belediyelere talip olduklarını ve MHP'nin Samsun'daki oy potansiyelini arttiracağı iddiasında bulunan Kılıç, paçaları sıvadı. Lakin maçın başlama düdüğü ile  beraber ilk golünü yedi.... Yönetim demek Başkanın ve teşkilatın eli, kulağı olmak demek. Anlaşılan Kılıç'ın yönetimindekiler zafer kutlamalarını biraz uzattılarki mesai için geç kaldılar.

 

MHP'nin Samsun İl Başkanlığının resmi web sitesine bakacak olursanız  İl Başkanı Abdullah Karapıçak olarak gözüküyor. Bir çok güncel bilgilerin  eksikliğide göze çarpıyor... Bu ufak bir unutkanlık gibi gözüksede, her alanda güncel olabilme "profosyenel kurumsallığın" en önemli parçasıdır. Bu unutkanlık  gelecekte yaşanacak kurumsallık sıkıntısının işaret fişeği aslında... 

Tüm Belediyelere gözü diken Kılıç, teşkilatlanmanın ve "KURUMSALLIĞIN" önemini bildiği için ona buradan ders verecek halimiz yok. Ama MHP'nin çiçeği burnunda  Samsun teşkilatı kurumsallık konusunda bir sıfır geriye düştüğü ortada.

CHP'Yİ HATIRLATTI
MHP Samsun İl Başkanlığının şuanki durumuna, CHP Samsun İl Başkanlığını da sık sık düşmekte ve bu konuda yerel gazetelere haber olduğu bilinmekte. CHP teşkilatının yönetimi  değiştiğinde, kendisinden önceki yönetiminin bazı faturaları  tanımamış, tahsilata gelenlere "Paraları önceki yönetimden tahsil edin" cevabını vererek büyük bir "KURUMSALLIK" zafiyatı vermişti. Arzu ediyorum ki Kılıç'ın yönetiminde böyle durumlar olmaz...


Konu MHP'den CHP'ye geçmişken, DSP'ye de bir kurp bulmadan geçilmez. DSP'nin Genel Merkez resmi sitesine göre Samsun İl Başkanı yok. İki yakası bir araya gelmeyen diğer soldan gelenleri transit geçiyorum. Samsunda başkanı olmayan partileri konuşmayı, cümle kurmayı, israf olarak görüyorum.


Ak Parti'nin iktidar olma şifresini kırmaya çalışanlar arasında başıçeken CHP'nin MHP'nin fazla kafa yorup uzaklara, çok uzaklara, hatta okyanus ötelerine uzanan beyin fırtınaları yapmalarına rağmen oy oranlarını yükseltememesinin sebebi, teşkilatlanma ve "KURUMSALLIK" konusunda sınıfta kaldığı açık bir bahane  olabilir...

 

 

Demokrasiyle lider olanlar,  oturduğu koltukları sihirli lamba zannedenlerse onu ilk önce lambadan çıkan Cin çarpar.

Bir parantez açarak en amatör şekilde durumu yorumlarsak; -AK Partinin diğer partilerle olan oy farkını açtığı, yapılan anketlerle  tespit ediliyor. Ak Partinin diğer partilerden sadece oy konusunda değil, seçim kazandırdan "KURUMSALLIK" çalışmalarının yanı sıra  Genel Merkez- Taban bağının güçlü olması yönüylede  açık ara önde olduğu gözüküyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR