MHP İl Kongresi'nden notlar ve anekdotlar

12 Mayıs 2012 Cumartesi günü,Samsun Arena Kapalı Spor Salonu'nda 10.cusu yapılan MHP İl Başkanlığı olağan Kongresi “Süper Kupa final maçına denk gelmesine rağmen” coşku ve heyecanı etkilemedi.Olgunluk havası içinde geçen, üç adaylı seçimden,taban ŞABAN KILIÇ dedi.

Oradaydım.Erken saatlerde içerde ve dışarda gelen eski tanıdıklarla,dostlarla sohbet ettik . Siyaset üzerine,anılar tazeledik.Kongre sürecini tartıştık,özel değerlendirmeler yaptık,Memleketin ahvalini tartıştık.En çok duyduğumuz sözcük,bakışan gözlerin sorgusu :”Delege misin? İlk denemede yaşlı Kurt,espriyi patlattı.”Bana hiç bakma öyle,ben delege değil,hergeleyim”, dedi.

Seçildikten sonra sayısal farkın önemi yoktur.Oy'un biri de bir, bini de.Önemli olan sandıktan çıkmaktır!. Sonuçta “3 oy farkla” Şaban Kılıç,MHP'nin“Yeni”Samsun İl Başkanı oldu.Farkı azımsayan olabilir.Ama,bir oy'un bile ne kadar değerli olduğuna en çarpıcı örneği Türk Büro-Sen Başkanı Ahmet Keskin verdi: “Bir kayıtlı üyemiz olsa idi Sağlık-İş kolunda, yetkili sendika Kamu-Sen olacaktı.O bir üye;bize çok yakın bir arkadaşımızın hanımı idi. O kadar üsteledim..Adını vermedi!

Camianın deneyimli siyasetçisi Nazif Kılıç'la yarenleştik.Aklından geçen dilindedir.Bugüne değin kime ne söyledimse odun gibi geldi;battı ,kafa göz yardı,ama,hep yüze söyledim,Doğrucu Davut bir sen misin ,dediler Evet dedim,yine ,doğruları söylemekten vazgeçmedim.Yanıma gelen adaylara da söyledim.Ve ekledi.Samsun'da MHP'li ilk Belediyemiz Salıpazarı'dır.1977'de Nami Yıldırım'la kazandık. Ardından Canik... Seçimlerde başarılı olmuş,atama ile gelen yönetimleri kongreye dahil edemiyorsunuz, neden?Delege yazmakta zorlanıyorsun/çekiniyorsun,neden?80 bin oy alan bir parti içinden 800 isim bulamıyorsan,kapı-komşu,eş-dost, akraba, yolda selam vereni delege”yazıyorsan, burda bir yanlışlık var arkadaş.Yanındaki atıldı.”Hocam,6 oyla Belediye Başkanlığı kaybedilen Beldeden 1 tane delege yazılmaz mı?Yok.Bu nasıl iş? İlkadım'da,4 bin oy alınan Anadolu Mahallesinde delege var mı diye sorsana dedi biri..Yok mu,dedim.Çenesini kaldırdı yukarı,cuk! dedi. Faruk Öztürk Hoca ,burnundan soluyarak yanımıza geldi,anlattı.Öğretmenevinden kongreyi izlemek üzere 9 öğretmen arkadaş geldik,trübünde boş yerlere oturduk.Hemen başımızda bittiler.”Kalkın, burası Protokola ait! “”Yahu resmi törene mi geldik,Valinin,Belediye başkanının yerine mi oturduk ki kaldırıyorsunuz.”dedik;dinletemedik.Tartışma uzayacakken bir ilçe başkanı araya girdi, işi tatlıya bağladı”dedi.

Başkan Adayları salona girerken,tribünleri selamlarken alkış ve coşku farkı göze çarpıyordu. Tribünden ”Alkışa bakmayın,sandığa bakın”,diye ,laf attı biri.Yanımdaki :“Kardeş delegesin herhalde?”. Adam başını salladı.Birden boşboğazlığından utandı.Tanıyan biri :”Sen nezaman MHP'li oldun kardeş , MHP'ye oy verdin de mi delege yazıldın?Dili boğazına kaçtı,öyle kalakaldı,kalabalığa karıştı.Nazif Kılıç,dürttü beni.Canın sıkılmasın.Bu ne ki?.Dünün komünistleri,askere polise kurşun atanları,bizi sırtımızdan vuranları biri ikişer Meclise taşıdılar,Dursun Önkuzu'nun akrabasından birini yanına “Danışman” almıyor,kendi kızını alıyor.”İyi ya Başbakan'a örnek olmuş,fena mı?dedi,ikinci espiriyi patlattılar!

Siyasi içerikli konuşmalara geçildi.Sonra İl Başkanı Abdullah Karabıçak,”Veda” konuşmasını yaptı. Heyecenlı ve coşkulu idi.Zaman zaman duygusallaştı.”Helallık” isterken samimiydi.Çok alkış aldı. Şaban Kılıç'ın kendisine özel ilgisi gözlerden kaçmadı.Bir “devir” kapandı mı bilinmez,ama daima sevgi ve saygıyla anılacak!..Yolun açık olsun ,huzur ve mutluluk dileklerim seninledir.Dostluğumuz kadimdir.

Konuşmaları değerlendirirsek Şaban Kılıç ,heyecan,coşku ve nezaket bakımından farklıydı.Sanki 69 ruhu, Adana kongresi'nin milli heyecanı salonu sarmıştı..1999 İktidar yürüyüşünün çoşkusu yeniden yaşanıyordu.Vefanın,sadakatın,samimiyetin,hesapsız kitapsız özverinin,en çok ihtiyacımız olan sabrın semeresi/meyvesi alkış tufanında ve güleç yüzlerden okunuyordu.Sonuç ilan edildikten sonra Av.Recep Güleroğlu ve”Ülkücü Ağabey” Hasan Aslan'ın platformda tebrikleşmesi , kucaklaşması dostta düşmana “birlik”,mesajı veriyordu.Sevgide yolu kesişenlerin buluştuğu Kongre'den “taban Şaban Kılıç!”, dedi.Allah yar ve yardımcısı olsun! Samsun'da “güzel şeyler olacak!”

Şık olmayana gelince,Genel Merkez adına gelenler,Genel Başkanı temsil edenler,Şaban Kılıç'la ve ekibiyle yol arkadaşlığı yapacaklar birden bire kayboldular.Seçileni tebrik etmeleri,yaşanan coşkuya katılmaları beklenirdi,diyenler az değildi.Başkan Şaban Kılıç'ın okuduğu şiir çok anlamlıydı.!!...

Öz menen!...Öz menem!../ Onlar kabuk öz menem!

Sen yelde savrulan kül.../ Yüreklerde köz menem!...

Ülkü uğruna şehid / Men Süleyman Özmenem...


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR