Mezarlık terörü...

     Her Cuma günü ailece Kıranköy mezarlığına ziyarete gideriz. Birkaç yıl önce bu mezarlıkta okuduğu duaları parayla satan aslında doğru dürüst okumayı da bilmeyen bir takım sahtekarlar türemişti. Ve bu sahtekarlar mezarlığı oto park mafyası gibi parsellemişti, rant alanına çevirmişti. Asri mezarlıkta da durum hemen, hemen aynıydı.
    Bu sahtekarlarla zamanında çok iyi mücadele edildi, sıkı denetim ve takip sonucu mezarlıklar bu üç kağıtçılardan temizlendi.
Onlar gitti, şimdilerde bu iki mezarlık ellerinde pet şişelerle dolaşan laftan anlamayan çocuk çetelerin cirit attığı alanlar haline geldi.
Tehditle karışık duygusal bir yaklaşımla istemediğiniz hizmeti zorla veriyorlar. Beşi altısı başınıza çörekleniyor ya para vereceksin ya da özenle diktiğin çiçekleri bir dahaki gelişinde göremeyeceksin, belki de mezar taşını kırılmış olarak bulacaksın.
    Pet şişelerle su satan ellerindeki kazmalarıyla mezarlar üzerinde cirit atan mezarlıkları rant kapısına çeviren daha çocuk yaşta bedavacılığı meslek edinen bu çetelere dur denmesi lazım.
    Bu tür hizmetlerin Belediyenin kontrolünde verilmesi, sertifikalı kimselerin görev yapmasına müsaade edilmesi daha uygun olur, hizmet almak isteyen gönül rahatlığıyla hareket eder düşüncesindeyim.
     Etrafı duvarlarla çevrili bir alanda otorite ağırlığını koyamıyorsa, kontrolü eline alamıyorsa diyecek lafım yok.
      Mezarlıklar rant kapısı olmasın, taciz derecesinde rahatsızlık veren bu çetelere dur denilsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR