Meyhaneye gitmeyin demiyorum

Siyasetçiler toplumun bütününe taliptir,parçalarına bölümlerine değil.Meydanlara inersiniz planınızı programınızı düşüncelerinizi anlatırsınız 75 milyona,sonrada oylarınıza talibim dersiniz.Yani sadece belli kesimlerden oy istemezsiniz veya emanet oy istemezsiniz.

Biz bu memlekette emanet oy alarak iktidara gelip sonrada o emanetin kutsal oyların hakkını vermeyenleri çok gördük.Artık Ülkemde hiç kimsenin oyu emanet değildir. İnsanlarımız nereye kime nasıl oy vereceğini gayet iyi biliyorlar.Yüzlerce televizyon kanalı,yüzlerce gazete artık dünyada ve Türkiye de olup bitenleri ülkemizin en ücra köşesindeki vatandaşımıza kadar götürüyorlar.Ve sandığa giden vatandaşlarımızın oylarının rengi sandığa gitmeden zaten belli oluyor.

CHP Genel başkanı sayın KILIÇDAROĞLU vekillerine sesleniyor kamuoyunun gözü önünde “Meyhaneye gitmeyin demiyorum, gidin ama sık gitmeyin. Gidecekseniz de hepiniz bari aynı meyhaneye gitmeyin. Garsondan duyuyorum bunları.”Valla istihbarat kaynakları bayağı güçlü.

Ben her zaman derim Cumhuriyet Halk Partisi kendi zihniyetini vatandaşın örf adet ve geleneklerine,inançlarına yaklaşımını değiştirmedikçe böyle muhalefet saflarında kalır iktidar yüzü göremez.zaman zaman değişir gibi oldular ama kısa bir zaman sonrada yaptıklarının göstermelik olduğunu ortaya koydular.Tabi vatandaş yerse..

Bi bakıyorum Samsun İl başkanından bir açıklama “Türkçe Kuran-ı büyük bir zevkle okuyorum”.

Kurân'ın manası nasıl Allah'tan gelmişse, lâfzı ve yazılışı da İlâhîdir. "Kur'ân" dendiği zaman hem onun Arapça olarak okunan lâfzı ve kelimeleri hem anlaşılan mânâsı akla gelir ve gerçekte de öyledir. Bu iki noktayı birbirinden ayırmak, farklı değerlendirmek mümkün olmaz. Kur'ân ancak kendi dili üzerine okunabileceği için, sadece o dilin kendi harfleriyle yazılır, o harflerle doğru olarak okunur.

Çünkü Peygamberimiz bizzat kendisi Kur'ân-ı Kerîm'i indiği dil üzere okuduğu gibi, Sahabe de elleriyle yazarak çoğaltmış, o dille okumuştur. Daha sonra bu zamana kadar gelen milyarlarca Müslüman hangi dili konuşursa konuşsun, kullandığı alfabe hangi alfabe olursa olsun hep Kur'ân'ı Arapça olarak okumuşlardır. İslâm âlimlerinin de ortak görüşü, Kur'ân'ın başka dille yazılamayacağı ve okunamayacağı şeklindedir.

Zaten Kur'ân'ı başka bir dille yazmak mümkün olmadığı gibi, doğru olarak okumak da mümkün değildir. Çünkü Kur'ân harflerinin kendisine has özellikleri vardır.

Milletin milli ve manevi değerlerini hafife alanlara karşı milletimiz her zaman gerekeni yapmıştır.Ya benim dilimden dinimden örfümden adetimden konuşacaksın yada benim karşıma çıkmayacaksın,benden koparsan bende senden koparım demiştir.


Değerli okuyucularımız;

Devletler para ile pulla kurulmaz, İNANÇLA kurulurlar ve Para ile Pulla ile de yıkılmazlar, İNANÇSIZLIKTAN yıkılır.

Dedelerimizin yüreklerindeki inanç azim ve mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN liderliğinde birleşerek destanlar yazarak Devletimizi kurmuşlardır. O günkü ruhu heyecanı ve inancımızı muhafaza ettiğimiz gibi yeni yetişen gençlerimize de o azmi ve inancı verebilmeliyiz.

Maalesef insanlarımız üzerinde çaktırmadan milli ve manevi değerleri noktasında bir asimilasyonla karşı karşıyayız.Devletimize,Milletimize,İnancımıza karşı olan güven ve bağlılık duygularımızı köreltmek için gereken her şey yapılmaktadır.

Sizlere çok basit bir iki örnek vermek istiyorum;

Okullarımızda Pazartesi ve Cuma günleri İstiklal Marşımız okunmaktadır.Hiç dikkat ettiniz mi bilmem ama bir dikkat ederseniz iyi olacak,400/500 kişilik öğrenciden çok cılız sesler çıkmakta teknoloji kullanılarak İSTİKLAL MARŞIMIZ banttan CD'den okutturulmakta.Öğrencilerimizde bir an önce bitsede ya derse girsek veya tatil başlasa düşüncesinde oluyorlar.Törenlerde İstiklal Marşımız Okunurken bi bakıyoruz o kadar kalabalıktan çok cılız sesler çıkıyor.Oysa İstiklal Marşımız okunurken YER GÖK inlemeli.Sadece dudaklarda bir mırıltı bir dudak hareketi,Hani nerede o ruh o heyecan.

Bastığın yerleri “toprak” diyerek geçme, tanı:
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Eğer o öğrencilerimize İSTİKLAL MARŞIMIZIN ruhu anlatılabilse verilebilse, İnsanlarımıza Milli değerlerimiz ve Milli mücadelemiz daha açık ve net anlatılıp o ruh yaşatılabilse meydanlarda ve göklerde cılız ses yerine daha gür sesler ve ruhlar ortaya çıkacaktır.Merhum Üstadımız İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet AKİF ERSOY ne demiştir “ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”.Bizlerde amin diyoruz.

Milli ve manevi değerlerimizin asimilasyona uğraması ile ilgili örnekleri o kadar çoğaltabiliriz ki, sizlerde bunların çok iyi farkındasınız.

Kalbinizdeki İMAN'NIN Yüreğinizdeki İNANÇ'IN eksilmemesi dileklerimle.

ALLAH(C.C) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..Saygılarımla








Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR