Mental fark

Öncelikle şunu söylemek lazım. Samsunspor sadece Samsun'da takip edilmiyor. Aynı heyecan İstanbul'da, Bursa'da, İzmir'de, Ankara'da da yaşanıyor. Karşılaşmayı " Başkentli Samsunsporlular" grubu ile beraber izledik Ankara'da. İki takım taraftarları birbirlerini yerken, bizlerin başkentteki Rizeliler kahvesinde bir arada maç seyretmesi hayli ironikti.
 
 Geçtiğimiz haftaya nazaran daha adaletli bir 11 sahadaydı. Ancak bu seferde takımımız maça iyi başlayamadı ve erken gelen golle mağlup duruma düştük. Ardından Volkan'ın talihsiz sakatlığı ile ilk yarı itibariyle ayağında top tutan tek adamımız da kenara alınmak zorunda kaldı. Bu süreçte bilinçsiz, ileri şişirilen toplarla yapılan hucüm denemeleri , Rize savunması tarafından kolayca süpürülüp kalemize tehlike olarak dönmeye başladı. Nitekim yapılan akıl almaz yerleşme ve adam paylaşma hatalarının ardından 2.golü kalemizde gördük.
 
 İkinci yarı iki takımda aynı kadrolarla sahaya çıkmıştı. Ancak iki takımın oyuncularında da mental farklar oluşmuştu. Rizeliler
"bu maçı aldık" diye düşündüklerinden ilk yarıdaki oyunu sahaya yansıtamadılar. Samsunspor'umuz ise " ya hep ya hiç" mantığı ile çıktı ikinci 45 dakikaya. İkinci devrenin ilk diliminde kazandığımız, doğrusunu söylemek gerekirse biraz ucuz penaltı ile umutlandık. Ardından hocanın yaptığı başarılı müdahele ile Chelidze-Sefa değişikliği gerçekleşti ve Samsunspor orta sahayı iyice ele alarak, topa daha fazla sahip olmaya başladı. Sadece 5-10 dakikalık önde baskı ve topa sahip olma ile pozisyon bulduk ve Hakan Akman'ın enfes şutu ile zor deplasmandan 1 puanı çıkardık.
 
 Takımdaki oyuncuları ele alırsak ; kaleci Okan başarılıydı, yediği gollerde yapacağı birşey yoktu. Savunmada Kenan-Turgay ikilisi yine çok kötüydü özellikle Kaptan Kenan sezonu iyi başlayamadı tez zamanda kendisini toparlaması gerekiyor. Serkan Eyüboğlu, Murat ile beraber takımımız adına sahanın en iyi isimlerindendi, kanadında geçit vermedi, zaman zaman ataklara da katıldı. Adem'in fiziksel olarak sıkıntıları olduğu göze çarpıyor. Dünkü maçta Turhan Hoca onun önüne Murat'ı koyduğundan fazla sırıtmasa da özellikle iç saha maçlarında bu kondüsyon ile sıkıntı yaratabilir. Turgut'ta şunu fark ettim, enerjisini inanılmaz bir şekilde boş yere harcıyor. Biraz daha makul olursa, kendisine de takıma da daha faydalı olur. Hakan Akman'da çok klas bir gol atarak, ilk 11'e göz kırptı. Ama kuşku yok ki dünkü maçta takımın yıldızı sağ açıkta oynamasına rağmen müthiş mücadele veren Murat Yıldırım'dı ..
 
 Bu zor ve pek umutlu gidilmeyen deplasmandan alınan 1 puan çok iyi. Ancak çıkarılması gereken dersler de yok değil. Görünen o ki Samsunspor'un kadro yapısı savunma futboluna müsait değil, yapılan basit defans hataları takımın özgüvenini de kırıyor. Samsunspor'un topa hakim olduğunda ve oyunu önde kurduğunda daha başarılı olduğunu gördük. Umarım teknik heyette ikinci 45 dakikadaki Samsunspor'u iyi analiz eder ve dişimize göre rakipler olan Kocaeli ve Hacettepe maçlarından 6 puan çıkarırız. Bu arada Samsunspor'u bu zor deplasmanda yalnız bırakmayan Şirinler Grubu'nu da tebrik ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR