Kupanın önemi

Bildiğiniz üzere perşembe günü Türkiye Kupası'nda Karabük ile maçımız var. Ligin ilk haftasında karşılaştığımız rakibimiz hatalı hakem kararları ile elimizden kaçmıştı son dakikalarda. Bir nevi hesap kesme maçı da diyebiliriz perşembe günü oynanacak maç için. Sadece Karabük'le değil, taraftarlarla da maçı olacak stadda kırmızı-beyazlı futbolcuların. Zira Hacettepe maçındaki rezil futbolu unutturmanın ve maç sonu olanların ateşini bir nebze de olsa söndürmek için büyük bir fırsat var ellerinde.
Geçen sene Antalyaspor'la oynanan kupa maçında son penaltıyı kaleci Hasan'a penaltı attırma gafletinde bulunan Hayrettin Hoca sayesinde kupada saf dışı kalmıştık uzatma penaltılarında. Bank Asya'da mücadele ettiğimiz 3 senedir kupada gruplara kalamıyoruz. Bu durumun takıma ekstra yük getireceğini düşünen bazı isimler elbetteki vardır ancak taraftar bu durumdan hoşnut değil. Bir kere kupanın maddi olarak getirisi Anadolu takımları için altın değerinde, bu sene tv yayın hakları da TRT'ye pazarlandı ki bu pastanın büyümesi anlamına geliyor. Tabi taraftar o gözle bakmıyor, bizlerin istediği şey ise ulusal arenada itibarımızı geri kazanmak. Uzun süredir futbolseverlerin gözlerinden ırak olan Samsunspor için kendini kamuoyuna hatırlatma şanslarından birisi Türkiye Kupası. Karşımızdaki Karabük takımının maça fazla asılacağını düşünmüyorum. Hocaları olan Yücel İldiz'in böyle bir hedefi olmayacağını Samsunspor'da çalıştığı dönemde bıraktığı izlenimden çıkarmak mümkün. Günü kurtarma hedefi ile hareket eden ve genellikle korkak futbolu tercih eden Yücel hocanın takımının maça mutlak tur atlayacağız konsantrasyonu ile çıkmayacağını düşünüyorum. Kupanın kadro derinliği açısından sıkıntı yaratmayacağına inanıyorum. Yapılan transfer ile 25-30 kişilik geniş bir kadromuz var. Şu zamana kadar süre alamayan veya takıma adapte olmaya çalışan yeni isimlerin bu maçta kendilerini göstereceklerini düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon Antalyaspor maçında İsmail ve Hakan Akman'la tanışmıştı Samsunsporlu taraftarlar, iki oyuncumuz da mücadeleleri ile alkış almıştı. Bu sene diğer genç oyuncularımıza bu fırsat doğabilir, yeni isimler Can Özgür, İlhan Ummak, Eray Fırat, Hakkı ve kaleci Serkan da bu maçta denenebilir, kenarda Sefa, İsmail ve Hakan gibi son haftalarda süre alamayan oyuncularımız da var yani kadro derinliği açısından kağıt üzerinde sıkıntımız yok.
Eldeki verilere bakılırsa bu maçı kazanmamamız için pek bir neden yok. Oyuncular taraftarla barışmak için, Bolu maçın moral depolamak ve seyircinin desteği yakalamak için bu maça motive olmalıdır. İpler bizim elimizde, Hacettepe maçının gerginliğini tribüne yansıtmamak için iyi futbol ve tur atlamak şart. Samsunspor'un itibarı ne demek bilmeyen yöneticiler veya bazı oyuncu grupları bu dediklerimizden hiçbir şey anlamayacaklardır ama bazılarınız taraftar yüreği ile oynarsanız bu maçı kazanırsınız. Sizlere güveniyorum, Allah yardımıcınız olsun ..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR