Kısa Kısa-Kıza Kıza

- Saadet Partili bazı muhteremler Ak Parti'ye oradan da devlete ve belediyelere kapağı atınca ilk icraatları sakallarını kesmek olmuştu. Ben de gizliden gizliye bak, devleti dönüştüremediler ama kendileri dönüştüler, diyerek sitem edip kızıyordum. Geçen gün ben de on günlük bir sakal bırakayım dedim. Ne yalan söyleyeyim kesmek zorunda kaldım.  Bildiğin batıyor. Bazen bize bazen başkalarına. Alışmamış çenede sakal durmuyormuş bunu öğrendim kısa zamanda.

- Şehirlerde, tıpkı meclis kürsü dokunulmazlığı gibi dokunulmaz meydanlar olmalı. İnsanlar orada içlerini döküp, küfür ve hakaret olmadan istediği gibi bağırıp çağırmalı, içini boşaltmalıdır. İstediği eleştiriyi yapabilmelidir. Belirlenen meydanda söylenenler soruşturmadan muaf tutulmalıdır. Bunun gibi her şehrin gaz alma meydanları olmalı.

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıkılr mı? Şimdi şöyle bir düşünelim: Cumhurbaşkanlığındaki 16 yıldızlı fors, Türklerin günümüze kadar ki kurdukları bağımsız devletleri göstermektedir. Kah düşmanlar, kah kendimiz tarafından yıkılıp yerine başka bir Türk devleti kurmuşuz.En son 600 Yıllık cihan devleti ykılp yerine Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Türkiye de ykılabilir, ya da yeni Türkiye kurulur. Ya da ismi Turan Devleti olur. Göktürk olur. İsmi o kadar önemli değil, yeter ki içindekiler özgür ve mutlu olsun. Cumhurbaşkanlığı forsuna bir yıldız daha ilave ederiz o kadar.

- Öcalan madem idam edilmiyor. 30 Bin den fazla kişinin ölümüne, binlerce gencin sakat ve çocukların yetim eşlerin dul kalmasına vesile olduğu için Öcalan açıkça bu milletten özür dilemelidir.
Sonra, İmralıyla Bülent Arınç karşılıklı "Türk Kahvesi" içmeli. Bir LCD TV ye özerklikten nasıl vazgeçtiğini belki ona anlatablir.

- O değil de bir şey diyeceğim: Bu ülkede yakın zamana kadar darül harp diye, vergi vermek istemeyen, fatura ödemek istemeyen, devlete ne kadar zarar verirsen o kadar iyidir, diyen.Devlete itaat etmek istemeyen. Yani "domuzdan" ne koparırsan kardır, mantığında olan insanlar vardı. Sahi ne oldu onlara? Alo! Kime diyorum ? Tünele girdiniz galiba çekmiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Ertürk Arşivi
SON YAZILAR