Kısa Kısa-Kıza Kıza

-Ülkede satmadık yerli ve milli fabrika ve işletme bırakmayan iktidar, yerli oto sevdasına tutuldu, Recaizade Mahmut Ekremler!

-Elinizde patlayan asgari ücret hayallerinizin üzerine siz bir bardak su için, ben töngel yiyeceğim.

-Bırakın yılbaşı gecesini, normal zamanda hindi eti yediğimde bile sanki günaha girecekmişim gibi geliyor!

-Yeni yıl kutlamalarına ilk taşı cebinde piyango bileti olmayan atsın.

-Caddeler, sokaklar, evler Noel için değil, yeni bir yıl için süsleniyor. Düğüne giderken süslendiğiniz kadar süsleniyor. Yaptığınız düğün, dernek yılbaşı eğlencelerinden daha az masum değil. Not: Yılbaşı kutlamıyorum!

-İslam’ın tek kaynağı Kur’an’dır. Bunun haricinde; sünnet, icma, icma-i ümmet, kıyas, kıyas-ı fukuha, su, suyunun suyu… Allah’ın sözü üzerine söz koymaktır.

-Köpek giren eve melek girmezmiş ve kertenkeleyi bir darbede öldürmek ise yüz sevapmış! Tirmizi, Buhari, Müslim dinine hoş geldiniz.

-Dua ederken, okunan ezanların yüzü suyu hürmetine deniyor. Ezan’ın Allah katında anlamı nedir ki?

-Alevilerin medet ya Ali, Sünnilerin yetiş ya Muhammed demelerinde fark yoktur. Yardım, şefaat, medet… Ancak Allah’tan istenir.

-Mesela Taylan’da doğsaydık yine Müslüman olur muyduk? Yoksa Budizm’i en doğru inanç kabul edip hayatımızı yaşamaya devam mı ederdik?

-Yeni doğmuş bir bebeğin kulağına ezan okumak da nedir? Bebeğin kulağına eğilip deniyor ki, haydi salata haydi felaha! Bebek gözlerini henüz açmış onu yardım etmeye, namaz kılmaya davet ediyoruz!

-Neymiş Allah nasip etmeyeceği şeyin hayalini kurdurmazmış! Alın size boş belleş bir söz daha. Kaldı ki insanın hayalleri sınırsızdır. Gerçekleşmesi imkânsız hayaller kurar. İnsan şunu mu demek istiyor? Allah’ım madem Kadir-i Mutlak’sın haydi şu hayalimi gerçekleştir. Çok ahmakça!

-Savaşı ganimet ve mal paylaşımı olarak gördüğümüz müddetçe okçular tepesinde kimseyi bulamayız.

-İnsanlara Cenneti toprak altında olduğunu anlatanlar, kendilerine yeryüzünde ‘cennet’ kurmuş.

-Tarikat cenneti olan ülkemiz, cehennemi neden yaşıyor?

-Köpek giren eve melek girmez diyen uyduruk hadisçiler, umarım depremde enkaz altından bir köpeğin sayesinde kurtulursunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Ertürk Arşivi

SKB

27 Eylül 2019 Cuma 15:03
SON YAZILAR