GERİ SAYIM BAŞLADI

2014 Mart ayı içerisinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimine 1 yıldan biraz fazla zaman kaldı. Siyasi Partiler daha şimdiden seçim startını vermiş görünüyorlar. Bunun en açık göstergesi ise geçen hafta İlkadım Belediye Meclisinde AKP grubunun yaptığı manevra oldu. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın , İlkadım Belediye Meclisinden talep ettiği ,yeni belediye hizmet binasının yapımında sarf edilmek üzere İller Bankasından alınması tasarlanan 38 Milyon Liralık kredi ile ilgili talebi reddedildi.

Bu durum gösteriyor ki ; Bu günden itibaren seçimlerde avantaj sağlamaya yönelik manevralar başlamıştır. İşin muhataplarından, Meslektaşım ,AKP Grup Başkanı Sayın Kerami Gürbüz '' Bilindiği üzere AK Parti İlkadım Belediye Meclis Grubu, belediyeye ilişkin çalışmalarda ilkeli, sorumlu, yol gösterici, İlkadımlı hemşehrilerinin menfaatlerini gözeten bir siyaset anlayışıyla hareket etmektedir. Bu anlayışımızın bir sonucu olarak, belediyedeki her türlü kaynak israfının da karşısında durduk ve duracağız'' demiş. Bu sözleri alkışlamamak mümkün değil ! Ancak insan yine de sormadan edemiyor ; Geçen dönem yine Meclis Üyesiydiniz . Örneğin , Siz ve partiniz , İlkadım ve Gazi Belediyelerinin çöp ihalelerinde de aynı duyarlılığı gösterdiniz mi ? Ya da bütçe dengeleri konusunda bu kadar hassas olmanıza rağmen , belediye/ler neden işçi maaşlarını bile ödenmekte zorlanıyordu ? Ya da siz bu kadar hassas davranmanıza rağmen neden Gazi, Yeşilkent ve İlkadım Belediyelerinin birleşmesinden sonra 2009 mahalli seçimlerinden sonra makama oturan Sayın Necaattin Demirtaş o günün, yani 4 yıl öncesinin rakamları ile 50 Milyon Lira gibi bir borç yükü ile başkanlığı devraldı ?

İşin özü şu ; bu saatten sonra siyaseten avantaj sağlamak adına partilerin birbirlerine karşı söylem ve manevraları olacaktır. Geçen hafta çok sevdiğim ağabeyim İlkadım Belediye Meclis üyesi Mustafa Gümrükçü'nün de katkıları ile İlkadım Belediye Meclisinde AKP grubunun yaptığı bu yönde bir manevradır. Ben AKP İl Başkanı Fuat Köktaş'ı kutluyorum tecrübesini konuşturuyor ,derslerine iyi çalışmışlar, ve daha maçın başlarında golü buldular.

Şimdi gözler grubuna sahip çıkamayan İl Başkanı pozisyonuna düşen MHP İl Başkanı Şaban Kılıç'ta. İş İşten geçmiş değil, daha vakit var . Bakalım kalan zamanda yenilen bu golü telafi edebilecek mi ? Bu olay vesilesi ile maçın sahada kazanıldığını umarım anlamıştır. Zira geçtiğimiz Ramazan Ayında ,Vezirköprü'de '' 17+1 yani Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerini alacağız,aksi halde istifa ederim'' diyerek MHP Vezirköprü İlçe Binasında ,onlarca kişinin önünde iddialı bir söz vermişti.

Ben şahsım adına bu sözü çok ciddiye aldığımı söyleyemem. 17+1 alamayacağını 2 yaşında çocuklar bile anlar. Ancak siyaset iddia işidir, o da iddiasını ortaya koymuştur zannımca. Ben de bir MHP'li olarak diyorum ki ; Sayın Başkanım mevcutları koru; üstüne Samsun'un merkezi,batısı,doğusu ve güneyinden birer tane belediye ekle; yani toplam 8 belediye al, geçen haftalarda yazdığım yazılardan dolayı senden bir tepsi baklava eşliğinde özür dilerim. +1'i yani futbol kulüp başkanlarının transfer yıldızları için kullandığı tabirle seçimin çileği Büyükşehir'i al ,üstüne birde elini canlı yayında öperim.

Bu yazıdan itibaren yerel seçimlere yönelik yazılarımıza fırsat buldukça yer vereceğiz. Sağlıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Alperen CARUS Arşivi
SON YAZILAR