Kim haklı

Samsun Büyük Otel yine İl Genel Meclisi ve Samsun'un gündeminde... Aslan Karanfil'in İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olduğu dönemde,  gürültülü bir şekilde boşaltılan, ancak daha sonra yargı kararı ile KURAŞ AŞ'ye geri verilen Büyük Otel gündemden düşmüyor.

 İl Genel Meclisi  Aslan Karanfil Döneminde yine 2. kez boşaltma kararı almış, ancak Karanfil'in daha önceki boşaltma olayından ağzının yanması üzerine siyasi sorumluların da kararı üstlenmesi gerektiği açıklamasının ardından gerçekleşmemişti.

Şimdi MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili'nin "Büyük Otel Samsunspor'a devredildin" önergesinin ardından tartışma alevlendi ve gündeme oturdu. Bu önerge basına da yansıyınca KURAŞ A.Ş. gazetelere de ilan vererek halkın yanıltıldığını, kendilerinin işgalci konuma düşürülmeye çalışıldığını  ve  halkın doğru bilgilendirilmesi gerektiğini açıkladı.

Tam tartışma bitti derken İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısında Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Büyük Samsun Oteli'nin işletmecileri tarafından gazetelere verilen ilan hakkında açıklama yaptı. Karakurt, ”KURAŞ A.Ş.'nin işgalci olmadığı iddiası bize göre safsatadır. KURAŞ'ın pozisyonu hukuk önünde işgalci pozisyonudur” dedi.


Karakurt, İlanda özellikle “Asılsız beyanlar” ve “Kamuoyunu yanıltma” ifadeleri olduğunu, Samsun halkının haklarını takip etmek durumunda bulunduklarını açıkladı.

Karakurt'a göre KURAŞ A.Ş.'nin  1 Mayıs 1998 den itibaren başlayan kira sözleşmesinin  süresi 15 yıl. Kira bedeli yıllık 770 bin dolar. Bunun sadece günümüze kadar sadece 3 aylığı o da peşin alınmak şartı olduğu için ödenmiş. O gün kira sözleşmesine dayandığı için kiracı kuruluş daha sonra tahliye olayları yaşandıktan itibaren  Özel İdare ile yeni bir kira sözleşmesi düzenlememiş.

Karakurt, KURAŞ AŞ'nin işgalci olduğuna dair Samsun 2. İdare Mahkemesi'nin nihai kararı olduğunu da hatırlatmış ve İl Genel Meclis üyeleri bu konuda kendilerine düşen görevi yapmakta olduklarını söylemiş.Süren davaların sonuçlanması için de talepte bulunmuş.


Ve Karakurt'a göre Otel işletmecisi olan KURAŞ A.Ş.'nin Samsun İl Özel İdaresi'ne bugüne kadar tahakkuk eden kira tutarı: 21 milyon 428 bin 311 TL 78 kuruş,Ecrimisil tutarı: (28.07.2009 – 04.05.2012 tarihleri için): 6 milyon 173 bin 431 TL, Toplam: 27 milyon 601 bin 742 TL 78 kuruş.

KURAŞ AŞ kendisini hakllı buluyor, İl Genel Meclisi de bu açıklamyı yapıyor. Kafalar da doğal olarak karışıyor. Kim haklı ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR