Kalemimiz kırılmadıkça, ömrümüz devam ettikçe

Samsun'da yapılan siyaset o kadar çirkinleşmeye başladı ki kimin eli kimin cebinde belli değil. Önümüzdeki zamanlarda siyasi partilerin yapılacak olan il kongreleri bayağı çekişmeli geçecek.Tabi bu arada birileri de güç gövde gösterisi için bütün hünerlerini ortaya koyacak.

Koltuk hırsı olanlar,Makam mevki sevdalısı olanlar,güçlerini kaybetmek istemeyenler,güç olma peşinde olanlar,dün bi yerlerde olup bugün silik kalanların yeniden ben varım demeleri..Vel hasılı kelam hareketli ve bir o kadarda şiddetli günler Samsun'u ve Samsunluları bekliyor.

Siyasi partilerin içerisinde bu kadar fırtına koparken bu fırtınaların ne kadarı ile Samsun lu ilgileniyor bilemiyorum. Ama oynanmış, oynanan ve oynanacak olan tüm oyunlar Samsun'u ve Samsun'luyu direkt ilgilendiriyor. Yarının mahalli idarecilerinin tespit edilip seçileceği bir ortamda herkes benim dediğim olsunun peşinde. Entrikalar oyunlar tam gaz gidiyor.

Bütün bu olanların içerisinde elbette gözler iktidar partisinin il başkanlığında, işi olanda olmayanda, aklı erende ermeyende AKPARTİ İl Başkanlığı kongre sürecini takip ediyor, Muhalefette olan CHP ve MHP kongre süreçleri pas geçiliyor.

AKPARTİ içerisinde saflar o kadar karışık ki hiç kimse gerçek yüzünü ve tarafını net olarak koymuyor.Birileri açıkça ben buradayım derken birileri de sürekli mavi boncuk dağıtıyor. Elbette ki siyasetle uğraşanların, damarlarında siyasetle gezenlerin, geçmişte siyasi kadroların içerinde olanların, siyasetin ceremesini çekmiş olanların, sefasını da cefasını da sürenlerin bunlarla uğraşması gayet normal ve doğal. Normal şartlar ve etik kurallar içerisinde gereken mücadeleyi vereceklerdir. Bu mücadeleler verilirken de Siyaset hayatında olmaması gereken çirkinlikleri gerçekleştirmemeleri gerekmektedir. Ama diyeceksiniz ki siyaset bu her şey normal olabilir bu süreçte.

Söylenen sözlere yazılan yazılara herkes dikkat etmeli. Yarın bakacağın yüze bugün tükürmeyeceksin, Bugün tükürdüğün yüze de yarın bakmayacaksın. Bukalemun gibi olmayacaksın.Ne isen o olacaksın.Ya olduğun gibi görüneceksin ya da göründüğün gibi olacaksın.

Dost ve Düşman kelimelerini siyasetin içerisindeki insanlar rahatlıkla kullanabilir.Zira siyasetçiler dostlarını da düşmanlarını da bilmek zorundalar.Belki bu dost düşman kelimesi ağır oldu ama maalesef böyle deniliyor.Veya diğer bir ifade ile hısım ve hasımları diyelim daha da yumuşatalım.Benim asla tasvip etmediğim ve onaylamadığım bir tarz bu.Ama maalesef siyasetin içindekilerde dışındakilerde,siyasete müdahil olanlar da,olmaya çalışanlarda bu kelimeleri kullanıyorlar.

Sonuçta bu çekişmelerden Samsun ve Samsun'lular sıkıntı çekecektir.Hiç kimsenin buna hakkı yoktur.Bu tatlı çekişmelerden kazanan kim olursa olsun Samsun ve Samsun'luların kazanmış olması en büyük dilek ve temennimizdir.


Değerli okuyucularımız,


Samsun başlı başına bir markadır.Ve bu markanın temel özellikleri vaz geçilmezleri vardır.Bilinen ve bilinmesi gerekenler vardır.Samsunun tarihi ve kültürel değerleri vardır.Samsunu anlatırken Samsun dan bi haber olup Samsun'da yaşayan insanların söyleyecek anlatacak çok fazla şeyleri olmasa gerek.Samsun deyince akla Samsun dan bi haber olanlar hemen ATATÜRK heykelini,19 MAYIS'ı dile getirirler hepsi bu kadar.Ama bu tip insanlara başka memleketlerin tarihi kültürel özelliklerini say desek neredeyse destan yazarlar.

Her zaman söylediğim gibi Samsun'da doğup büyüyen, Samsun'da para kazanıp, Samsun'un ekmeğini yiyen, Samsun'da söz sahibi olanlar Samsun ve Samsun'luluk bilinç ve şuuruna sahip olmalılar.

Ya Samsun'u seveceksiniz Ya da Seveceksiniz,Ya Samsun İçin Çalışacaksınız Ya da Çalışacaksınız bunun ara formülü,ara yolu,orta yolu,dengesi mengesi yoktur.

Ya Samsun için var olacaksınız ya da olacaksınız.Artık Samsun'lu eski masal ve hikayeleri yutmuyor. Artık Samsunlu Samsun'la gerçekten ilgileniyor. Kendisi ile ilgilenmeyenlerle emin olun Samsun'luda artık ilgilenmeyecektir ve değer vermeyecektir. Samsunda idareci ile,siyasetçisi ile Sivil Toplum Örgütleri ile herkes kendine dikkat etmeli.Samsun Bir bütündür,bu bütünün içerisinde Havzalısı,Kavaklısı, Vezirköprülüsü, Ladiklisi, Bafralısı,Çarşambalısı, Termelisi, Alaçamlısı,Trabzonlusu,Rizelisi ve daha sayamadıklarım vardır.Herkesin Yüreğinde Samsun Olmalı Samsun Sevdası olmalı.

Sahi samsun deyince sizin aklınıza ne geliyor?Bu soruyu buradan sizlere soruyorum,bir düşünün bakalım,Samsun'un tarihi ve kültürel değerlerinin hangilerini veya ne kadarını biliyoruz.Samsun'un dününü bugününü ne kadar biliyorsunuz,Bir düşünün..Sonrada gerçekten Samsunlu olup olmadığınıza karar verin.Veya Samsun'un neresinde olup olmadığınıza karar verin.Ne kadar yaşadığını kenti tanıyıp tanımadığınıza karar verin.

Kuru kuruya ben Samsun'luyum demekle olmuyor,Havan da su dövmekle olmuyor,Ben Samsun'u seviyorum demekle olmuyor.

Geçmişte yaşan hataların,yapılan yanlışları ceremesini Samsun ve Samsun'lu gerçekten çok çekti ve halada sıkıntısını çekmeye devam ediyor.Bir laf vardır Anadolu da ölçen kuyan sonra duyan….Samsun ve Samsunlu hiçbir şeyden çekmedi kendini Samsun'lu gibi gösterip te Samsuna zarar verenlerden başka.Ne demek istediğimi sizler çok iyi anladınız,bu konun o kadar çok yazılacak yanları var ki zaman içerisinde kalemimiz kırılmadıkça ömrümüz devam ettikçe yazmaya ve anlatmaya devam edeceğiz.Emin olunki önümüzdeki zaman diliminde Samsun ve Samsun'lular adına çok şey değişip çok güzel şeyler gerçekleşecektir.

Sevgi ve Saygılarımla,

ALLAH (C.C.) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR