İZMİRİN DAĞLARI


Sosyal medyadan bir not paylaşıldı, kim paylaştı ,hangi ideolojiye veya düşünceye  ait diye araştırmadım okudum düşüncelerimle örtüştüğü için  hoşuma gitti, .
Yazının kaynağının önemi yok, kim yazmışsa,kimlere yazdırmışsa yazdırsın önemli olan anlatmak istediğidir. Yazının başında ülkemiz üzerinde yabancı istihbarat örgütlerinin hazırlık içerisinde olduğu anlatılıyor. Bu sadece günümüze ait bir olay değil, geçmişte de vardı,gelecekte de olacaktır mutlaka. Anlatılan konunun kısa özetini buradan paylaşıyorum.
...Alevi kardeşlerimizi ve Kürt kardeşlerimizi kışkırtmak için mahalleleri her an basılabilir.
Başı açık, özellikle dekolteli kadınlara, kızlara saldıracaklar.Kendilerine dinci süsü verecekler.
Atatürk'e saldırılar olacak,küfredecekler,heykelleri parçalanacak,Ayrımsız ibadet yerleri zarar görecek.Cami, cemevi, kilise, sinagog fark etmeyecek.
Önce PKK'yı saldırtacaklar,sonra da Kürtler hedef alınacak,10 milyon vatandaşımız da ölse umurlarında bile değil.
Darbeye hepimiz,istisnasız hepimiz karşı çıktık.Ama sokakta,ama konuşmalarımızda,ama sosyal medyada,ama yazılarımızda
İstisnasız hepimiz.
Atatürkçüsü,Sünnisi,Alevisi,Laiki ,Dindarı,Sağcısı,Solcucu ,herkes ama herkes karşı çıktı.
Çok uzun bir aradan sonra gerçekleşen bu birliğimize saldıracaklar.
YAPMAMIZ GEREKEN
Bugünlerde,kimse kimsenin yaşam biçimi hakkında en ufak bir yorumdahi yapmasın.Yapan hangi görüştte ve inançta olursa olsun VATAN HAİNİDİR.
Sünni Alevi kardeşliğine zarar getirtmeyin.Bu konuda yorum yapanı bile dışlayın.Türk Kürt kardeşliğine dokundurtmayın.Kız alıp vermişiz,akraba olmuşuz,bunu unutmayın,Türk Kürdü,Kürt Türkü korusun......
25 bin civarında insanın maç izlediği bir stadyum, sorun çıkartmak isteyenler için bulunmaz bir ortamdır, 5 kişi A takımının taraftarı arasına 5 kişide B takımının arasına yerleştirildiğini düşünün. Toplum psikolojisi o gerginlik heyecan arasında bu beş kişi İzmir marşını söylemeye başlıyor, marş dalga halinde yayılıyor. Karşı taraftaki beş'te  PKK dışarı diye bağırmaya başlayınca bu sloganda o grup arasında yayılmaya başlıyor.
İzmir marşı ülkenin ortak değeri iken neden böyle bir alanda bir grup bunu  söyler, gayet temiz duygularla kelimesi komik bir cümledir. Bunu söyleyenlere PKK dışarı sloganı ile karşılık vermekte önceden yapılan bir hazırlığın açık göstergesidir.
Maçta olmayan ve basının yanlı yazılarını okuyan vatandaş konudan neyi çıkartacak. Ülkenin bir takımının taraftarı İzmir marşını söylüyor diğer takımın taraftarları onlara PKK lı diyor . O marşı söyleyenler vatansever, marşa karşı olanlar ülkenin ortak değerlerine karşı. Oysa marşı söyleyenlerde onlara tepki gösterenlerde aynı konuda hem fikir olan insanlar. Yarın İzmir marşını B taraftarı söyleyecek, A taraftarı terör belasına karşı slogan atacak nedir derdiniz ?
Tek dert  insanların kullanılması, bu atışmanın önüne geçilemezse yarın lig başladığında aynı saçmalıkları izleyeceğiz. Art niyetli olarak o kalabalık provoke edilebilinir mi? Canlı örneklerini yaşadık,yaşıyoruz.
Venezuela adlı bir ülkede sorun yaşanıyor, ülkede petrol var ve devlet bunu millileştirmenin dışına çıkarmak istemezken, petrolü isteyen dış güçler halkı iktidara karşı ayaklandırıyor. Yarın ülkenin başında ki insanı düşürdüğünüzü kabul edin,onun yerine geleni diğerleri rahat bırakacakmı sizce, aynı kavga devam edecek, kim kazanacak? Peki devleti protesto edenler rahata mı kavuşacak ? Yüz yıl daha kahrolsun emperyalizm diye bağıracaklar. Şimdi kime karşılar,kendi iktidarlarına, kime hizmet ediyorlar 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR