Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

İşte topa girdik

Gazetelerin hemen her sayfasında yazdım yıllar yılı, ama Türkiye'de öncelikle okunan spor sayfalarında hiç yazmadım.
Geçenlerde gazetenin Spor Müdürü Özgür Kalanbak kardeşim "Abi istersen spor da yazabilirsin. Herkes yazıyor, sen neden yapmıyorsun bu işi" dedi ya, bir deneyelim dedik ve işte girdik topa. Bakalım siz değerli okurlar bana "Niye girdin o topa mı?" diyecek, yoksa "İyi ki girdin o topa mı?" Bunu göreceğiz birlikte. Spor sayfasında yazmak bugüne kısmetmiş.
Gazeteler arkadan okunuyor bu ülkede. Arkada da genellikle futbol ve bizim kentimiz Samsun'da da Samsunspor konuşulup yazılıyor elbette. Samsunsporumuz Spor-Toto Süper Lig'de hiç de fena değil izlediğim kadarıyla. Ancak kafama takılan bir şey oldu 3 aydır.
11 Haziran günüydü. Bir zamanlar Samsunspor'a da hocalık yapan Yılmaz Vural bir firmanın reklama yönelik çalışmaları için Samsun'a gelmiş ve düzenlenen kahvaltıda birlikte olmuştuk. Deneyimli hoca o gün spor sohbeti yaparken bir saptamasını anlatmıştı. "Bank Asya'dan Süper Lig'e çıkan takımlardan ikisi çıktığı sene düşüyor nedense. Bunlardan biri Samsunspor olmaz inşallah" diyerek. Kurt hoca Vural'ın bu saptaması her nedense o vakit beni tedirgin etmişti. Vural'ın bu konuşmasına bu kentin en eski spor yazarları Davut Aktaş ve Yunus Kılıç da tanıktırlar.
Samsun'da, Samsunspor sağlıklı başarılı ise bu kentte her şey mutlu ve huzurludur. Esnafın yüzü güler, parakendeci ve toptancıların tezgahında mal kalmaz. Sinemalar, sazlar, barlar meyhaneler fuldur. Samsunsporun kazandığı yerde kente kendi ile birlikte büyük bereketini götürür. Samsunspor ortalıkta yoksa, Samsun yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu kent kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur.
Samsunsporumuzun süper lige çıktığı yıl geldiği yere geri dönmesi elbette ki söz konusu bile olamaz. Samsunspor önemli karşılaşmalar yaptı 3 haftada. Gençlerbirliği'ni yendi. Galatasaray ile Arene'da çok güzel bir karşılaşma çıkartmasına rağmen yenildi. TrabzoRspor ile de yenişemedi. Çok ciddi maçlardı bunlar. Şimdi komşumuz Orduspor ile karşılaşıyoruz. 4'üncü haftadaki bu karşılaşma önemli. Dostluk içinde yapılacak bu karşılaşmada komşudan alacağımız 3 puan "iyi gider" doğrusu.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR