İMAM-HATİP’LİNİN MEYDAN DUASI

15 Temmuz “Darbe Girişimi” ile başlayan meydan demokrasi nöbetleri, 7 Ağustos tarihinde, Yenikapı’da yapılan birlik miting ile taçlandırılmış oldu. Bu süre içerisinde meydanlar dolup dolup taştı, geceleri sokaklar insan seline ulaştı. Her yerleşim yerinde sabahlara kadar programlar yapıldı, her görüş ve düşüncedeki insanımız bu nöbetlerde kendini başaktör olarak sorumlu gördü.

Dernekler, vakıflar, sendikalar, partiler, kurumlar ve kuruluşlar meydan nöbetlerinde program düzenleyerek, katılımcı vatandaşların duygularına tercüman oldular. İmam-Hatip okulları da bu nöbetlerin katılımcıları arasında yer aldı, öğrenci, veli, öğretmen ve idarecileriyle birlikte. Samsun Cumhuriyet Meydanında, imam-hatip okullarının ortaklaşa yaptıkları programda, program sonunda dua yapması istendi, Osmangazi İmam-hatip Ortaokulundan mezun olan oğlumuz Yusuf Kesmen’den. Program yoğunluğu nedeniyle okuma fırsatı bulamayan duasını ben de kontrol ettim programdan önce, birliğin ifadesi olduğu ve imam-hatip neslinin gönlünü yansıttığı için de burada paylaşmak istedim bu duayı.

“Dualarımızı kabul eyle Allahım. Açmış olduğumuz ellerimizi huzurundan boş çevirme Allahım. Vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet eyle Allahım. Birliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi bozmak, vatanımıza, milletimize, devletimize zarar vermek isteyen hainlere fırsat verme Allahım. Devlet büyüklerimizden ahirete göç edenlere rahmet, yaşayanlara yardım eyle Allahım.

Memleketimizi her türlü iç ve dış düşmanlardan sen koru Allahım. Milletimize tuzak kuranların, tuzaklarına başlarına çevir Allahım. Ordumuzu, yurdumuzu hainlerden, zalimlerden sen koru Allahım. Emniyet ve güvenlik güçlerimize yardım eyle Allahım.

Bu meydanda ellerini açan vatan sevdalılarına yardım, ahirete göç eden yakınlarına rahmet eyle Allahım. Bütün Müslümanlara rehmet ve bereket, birlik ve dirlik şuuru  nasip eyle Allahım.

 

15 Temmuz işgaline kalkışanlara lanet eyle Allahım. Milletine kurşun sıkan hainleri kahreyle Allahım. Hanilere karşı vatanını savunan milletimize yardım eyle Allahım. 15 Temmuz’un Mehmetlerini Bedrin Aslanlarından eyle Allahım. 15 Temmuzun Muhammedlerini, Uhudun Hamzalarıyla aşreyle Allahım.

 

Bu meydanda olduğu gibi, her zaman bir ve beraber olmamızı nasip eyle Allahım. Bizleri vatanı için canını ve malını feda edenlerden eyle Allahım. Şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatanımızı korumayı hepimize nasip eyle Allahım. Vatanımızı, milletimizi her türlü işgal ve ihanetten sen koru Allahım. Dualarımızın kabulünü, birliğimizin devamını, memleketimizin selametini, devletimizin bekasını lütfeyle Allahım”

 

Tıırnakiçi paylaştığımız dua, imam-hatip neslinin duygu tercümesidir. 15 Temmuz “İşgal Girişimi’ni önleyen ruhun yansımasıdır. “Altın Nesil” yetiştiriyoruz deyip, “Hain” bir nesil yetiştirenlere karşı, imam-hatip neslinin cevabıdır. Yetiştirdiği nesli, dış güçlerin taşeron askerleri haline getiren ve ekmeğini yedikleri ülkenin silahını milletinin üzerine çevirten, vatan haini, terörist başı Feto’nun, neden imam-hatip nesline karşı olduğunun izahıdır.

 

Milletimizin selameti, vatanımızın emniyeti, devletimizin bekası; milli ve dini değerlerle yetiştirilmiş bir nesil sayesinde olacaktır. Altın nesil budur. İmam-Hatip nesli de böyledir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR