Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

İlk Yunanlı

Maalesef Spor Toto Süper Lig'de tutunma mücadelesi veren takımımız Samsunspor, Alman 2. lig ekibi Eintracht Frankfurt'tan transfer ettiği Theofanis Gekas'ı renklerine bağlamış. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın 'ORMAN' gafıyla gerilen Türk-Yunan ilişkileri de böylece Samsunspor'un Gekas'ı almasıyla düzeltiliyormuş!

Samsunspor'a katkı sağlamak istediğini belirten Gekas da,"Takımın önemli bir parçası olmak için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullanmış. Theofanis Gekas, Türkiye'ye gelen ilk Yunanlı oyuncu olarak tarihe geçmiş. Tarih deyince de bizim aklımıza doğal olarak 19 Mayıs 1919'da başlayıp 9 Eylül'de İzmir'de denizde dökme(!) süreci geliyor. Şimdi de Samsun'dan başlıyor bazı şeyler, yıl 2012' olmuşken.

Eintracht Frankfurt'tan önce sırasıyla Panathinaikos, Bochum, Leverkusen, Portsmouth ve Hertha Berlin formaları da giyen  Yunanistan Milli Takımı'nda 55 kez görev yaparken rakip fileleri 21 kez havalandıran Gekas, ekonomik kriz yaşayan ülkesinin, Türkiye'ye ihraç ettiği ilk futbolcu da olmuş.

Gekas, Bundesliga'nın tecrübeli golcülerinden biriymiş. 1998 yılında Larissa'da  kariyerine başlayan Gekas, ülkesinde Kallithea ve Panathinaikos forması giymiş. Pana'da gol kralı olmuş. 2006/07 sezonunda kiralık olarak geldiği Bochum'da da 32 maçta attığı 20 golle gol kralı olmayı başarmış.

Bir sonraki sezon Bayer Leverkusen'e transfer oldu, burada Bochum'daki kadar başarılı olamasa da 44 maçta 13 gol atmış. Leverkusen tarafından Portsmouth ve Hertha Berlin'e kiralandı ancak beklediğini bulamamış. Gekas, geçtiğimiz yıl ise Frankfurt'a geldi iyi bir sezon geçirmiş. Ama burada 34 maçta attığı 16 gol takımının ligden düşmesine engel olamamış.(Tarih tekerrüe etmesin!) Gekas, bu sezon ise Bundesliga 2'de 14 maçta 7 gol atmış. 31 yaşındaki futbolcu Yunanistan adına ise 55 maçta 21 gol kazandırmış. Samsun'da ilk fotoğrafını da G. Saray taraftarı ile çektirmiş.

YAŞAR DOĞU

Hem serbest, hem de grekoromen stilde güreşen, Çerkes kökenli Türk güreşinin simge ismi Yaşar Doğu. 1913 yılında Samsun'un Kavak İlçesine bağlı Karlı köyünde doğan Yaşar Doğu, I. Dünya Savaşı sırasında babasının ölmesi üzerine annesinin köyü olan Emirli'ye yerleşmiş. Bu köyde çok küçük yaşta güreşe başlamış. Daha 15 yaşında iken yörenin en ünlü pehlivanları arasına girmiş. Askere gidene kadar karakucak güreşi yapmış. Yaşar Doğu milli mayo altında yaptığı 47 güreşin sadece bir tanesinde yenilmiş, diğer 46 güreşin 33'ünü tuşla kazanmış. Yaşar Doğu'nun örnek yaşamı ve başarılarının önümüzdeki döneme yansıtılabilmesi için herkese büyük görev düşmekte. İşte KADEF bu nedenle Yaşar Doğu'nun ölümünün 51'inci yılında bir anma günü düzenledi.

Kavak Dernekler Federasyon Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, benim de buluduğum  törende bir konuşma yaptı. Karagöz, "Milli mayosuyla mücadele ettiği 47 müsabakanın 46'sını kazanmış bir sporcumuzdur. Türkiye, Balkan, Olimpiyat, Avrupa, Dünya şampiyonalarında mücadele edip bütün alanlarda birincilik kazanmıştır. Bu her sporcuya nasip olmayan bir başarıdır. Günümüzde sporcuların bu ahlak erozyonunda, paranın çok fazla öne çıktığı dönemde, bizim Yaşar Doğu gibi dünyaya gözlerini yumarken bile vatanına, milletine hizmet edemedim duygusunu yaşayan sporculara ihtiyacımız var" dedi.

Sefsanevi güreşçinin ölümünün 51'inci yılında KADEF'in anması da önemli. Adının ve ilkelerini yaşatılması kadar önemli.

'GAP'TIRMAM!

Atakum Belediyesi'nin Ocak ayı meclis toplantısının sonunda gündem dışı konuşmalar bölümünde meclis üyelerine konuşan Metin Burma, Demirel'e göndermede bulunarak, 'Atakum'u gaptırmam' demiş.

Son günlerde kızışan atışmaları, tartışmaları başlatanın kendisi olmadığını söylemiş Metin Burma, "Bize  karşı yapılan söylemler seçim zamanı söylenecek sözlerdir,hususlardır. Sanıyorum zamanı biraz erkene aldılar. O zaman ne söylerlerse söylesinler cevabını alırlar. Şimdi ise zaman zaman nezaket kurallarını aşmadan çok sınırlı olarak bunlara istemeyerek de olsa cevap veriyorum." diye konuşmuş.

Bu arada AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya da, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç'un Atakum Belediyesi ziyareti sırasında kendisine cevap vermesini eleştirerek "Haluk Koç bizim de milletvekilimiz, biz cevabın il başkanlığından gelmesini beklerdik" diye konuşmuş. Çetinkaya Haluk Koç sevdiğimiz bir ağabeyimizdir de demiş
Ve.. "Belediye başkanına yönelttiğimiz eleştirilere belediye başkanı ile birlikte CHP Samsun İl Başkanı'nın cevap vermesini bekliyoruz. Kendisini siyasi arenada hiç göremiyoruz. Nedenini de merak ediyoruz." diye konuşmuş. Anlayacağınız bu kavga 2 yıl daha sürecek gibi görünüyor niyeyse!!.

HAYDAR DİYOR Kİ..

Samsunkenthaber adlı internetsitesinin Genel Yayın Yönetmeni olan arkadaşımız Haydar Öztürk, AK Parti Milletvekili Mustafa Demir'in gerçekleştirdiği ziyaretlerle, yerel seçim çalışması yaptığı şeklinde haber yapmış. "ileri sürülürken" diyerek de topu başkalarına atıyor. Ve habere şöyle devam etmiş: "Samsun merkezde diğer AK Parti'li milletvekillerin bulunmaması ve alan çalışmaması yapmaması da dikkat çekiyor. Demir'in milletvekiliğinden sonra, yerel seçimde Büyükşehir Belediyesi için aday olacağı iddialarını güçlendiren ayrıntılar ise şunlar. 'Bakanlığı ve milletvekilliği döneminde yanında yerel bir basın danışmanı taşımadı. Demir, milletvekili olduğu günden beri ilk kez, yerel bir basın danışmanı ile çalışıyor. İHA muhabirliğinden ayrılan Mustafa Döver, Demir'in danışmanı oldu. Bakanlığı döneminde dahi gazete ve internet haber sitelerine şu an da olduğu kadar haber servisi yapılmadı. İlçe ve ve şehir merkezinde tanınan bir milletvekilinin, diğer milletvekilleri alan çalışması yapmazken, sahadan çıkmamasının sebebi nedir. Bu sorunun yanıtı elbetteki 'Biz daima halkımızın arasındayız' olacaktır fakat, parti içi kulislerinde Demir'in adaylığı şimdiden tartışılan bir konu.'

Biz dün ne demiştik "Okeye dönmek" başlıklı yazımızda? Evet Haydar, biri okeye dönüyor!

KIMILDAMADI
 
Kayseri'de adamın biri kaldırımda yürürken aniden fenalaşır ve yere yığılır.
Gelip geçenler ilgilenir, ancak birisi daha fazla ilgilenir ve:
"-Ölmüş" der. Oradaki kadınlardan biri:
"- Fakat beyefendi, siz nabzına bakmadınız bile" diye çıkışınca adam:
"-Gerek yok elimi cebine soktum, o hiç kımıldamadı bile"

BOŞANMA
  
Bekar biri arkadaşına dert yanıyor:
"-Evlilik ne kadar kolay. Sarhoş kafayla evlendirme memurunun
önünde bir evet kelimesi kullanıyorsun ve ömür boyu kadını başına
musallat ediyorsun..bir daha da boşanamıyorsun"
Arkadaşı tepki göstermiş ve: "-O kadar da değil, gece yatarken uyuyor gibi yapıp da birkaç kadın ismi sayıklarsan öyle çabuk boşanırsın ki."

GÜZEL SÖZ

İkiyüzlülük tabansızlara yaraşan bir davranış yolundan başka bir şey değildir; çünkü gerçeğin ne zaman söylenmesi gerektiğini bilmek, yeri gelince de söylemek, güçlü kafa isteyen bir iştir; dolayısıyla, küçük politikacılar büyük iki yüzlülerdir.
(Francis BACON)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR