Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Hukuka gücenmek ve adalet

Sn. Yasemin Öztürk
Ben Bandırma M tipi Ceza ve Tutukevi B-8 koğuşunda tutsak olan Tahir Canan'ın oğlu İlhan Canan. 
 

Babam Tahir Canan çok uzun zamandır cezaevinde yatmaktadır. Ülkemizde sürekli olarak Demokrasi,İnsan Hakları,Hukukun üstünlüğü bireysel hak ve özgürlükler ve Anayasa değişiklikleri konuşulmakta,Avrupa birliği standartlarına erişmekten bahsedilmekte ve her ortamda İnsan Haklarının önemine vurgu yapılmaktadır.
İşte böyle bir ülkede babam tamamen hukusal komediler yaşamaktadır. Yetkili mahkemeler yetki kullanmazken, yetkisiz mahkemeler alehte yetki kullanarak yaklaşık 30 yıldır cezaevinde yatmakta olan 05.05.1953 doğumlu 58 Yaşındaki babamı cezaevinden bırakmamakta ısrar etmektedir. Bu ısrarında HUKUKİ değil tamamen SİYASİ nedenlere dayandığını düşünmekteyiz.
Bizler Türkiye Cumhuriyeti devletinde 21. Yüz Yılda kafaların değiştiği görmek istiyoruz. Hukuka güvenmek ve Adalet istiyoruz. Tahir Canan'ın cezaevinden biran önce bırakılarak, ailesi ile yaşamı paylaşmasını ve devletin hukukunun siyasal önyargılardan bağımsız işlediğini görmek istiyoruz.
  
Bu bağlamda Demokrasi, İnsan Hakları ve Özgürlükler mücadelesi açısında bilgisine ve yorumuna güvendiğimiz kişi,kurum ve kuruluşların bizlere destek vermesini,yaşanan bu hukuksuzluklar sürecinin çözümü noktasında bizlere rehberlik etmesini bekliyoruz.
Ben 32 yaşındayım ve babam yaklaşık 30 yıldır cezaevinde artık yeter! bu durumun tüm İnsan hakkı Savunucuları ve  Demokrasiden ve İnsan Haklarından yana olan kişi, kurum ve kuruluşlar ile ortak sorun haline getirilerek çözümlenmesi için Destek İstiyoruz. İlgi ve alakınızdan dolayı şimdiden teşekkürler, Saygılarımla,
İlhan Canan (Oğlu)
(Bu mektubu Yasemin Öztürk meslektaşımız bizimle paylaştı. Ben de sizlerle paylaşıyorum)

Dünün Fotoğrafı

HALUK HOCA AVRUPA'DA!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi CHP Samsun milletvekili Ahmet Haluk Koç
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni derece ile bitirdi. İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamladı 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Türk Hematoloji Derneği Genel Sekreterliği ve Kemik İliği Transplantasyonu Alt Grup Başkanlığı görevlerini yürüttü Avrupa Kan ve Kemik İliği Transplantasyonu Kongre Başkanlığı yaptı Yurtiçi ve yurtdışında, 200'ün üzerinde makalesi yayınlandı. 22,23 ve 24'üncü Dönem Samsun Milletvekili, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Mayıs 2010 CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçilmesinin ardından dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirildi ve 3 Kasım 2010'da bu görevden ayrıldı.
Bayram değil seyran değil, Şevki bunları niye yazdı? Samsun milletvekilimiz Prof. Dr. Haluk Koç dün (3 Ekim) doğum yıldönümünü kutladı. Sağlıkla ve hizmetle dolu nice yıllara hocam.

Aytek çiziyor

TEMEL İLE FADİME

İSTANBUL'a yeni göçen Temel, karısı Fadime'yi de almış, sinemaya gitmiş...
Kuyrukta beklerken insanlar;
“-Romeo ve Juliet'e 2 bilet...”
“-Kerem ile Aslı'ya 2 bilet...” deyince, Temel de parayı uzatmış;
“-Temel ile Fadime'ye 2 bilet...”

Günün Fotoğrafı

OTAT KATKILARIYLA

Bugünkü sorumuz; Bir Holdingin Proje Müdürü olan Süha Açarbiçer, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne raylı sistemde kullandıkları malzemeden yapılmış bir plaket takdim etmiş. Biz de size plaketi takdim eden Süha Açarbiçer'in hangi Holdingin proje müdürü olduğunu soruyoruz. Cevaplarınızı [email protected]; [email protected] ya da 420 04 28 nolu telefona bildirmenizi istiyoruz. Haydi kolay gelsin. Bol OTAT'lı günler.
Dünkü sorumuz kolaydı ve şöyleydi: "Freks" deyimi tahta üzerine yapılan bazı süsleme ve oyma işleri için kullanılır. Doğru mu, yanlış mı? diye sormuştuk Cevap Yanlış olacaktı. Çünkü Fresk duvarlara yapılan bazı süsleme ve resimler için kullanılıyor. Doğru cevabı veren okurlarımız arasında Hüseyin Bala adlı okurumuz o meşhurrr OTAT yoğurdu hak kazandı. Afiyet olsun. 

Mehmet İnce'nin Objektifi

RÜŞVET

GELİR Vergisi Kanunu'nun 82/2. maddesine göre; ihaleden çekilme karşılığında elde edilen paranın “arızi kazanç” olarak beyan edilip, gelir vergisi ödenmesi gerekiyor.
Öte yandan bu olay, parayı hem alan hem de veren açısından 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını gerektiriyor (TCK Md. 235).
Merak edip araştırdık, şimdiye kadar hiç kimse “İhaleden çekilme karşılığı şu kadar para aldım” diye beyanname vermemiş, doğal olarak vergi de ödememiş!..

 

HAYYAM'DAN

BU zamanda az dostun olsun, daha iyi.
Herkesle uzaktan hoş beş edip geçmeli.
Can gözünü açınca görüyor ki insan
En büyük düşmanıymış en güvendiği...

GÜZEL SÖZ

Alkışı en sessiz şekilde karşılayan, alkışı hak etmiş demektir.
Konfüçyus

GÜNÜN ADAMI

Adı Dursun Porsuk. 85 yaşında. Karayollarından emekli olduğu 1986'dan beri simit satıyor. Dursun Porsuk, "Hayat çok kötü ve acımasız. Karayollarından emekli olduk. Sonra simit satarak geçinmeye başladık. Eskiden günde 200 simite kadar satardık, ama şimdi 50 simiti bile zor satıyoruz. Ben simiti hep aynı yerde Merkez Bankası-İş Bankası-Merkez Postanesi arasında satıyorum. Samsun'un en işlek, en hareketli caddelerinden biri burası." diyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara'ya şikayetlerini dile getirdiğini, ancak hiçbir sonuç alamadığından yakınan Dursun Porsuk, 3 yıl önce yangında evini kaybettiğini de anlattı. Simit satıcılarının 4 tanesi 1 liradan simit sattığını bundan kazanç elde edilemeyeceğini dile getiriyor.

EMİR MARKET&RESTORANT
KATKILARIYLA

Bugünkü fotoğrafımız  Samsun'dan. Bu fotoğrafın neresi olduğunu sizden istiyoruz. İstediğimiz yalnızca bu. Ve siz bizi Saat 18:00'e kadar arıyorsunuz. Cevaplarınızı [email protected]; [email protected] ya da 420 04 28 nolu telefona bildiryorsunuz.Dünkü Fotoğrafımız Anakent Sosyal Tesisleri ve Samsunspor tesisileri arasından çekilmiş Samsun resmi idi. Doğru cevabı veren çıkmadı ne yazık ki. Emir Balıkçılık kartı bizde. Afiyet olsun.

ÜZÜLME

Üzülme!..
Dert etme can!..
Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, yürüyebiliyorsan...
Ne mutlu sana!..
Elinde olmayanları söyleme bana...
Elinde olanlardan bahset can!…
Üzülme!..
Geceler hep kimsesiz mi geçecek?..
Gidenler dönmeyecek mi?..
Yitirdiğin her ne ise; bir bakarsın yağmurlu bir gecede..
Veya bir bahar sabahında karşına çıkmış...
Bil ki! Güzellikler de var bu hayatta...
Gel Git'lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin?..
“Hüzün olgunlaştırır” ...
“Kaybetmek sabrı öğretir”..
(Mevlana)

SEN TANIMAZSIN!

Evli bir çiftin çocukları olmuş. Adam, yeni doğan çocuğuna bakarak karısına "Hayatım bu çocuk kime benziyor. Bir türlü kimseye benzetemedim" demiş. Kadın omuz silkmiş.. "Boşver, sen tanımazsın."

VEKİL

Bilirim Vekilim, ne bugün, ne dün
Yer vermez şiddete, adetin, görgün
“Öfke de sanattır” diyerek her gün
Battıkça batana (!!!) soru sorulmaz

ZAM İSTİYORUM!!!

Memur patronuna giderek "Zam istiyorum efendim.." demiş, "Yoksa peşimde koşuşturan üç şirket var yakında beni bulamayacaksınız, bilesiniz..."
"Hangi şirketler onlar?" diye sormuş patronu.. "İnanmıyorsanız söyliyeyim efendim.." demiş memur, "Elektrik şirketi, Doğal gaz şirketi ve telefon şirketi!"

HATIRLATIRIZ!!

OSMANLI'da alınan ilginç vergilerden biri de gerdek vergisiydi. Bu vergiyi, nikahı kıyan kadı efendi tahsil ediyordu. Vergi ise; zenginden bir altın, fakirden 12 akçe, orta halli olanlardan da bu ikisinin arasında belirlenen tutarda alınırdı. Toprak sahibinin arazisinde yaşayanların evlenmesi durumunda, vergi alma hakkı da vardı. Verginin tutarı, evlenecek olanın bakire olması halinde 60, dul olması halinde 30 akçe idi!..

KABİLEMİZE AJANDA!!

Sizin için sevgili arkadaşlar bir ajanda tahsis edeceğiz. Kentimizde neler olup biteceğini buradan takip etme olanağınız olabilecek. Biliyorsunuz bizde hizmette sınır yoktur. Kabilemizdeki arkadaşlarımıza katkı vermek görevimizdir.

Basın Toplantısı
5 Ekim 2011 Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın 2011 yılı doğrudan faaliyet desteği kapsamsında OMÜ'nün hazırladığı ve Samsun Valiliği ile ortak olarak sunduğu "Metropol Kent Samsun'da Kentlilik Bilinci Araştırma Projesi" nin resmi tanıtımı amacıyla 5 Ekim 2011 Çarşamba günü saat 14.00'de OMÜ İİBF Konferans salonunda basın toplantısı yapılacaktır.

Basın Toplantısı
5 Ekim 2011 Çarşamba günü saat13.00 de Karadeniz Perakendeciler Dernek binamızda ( PERDER KARADENİZ ) ; Perder Karadeniz Başkanı Bayram Akyüz Samsun'da bulunan 6 Perder üyesi yerel marketten ( AKYÜZ SÜPERMARKETLER-ÇELİKLER MARKET-DEĞİŞİM MRKET-DOSTLAR MARKET-GENÇ MARKET-SAMSUN MARK ) oluşumundan ile kurulan, Samsun Grup Marketçilik İnşaat Ticaret Sanayi A.Ş.nın oluşu ile ilgili basın toplantısı yapacaktır. Tüm Basın Mensuplarımız Davetlidir. İyi günler dileriz. ADRES: 19 Mayıs Mah. Osmaniye Cd. No:13 K:4  SAMSUN

KALEM SİZDE

12 Haziran genel seçimlerinden hemen önce; 'Vereceğiniz oylar size yüksek zam olarak geri dönecektir. İlk fırsatta ulaşıma, suya, doğalgaza, elektriğe zam yapacaklar!' diye yazmıştım. Elbette bizim millet uyarımızı hiç dikkate almadı; gittiler AKP'ye mührü bastılar. AKP ne yaptı? Verdiğiniz oyların karşılığını ödedi. (Rıza Zelyut-Teşekkürler Recep Keleş)
****

Çaresiz kalmak da bir çaredir aslında,
İşte o zaman insan kendini baştan yaratır.
Bir sabah uyanınca herşey yoluna girmez ama,
O sabah bambaşka bir sabahtır...
(Teşekkürler Yener Özamaç)
****

GÖMLEK DEĞİŞTİRİR GİBİ YÜZÜNDEKİ MASKEYİ DEĞİŞTİRENLER HAYATTA HER ZAMAN YANLIZ KALMAYA MAHKUMDUR ... !
(Teşekkürler Murat Kubin)

BİR SORU

8  ekim  mitingine  Samsun  Tabip  Odası'nın katılmama  nedeni  üzerine  basına  yansıyan  bir  açıklama  var mı?  Varsa açıklanmak istenen bir durum sayfalarımız, köşemiz hazır!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR