Her şey yolunda mı?

Lafı eveleyip gevelemeden, en sonunda soracağımız soruyu ilk baştan sorarak işe koyulmak kolay değil elbette.
Bunun yanında Samsunspor taraftarlarının da düşüncelerine tercüman olmak bizim görevimiz.
Nedenine gelince; transfer sezonu Süperlig takımları arasında kıyasıya bir rekabet var. Bank Asya'dan bizimle birlikte gelen takımlar bize göre transfer yönünden bir kaç adım öndeler. Bizde  son dakikalarda bir Macar birde Uruguay'lı olmak üzere iki yabancı oyuncu transfer ettik.
Transfer kelimesi taraftarların kulağına hoş geliyor. Özellikle bizim gibi ülkelerde yabancı oyuncu transfer edildi sözü bile bir şeyler yapıldığı anlamını taşıyor. Buraya kadar her şey normal Gelin görün ki taraftarlar arasında şüpheli bir durum, olağan olmayan bir sessizlik hakim. Bunun anlamı bekle gör olabileceği gibi, Allah göstermesin ,Süper Lige fos bir başlangıçta  kılıçlar çekilecektir. Ve elbette tepki de Süper lig ayarında olacaktır.
Aslında Başkan Kazım Yılmaz sempatik duruşu ve oturduğu koltuğu dolduruşu ile kısmen de olsa mesaj vermeye çalışıyor yaptığı açıklamalarla. Ancak kurtlar sofrası diyebileceğimiz Süperlig  başkanları maalesef seslerinin çıktığı kadar ulusal medyada yer buluyor ve futbol camiasında etkili oluyor.
Testi kırılmadan başkana bir tavsiyem olacak: Bizim ligimizde efendilik pek sökmez. Şimdiden söylüyorum. Bizde yeri geldiğinde sesini yükseltecek suflöre ihtiyaç duyulacak ileriki dönemlerde. Bunlara hazırlıklı olmak başkanın öncelikli görevi. Sunturlu küfürler duymak istemiyorsak kontrolu elimizde tutmalıyız her daim.
Bu bağlamda  neler yapılabilir;
1-  Transfer döneminde tempomuzu artırmalıyız, bu durgun ve sessizlik taraftarı baştan karamsarlığa itebilir.
2-  İnsanlar birşeyler yapabilmek için bir gün içinde onlarca karar verirler, kararsız bir görüntü çizmek kötüdür. Kararlı duruş sergilemeliyiz.
3-  Hoca geldi. Oyuncularla hoca arasıda bir adaptöre ihtiyaç olacak. Bu görevi üslenecek kişi bunu kaldırabilecek kapasitede olmalıdır.
4-  Profesyonel bir biçimde haftalık bilgilendirme toplantısı yapılmalıdır. Gelenler, çeşitli gerekçelerle yollarımız ayrılanlar, hedefler,sapmalar,arzular vs. dile getirilmelidir.
5-  Taraftarlardan, yerel medyadan,ulusal medyadan,görsel medyadan gelebilecek tüm eleştiriler dikkate alınmalı, küçümser tavır takınılmamalıdır.
6- Baştan oyuncularla hoca arasında güven sorunu olmasına müsade edilmemelidir.
Belki daha çok şey sıralanabilir .  Şimdilik bunları yeterli görüyorum.  Sezon hazırlıklarının güzel geçmesi dileği ile hoca ve takımımıza başarılar diliyorum.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR