Gün; Birlik günüdür

Tarih; Osmanlı Devleti"nin İslami kabulünden sonra sahip olduğu ve yönettiği topraklarda; İnsanlığa, hak hukuk ve adaletli bir yönetimin yaşanıldığına şahit olurken, aynı zamanda Osmanlı Devleti"ni parçalayarak işgal ve sömürgeleştirme arzu ve isteğinden geri adım atmayan Hıristiyan batılı ülkelerin birleşerek, nice kanlı savaşlara(haçlı seferleri)  tanık olmuştur.
Bu gün ilerleyen ve güçlenen Türkiye"nin önünün kesilmesi için kullanılan taktik ve propagandalara ilaveten, AB ve ABD gibi devletlerin kullandığı terör örgütleri, teknolojik vasıtalarıyla birlikte iletişim ve haberleşmenin altın çağında, şiddetini giderek artırmaktadırlar.
Sahte dostluk ve komşuluk ilişkileriyle insanımıza şirin gösterilen Batı; Çağdaşlığın ve medeniyetin öncüleriymiş gibi gösterilirken, diğer yandan sürdürülen saldırılar, bir dizi plan ve zamana yayılan stratejilerin uygulanmaya konmasından başka bir şey değildir.
Çağımızda dünyanın su ve enerji kaynaklarına olan ihtiyaçları hızla artarken; Türkiye coğrafi konumu itibari ile yer altı ve yer üstü kaynaklarının zenginlikleriyle cennet mekân oluşu, ülkemizde gözü olan sömürgeci devletlerin iştahlarını da o derecede kabartmaktadır.
Batılı ülkeler, Osmanlı Devleti"ni yıkarak işgal ve istila ederken, Kurtuluş Savaşı"nın ardından Osmanlı"nın küllerinden oluşan yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu günkü yapısıyla hem içeriden hem de dışarıdan etnik ve dini kimlikleriyle zengin bir karışıma sahiptir. Bu farklılıklarımızı kullanan Batı Türk, Kürt, Ermeni, Alevi, Sünni, ayrımını kullanarak içimize ektikleri nifak tohumlarıyla çoğu kez başarılı olmuşlardır.
Ülkemizin iç çatışmalara sürüklenmesini ve gücünü bu alanlara harcamasını isteyen sahte dost ve işbirlikçi-ler ile AB ülkeleri, halkımızı AB hayalleriyle uyutmakta, ülkemizin güçlenmesini ve büyümesini engellemek için zamana yaydıkları plan ve stratejilerini uygulamaktadırlar.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası"nda; Benim etnik kimliğim ve inancım anayasal haklar ile korunurken;
Vatandaşlara ayrıcalıklar varmış gibi, kimler niçin gündem oluşturuyor? Ülkemin bütünlüğüne kasteden zararlı yayın, fikir ve yorumlarla bölücülüğe ve düşmanlığa iten davranışlara karşı birlik ve beraberliğimize kastedenlerin asıl niyet ve düşüncelerini anlamalı ve uyanık olmak zorundayız.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti"nde insanlar; Dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
 Unutulmamalı ki; Birliğimize ve beraberliğimize kastedenler, bu Milletin ve Ülkenin baş düşmanlarıdır.
Her türlü ayrımcılığa, insan hak ve hukukuna aykırı tavır ve davranışlara karşı bir ve beraber olmak üzere, sevgi ve saygıyla hoşça kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR