GÜLLER ÜZERİNE…

Bu yazımı çok zor zamanımda yanımda olan güzellik timsali değerli dostuma ithaf ediyorum. O kendini anlamıştır.

İnsanların değerlilerini ifade etmek için güzel sözler bulmaya çalışırız. Bende böyle ender rastlanılan bir dostumu ifade etmek için ondan Gül gibi dost diyerek bahsetmek istiyorum. Malüm güller çiçekler içinde en önde geleni, çiçeklerin en değerlisi kabul edilen ve en kıymetli kişilere verilen çiçektir. Her renk gülün kendine göre bir anlam taşıdığını hepimiz biliriz. Beyaz gül, ayrı bir anlam taşır, kırmızı gül veya sarı gül değişik anlamlar ifade eder. Benim esas üzerinde durmak istediğim husus daha başka bir özelliktir. Gül ağaçları dikenlidir. Gülü koparmak istediğinizde büyük ihtimal parmağınız kanayacaktır. Ne kadar dikkat edersek te bir şekilde parmağımıza dikeni batar. Sanki beni dalımdan koparma ve dalımda iken sev gibi demektedir bize. Ama biz insanlar nedense böyle kıymetli şeylerin kıymetini biraz zor ve geç anlarız. İş işten geçtikten sonra. Güllerin dikenlerinin olmasının elbet bir hikmeti vardır. Yaratan Mevla hiçbir şeyi boşuna yaratmamıştır. Rivayet odur ki, gül ağacına yılanlar çıkmasın ve güle zarar vermesin diye mevlamız gül ağacını dikenli yaratarak o güzelim güllerin bize ulaşmasını sağlamıştır. Ancak bugün ne yazık ki yılan gibi insanlar gül gibi nadide insanlara en büyük zararı vermekte ve o güzelim gülleri daha tam açamadan soldurmaktadırlar. Gül gibi insanlara eğer denk gelirsek bunların kıymetini bilmeli ve küçük hesaplarla acı çektirmemeliyiz. Menfaat ve hırs o kadar çok almış yürümüş ki gerçek gül gibi dostlar ziyan olup gitmektedirler. Gül öyle bir çiçektir ki hem erkeğe hemde bayanlara benzetilebilir. Ama genellikle bayanlar bu çiçeğe daha çok kendilerini benzetirler.

İnsanlar kendi kusurlarını görmeden başkasının kusurlarını görmektedirler. Hatta güllerde bile bu gülün kokusu neden yok, bu gül fazla açmış gibi çok basit yakıştırmalarda bulunmaktadırlar. Herkes aslında bir gül dür. Önemli olan kendini gül gibi hissedebilmek ve değerini bilebilmektir. Kendimizin yapmadığı bir şeyi muhatabımız yapmıyor diye sitem etmemeliyiz. Gösteriş ve kibirden ne kadar çok kurtulursak gerçek değerli gül gibi insanlar olabiliriz.

Bilemezsin, o aradığın gerçek gül; kokusuyla kibarlığıyla ve cana yakınlığıyla belkide hemen yanıbaşındadır. Yahut biraz uzakta yahut epey uzakta olsada o her zaman güldür. Gül olarak kalacaktır.

Gül gibi tertemiz kalpli insanlarla karşılaşmak dileğiyle…Hoşçakalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR