Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Gazete

Samsun'da gazeteler çıkıyor. Hem de ne gazeteler? Etkili, konuşulan, çok satan. İstanbul basınından da aşağı kalır yanı olmayan, profesyonel anlayışta çıkan gazeteler üstelik. Spor sayfaları da kaliteli ve etkili. Samsunsporumuz da bu kentin gururu. Gururumuz olan takımda oynayanlar da haklarında neler olup bittiğini elbet gazete ve televizyonlardan öğreniyor. Önceki gün, ömrünü Hürriyet gazetesinde geçirmiş, şimdi Samsunspor'un basın sorumlusu Şenol Çakır fotoğraflar gönderdi her zamanki gibi. Fotoğraflarda gözüme ilişti. Galatasaray yenilgisi sonrasında kente gelen bizim takımın futbolcuları Apronda gazete okuyorlar. Dikkatle bakınca ellerindeki gazetelerin içinde bir tane Samsun gazetesi olmadığını görüyorsunuz. Sonra da Samsun'a gelen herhangi bir tanınmışın eline verip yerel gazeteyi, "Valla çok güzel gazete yapıyorsunuz" dedirtmeyi sevdiğiniz geliyor aklınıza. Oturup düşünüyorsunuz, senin takımının futbolcuları bile senin gazetelerini okumuyor diye.

AKŞAM LİSESİ

Şükür Samsun'da da bir akşam lisesi açıldı. ÖSAL. Peki neden Akşam Lisesi? Akşam Lisesi, gündüz okula gitmeye zaman bulamayan, çalışan kişilerin okuma ihtiyacını karşılamak için açılmış okullar. Öğrenciler, akşamları derslere katılıp lise öğrenimlerini tamamlamaya çalışırlar. Özel Samsun Akşam Lisesi; gündüz ortaöğretim kurumlarına devam edemeyenler ile ortaöğretim kurumlarından ayrılmış olanların eğitim – öğretimlerinin tamamlanmasını sağlamaktır.Okulların görevlerinden biri de öğrencileri bir üst öğrenim kurumlarına hazırlamaktır. Orta öğrenim öğrencilerinin amacıda iyi bir üniversite ve geçerliliği olan bir bölümdür. Bu amaç için öğrenciler çok büyük çabalar sarf ediyor. Lise son sınıfta bulunan öğrencilerin büyük bir kısmı da okulla birlikte sınav hazırlığının zor yapılabileceği düşüncesiyle sınavı okulu bitirdikten sonraya bırakıyor. İşte bu noktada akşam lisesi son sınıf öğrencileri için mükemmel bir fırsat sunuyor. Gündüz dershaneye devam et akşam okula ve zorlanmadan okulunu bitirirken bir yandan da yoğun bir şekilde sınava hazırlanbileceksin. Samsun'da ilk ve tek olan ÖSAL hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız 0505 656 13 41 nolu telefonda Serdar Şahin öğretmenimizle irtibata geçebilirsiniz.Arkadaşımızdır selamımızı da söyleyin lütfen. Olmazsa gidip yanına  Bafra İşhanı Kat:2 de de görüşebilirsiniz. Konak Sineması kaşısında biliyorsunuz.

KOÇ SEVGİSİ

CHP milletvekili Haluk Koç Samsun'a gelince bir sevgi çemberi ile çevreleniyor her zaman. Dün yine öyle oldu. Koç Samsun'da sokağa çıktı etrafında sevgilerini sunan Samsunlu doldu. Haluk Koç, her zaman bu sevginin sandığa yeterince yansımadığını söylüyor olsa da, Samsunlunun Sayın Haluk Koç'a gönülden gelen sevgisi var yadsınamaz biçimde.

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA
TANIDINIZ MI?

İşte size bir başka fotoğraf. Yine Samsun'dan. Uzaklarda aramayın diye hep öyle yapıyoryoruz. Biliyorsunuz ki, bu fotoğrafın neresi olduğunu bilen bir kişi Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti çekiyor. Cevaplarınızı Saat 17.00'ye kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 dün yayınladığımız Tanıdınız mı fotoğrafı Ladik Gölü idi. Bize doğru cevabı veren kimse çıkmadı ne yazık ki. Üzgünüz. Dileriz bu fotoğrafı bileceksiniz.

Tanıdınız mı?

DENGE'YE BEBEK GELDİ!

Denge Gazetesi'nin Görsel Servis Şefi Bilge Üçer, geçtiğimiz günlerde bir erkek çocuk düyaya getirmişti. Gürkan- Bilge Üçer çiftinin Mehmet Yaser odını verdikleri minik Üçer dün Denge'yi ziyaret etti. Dünyaya gelişinin 12'inci gününde yapılan bu ziyaret Denge çalışanlarını mutlu etti. En küçük Denge mensubuna biz de buradan sağlık içinde uzun bir ömür diliyoruz.

GÜZEL SÖZ

'Hafif acılar konuşabilir ama derin acılar dilsizdir.'
Seneca

KALEM SİZDE


Sarılmayı bilir misin? Sahiplenmeyi, sahiplendiğinde sadık kalmayı? Sen bilir misin aşık olmayı? Bölünebilir misin ikilere, üçlere… gerekirse binlere? Yapabilir misin? Gerçekten sevebilir misin? "Sevmenin demesi" olmaz. Unutma, ya çok seversin bir kere, ya da hiç sevmezsin...(Mevlana-Teşekkürler Gülsüm Urfalı)
****

Öğretmen açığını hazır genç zihinlerle gidermeliyiz
Taşıma suyla değirmen dönmez
(Teşekkürler Recep Keleş)
****

Uluslararasi ölçekte bir kadın araştırması yapan sosyolog, dünyanın çeşitli ülke...lerinde kadınlara bir soru sormus.
"Kocanızı başka bir kadınla yakalarsanız ne yaparsınız?"
Soruya ülkelere göre verilen yanıtlar ise söyle olmuş:
• İsveçli : Neyimi beğenmediğini sorarım.
• Rus : Evi terk ederim.
• Fransız : Sesimi çıkarmam, sevgilime gider beni teselli
etmesini isterim.
• İtalyan : Kadını vururum.
• İspanyol : Kocamı vururum.
• Yunanlı : Her ikisini de vururum.
• Türk : Benim kocam yapmaz!..
(Teşekkürler Bayram Ok)
****

BEN DOSTLARIMI NE KALBIMLE NE AKLIMLA SEVERIM.OLURYA, KALP DURUR, AKIL UNUTUR.BEN DOSTLARIMI RUHUMLA SEVERIM.O NE DURUR, NE DE UNUTUR. (MEVLANA-Teşekkürler Aybars Turan)

Günün Afişi

Günün Fotoğrafı

Tansu Tekin'in Objektifi

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR