Fk-Samsun

Foto Kritik"in Samsun ayağından bahsedeceğim. İnternette dolaşanlar  foto kritik"i zaten bilirler, Samsunlu doğa severler de biz de varız bu siteye biz de katılırız demişler ve bir birliktelik kurmuşlar. Bizimkilerin çektikleri fotoğrafları bu sitede görünce zaten “vay be” diyeceksiniz. Öncelikle söyleyeyim ki, bu birliktelikte gereksiz bir ciddiyetin kol gezdiği dernek havası yok. Aksine, saygının, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın geçerli olduğu bir kulüp havası var. Onlarla bir günü yaşadım biliyorum, genç pırıl, pırıl insanlar…
Efendim, bendeniz de fotoğraf çekmeyi doğada gezinmeyi birazcık ta keşfetmeyi severim. Ancak baştan söyleyeyim iddialı bir doğa fotoğrafçısı değilim, hele de bu foto kritikçilerle bir günü yaşadıktan sonra iddialı olmam da zaten mümkün gözükmüyor, ekibin fotoğraf çekmedeki uğraşlarını görünce bir ara makinemi saklayıp, doğanın temiz havasını solumaya gelmiş “astım” hastası ayaklarına yatmayı bile düşündüm. 
Bizim, Behçet"in davetiyle foto kritikçilerin arasına katıldım, Pazar günü üç araçlık bir konvoyla önce Bafra ya kuş gölüne, daha sonrada Ay tepeye, atlı spor tesislerine gittik. Üç araçlık konvoyda sıkışıklığa neden olan uykucu Volkan benim arabaya transfer oldu. Kendisi iyi bir yol arkadaşı, dönüş yolunda sık, sık çalan cep telefonu da olmasa adam mışıl, mışıl uyuyacak çalan cep telefonu uykusunu sürekli böldü, durdu.
Pazar günü hava fotoğraf çekmeye pekte müsait değildi. Yarı karanlık ara sıra çisentili tipik bir Karadeniz havası işte. Bu olumsuz hava şartlarına rağmen bizim Samsunlu foto kritikçiler yinede çok güzel fotoğraflar çektiler. Menzil dışında gölün içerisindeki yılkı atlarını kıyıya sürmek için yarı beline kadar göl"e giren Behçet hoca eşinden biraz papara yedi ama sanat adına olan bu gayreti görülmeye değerdi.
Kötü hava şartları nedeniyle günü dolu, dolu tamamlayamadık, ancak benim için iyi bir deneyim oldu.
Fırsat buldukça bunların peşine takılıp gideceğim, yine anlatırım… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR