Fizyolojimiz beyni etkiliyor

Size önemli bir sır vereyim mi ? Vücudunuzun duruşu, hareketleri, beyninizi olumlu veya olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle beyninizi daha etkili kullanmak, daha enerji dolu bir insan olmak istiyorsanız fizyolojinizi doğru kullanmanız gerekir.
İçinde bulunduğunuz olumsuz durumlardan kurtulmanın, onu olumlu hale getirmenin en etkili ve kısa yolu fizyolojinin gücünü kullanmaktır. Fizyolojik olarak canlı, mutlu olduğumuz anlarda dünyayı farklı görürüz. Her şey bize güzel görünür, bizi mutlu eder. Öğrenmek, çalışmak için kendimizde güç buluruz.
Fizyolojik olarak cansız ve mutsuz olduğumuz anlarda ise dünyayı kötü görürüz. Yaşamımızdan zevk alamayız. Öğrenmek, çalışmak istemeyiz. Bu gücünüzü ve gününüzü mahveden olumsuz durumdan kurtulmak mı istiyorsunuz ? Fizyolojinizi mutlu olduğunuz durumdaki haline getirin. Mutsuz ve üzüntülü olduğunuz anda başınız önde eğik, omuzlarınız çökkün ve yorgun bir vücut duruşunuz yok mu ? böyle bir durumda başınızı havaya kaldırın, omuzlarınızı düzeltin, yorgunluğu unutup hareketli olun. Böylece olumsuz bir durumdan kurtulmuş olurusunuz.
Beynimiz sürekli olarak vurguladım gibi vücudumuzun kontrol merkezidir. Beynimiz çevreden gelen uyarıcılara göre sinir sistemine emirler verir. Vücutta bu emrin yapısına göre bir durum içerisine girer. Beynimize gelen uyarıcılardan en etkilisi fizyolojimizdir. Diyelim ki öğrencisiniz. Okuldan eve yorgun bir şekilde geliyorsunuz. Zar zor yemek yiyorsunuz. Bedeniniz çökkün bir durumda ödevlerinizi yapıyorsunuz. Kendinizi yorgun hissettiğiniz için beyin bedeninizi yorgun bir insan durumuna geçiriyor. Omuzlarınız çöküyor,başınız öne eğiliyor, uykunuz geliyor ve yatağa gidip uyuyorsunuz. Ancak size eve enerji dolu, omuzlarınız havada, başınız dik gelseydiniz, beyniniz vücuda mutlu ve enerji dolu mesajını verecekti. Böylece yapmanız gereken işleri yapacak, bu kitabı okuyarak hafızanıza önemli bir güç katacaksınız.
Geçe saat 2:00. telefon çalıyor. Uykulu uykulu, belki de telefona kızarak uyanıyorsunuz. Zar zor telefonu açıyorsunuz. Telefondaki ses babanızın trafik kazası geçirdiğini ve şu anda hastanede yattığını söylüyor. Bedeninizin birden irkilip var olan bütün uykunuz kaçmaz mı ? Hemen canlanıp hastaneye gitmek istemez misiniz ? bunun nedeni ne olabilir ? Tabi ki beyin-fizyoloji ilişkisidir.
Kendinizi hiçbir şeyi öğrenemeyecek kadar bitkin, hafızanıza bilgiler alamayacak kadar yorgun hissederseniz beynin bu özelliğinden mutlaka yararlanın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR