Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

EY RUH!

Ruhlar âleminden bir ruh çağırmak istiyorum. Gelirseniz bir işaret verin, ne bileyim ışığı bir kez kapatıp açın.

Gelirler mi dersiniz? Keşke gelseler. Gelseler de belki utanmazlar onları görünce utanırlar. Çünkü o bahsettiğim ruhlar. Bu şehrin hala unutamadığı ve asla da unutmayacağı aslanları,evlatları,kardeşleri olan  Muzaffer, Tomiç, Mete, Asım ve Nuri Asan’ın ruhları. Size belki bir görünürlerde o küçük dilinizi yutarsanız. Belki size bir iki çift kelime ederler veya bir saniye görünürlerde aklınızı başınıza devşirirsiniz. Tabi bu işin trajedisi. Bu vesileyle onları bir kez daha saygıyla ve dua ile anıp Allah’tan  rahmet diliyorum.

Bu rahat şartlarda tüm imkânlar ayaklarınıza serilmişken bu kadar gayri ciddi davranılmasını gerçekten kelimelerle anlatamıyorum. Yazık çok yazık.

Teknik detaylara çok girmeyeceğim ama Fuat Hoca sen de büyük bir hayal kırıklığısın. Bu düzende Samsunspor deplasmanda gol bulamaz. Top tekniği çok vasat olan ön libero oynayan Berk Taşkın ve maalesef ayaklarının altında 2 kilo yük varmış gibi oynayan Hasan ile top zaten bizde kalmaz. Oyunu yönlendiremezsen kendi sahandan çabuk çıkamazsan gol bulamazsın. Çok da beğenmem ama iyi bir Saviceviç ki onuda zaten bitirmişsin orta alanda bir şekilde kazanılmalıydı. Hasan’dan beklenti büyük belki sürekli  oynamasını anlayabiliyorum, bu ligin isimli orta sahası ama kaçırdığı golde ayağında güç olmadığı maç 0-0 iken bir kez daha gördük aynı bundan önceki üç maçta daha olduğu gibi. Fakat Berk tercihin için şunu söylemek istiyorum; “Günümüzde orta sahalar iki yönlü oynayabilmeli Fuat hoca, bir oyuncunun mücadele etmesi ve kesici olması orta saha olmasına yetmez “bunu belirtmek isterim. Hele bunlara deplasmanda sprinter olmayan ve her pozisyonda kendini yere bırakan hatta bir tespit yaptım normal attığı bir pastan sonda bile yere düşme alışkanlığı kazanmış Tomane ile gol bulmak çok zor.Tomaneye komando benzetmesi yaparcasına adını benzeterek Tomando demiştik ama oda olmuyor. Onda bir komando fiziği var kabul ama o komando maalesef askeri tankın içinden hiç çıkmayan bir komando ve bir tank gibi ağır ama yine de o elinden gelenin fazlasını ve iyisini yapmaya çalışıyor aslında. Bir de bunlara gene sprinter olmayan yüklü damperli kamyon Tallo’da eklenince kaleye gitmek mucize. Ve şimdi de en son sana geleceğim Kaptan Yasin; “Sende suç yok haftalardır hatta bu sezon başından beri doğru dürüst top mop oynamıyorsun,sadace oynuyor gibi gözüküp kendince şov yapmaya çalışıyorsun hatta kendini hocanın bile üstüne çıkartmayı başarmışsın ya helal olsun sana ya kardeşim kaptanlık sende ama saha içinde ve dışında bence hiçbir sorumluluk almıyor hatta takıma abilikte yapmıyorsun sadece yapıyormuş gibi gözükmeye üç maymunu oynmaya çalışıyorsun bu ap açık ortada, baktığımız zaman golün çok ama o da senin kendi hanene yazıyor artık yerse ama kaç maçtır yoksun ortalıkta birde bu haftada cezalısın değme keyfime ama sende suç yok ki sana forma verende suç ne deyim. Bunu nasıl görmezler teknik heyete sesleniyorum. Ne izliyorsunuz siz buda ayrı bir konu bunları haftalardır görüyoruz, söylüyoruz ama teknik heyetten en ufak bir hareket yok pardon var adamı oyundan çıkması gerektiği zamanlarda bile alamayacak kadar küçük ve çaresizsiniz sn. Hocalarımız ve diğer futbolcularımız, gerçekten yazık. Bu şehrin umutlarıydınız. Âmâ teknik taktik bir yana maalesef ruhsuzsunuz kimliğinizi kaybetmişsiniz.

Maçtan sonra şu şarkı aklıma geldi, efkârlandım. Ahmet Şafak yorumu; Biz böyle görmedik, Haramı bilmedik, Eğilmedik bükülmedik.

Bu şehirde olmaz, Terk edip gitmeli, yalnız kurt (SAMSUNSPOR) YENİLMEMELİ...”

Şunu iyi bilin Samsunspor hepinizden ve herkesten büyüktür.1965’ ten bugüne dek olduğu gibi herkes gider biz kalırız. Taraftarımız ve camiamız size yeterince kredi verdi, biz çok düşündük, çok çektik, Samsunspor icin değer ama bundan sonra biz değil siz düşüneceksiniz. Artık bu uyarımı nasıl algılarsanız bilemem ama bence anladınız, algıladınız da bakın beyler bu forma o kadarda sizin düşündüğünüz gibi ucuz ve basit değildir siz onun için şimdi kulağınızı ve gözünüzü iyice açın ve bizi iyi dinleyin bu hafta ki sahamızda oynayacağımız Eyüpspor maçı başta olmak üzere geri kalan tüm maçlarınızı sahaya çıkar adam gibi, deli kanlı gibi, ahlaklı bir şekilde oynar bu formanın ve camianın hakkını verirsiniz ya da bu şehri terk edersiniz niye mi bizim bu saatten sonra sizin gibi değerden ve sevgiden anlamayacak kişileri eğlendirecek vaktimizde kalmadı, dermanımızda ha şunu da son olarak eklemek istiyorum aslında bu yazılarımı bu şekilde yazarken sanmayın ki mutluluktan göbek atarak sizi eleştirmeyi çok istediğimden yazıyorum aslında içim kan ağlıyor ama size değil Samsunsporun ağlayan çocuklarının gözyaşlarına, keşke şartlar daha başka olsaydı da sizi de inanılmaz bir değer ve zevk ile yazıp anlatabilseydim ne güzel olurdu değil mi.  Hadi şimdilik Eyvallah...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR