Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Etkili Gazete

Gazetecilik zor zenaattir. Hele yerel gazetecilik deseniz daha da zordur. Zor üstü zor yani.. Denge gazetesi kaç yıldır bu zorlukları aşa aşa bu günlere gelmiş bir gazete. Emeğe, emekçiye olan saygısıyla farklı bir gazete. Emekçisine alnının teri kurumadan hakkını veren Denge Gazetesi'ni diğerlerinden ayıran en önemli fark ise; yazdığı haberleri, yaptığı araştırmaların, yeralan köşe yazılarının kamu oyunda yankı bulması, ses getirmesidir. Azıcık dikkatliyseniz bunu siz de farkedeceksiniz. Sakın unutmayın Denge 2011'de de en çok konuşulan, en çok aranan gazete olmuştur. Siz okumak için ısrarla arıyorsunuz, gittiğiniz gazete bayiinden "Denge'mi isterim" diyorsunuz. Abone olmak için bizi arıyorsunuz. Evinizde eşinizle çocuklarınızla paylaşıyorsunuz.. Biz size gazete vermeye devam edeceğiz, reklam katalogu değil!.. Denge sizin kendinizi bulduğunuz gazete olmaya devam edecektir.

Günün Fotoğrafı

KOÇ'LA BAYKAL BİRLİKTE!

"TBMM ve Avrupa Parlamentosu arasında köprü vazifesi gören ve iki kurum arasında danışma organı olarak görev yapan Karma Parlamento Komisyonu'nun 1987 yılında ilk kurulduğunda eşbaşkan yardımcılığı görevini yapan Baykal, yaklaşık 25 yıllık bir aradan sonra AKPM'de TBMM'yi temsil edecek." Haber böyle veriliyor gazetelerde. Bizim milletvekilimiz, Baykal'ın karşısına da Genel Başkan adayı olarak çıkan Haluk Koç bu görevi yıllardır yapıyor. Deniz Baykal bugün bu görevi Haluk Koç ile birlikte sürdürecek. Bilindiği gibi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, 1949 yılında kurulan, yaşlı kıtada insan hakları ve demokrasinin gelişmesi için çalışan Avrupa Konseyi'nin danışma organı olarak faaliyet gösteriyor. Haberinde "6 Ekim Çarşamba günü" demek kadar yanlış  oluyor bizce, haberi "Baykal temsil ediyor" diye vermek. Atatürk'ün kurduğu haber ajansı'na da AA diyoruz şaşkınlığımızla!.

Aytek Çiziyor

ABİ YÖNETİMİ ONAY BEKLİYOR

Ersoy Üstay'ın CHP İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta toplanan MYK'da onaylanmış Ersoy abi de geçtiğimiz Cumartesi günü de başkanlık görevini Mehmet Bank'tan devralmıştı. Ersoy abinin yönetim kurulu da eğer bugün bir terslik olmazsa (Ki burası CHP her şey olabilüü) MYK'da belirlenecek. Ersoy Abi kurulda birlikte olmayı istediği arkadaşların listesini  Ankara'ya ulaştırmıştı. Kulağımıza gelenlere göre gönderilen listede  bazı ekleme ve çıkartmalar da olabilir. O nedenle biz ihtiyatı elden bırakmadan resmileşmesi beklenen CHP İl yönetim kurulu üyelerini size bir kez daha anımsatalım. Avukat Ersoy Üstay'ın başkanlığında oluşan CHP Samsun il örgütünde Mustafa Polat, Sadi Subaşı, İshak Özdemir, Mustafa Yaren, Şükrü Şişman, Mehmet Ali Canikli, Avukat Davut Emre Dilek, Ahmet Ketenci, Kemal Çoban, Ömer Altay, Aynur Özcan, Nesime Göker, Avukat Arzu Sabuncu Kırıcı, Filiz Öztopal, Yurdanur Abanoz, Bahtiyar Kaya  gibi isimler yer alacak. Biz de kendimizi test edeceğiz. Ne kadar yanıldığımızı göreceğiz!

ANKARA YOLLARI

"Yoksulluk ve Adaletsizlik Kaderimiz Değildir!" diyorlar.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) adına Şube Başkanı Murat Arıkan
"Türkiye'de en zengin yüzde 10'luk kesiminin toplam gelirdeki payı yüzde 30.4 iken, en yoksul yüzde 10'luk kesimin payı ise yüzde 2.3. Yani en zengin ile en yoksul kesim arasında tam 13 kat fark var." diyor. "İnsanca Yaşamı Savunuyor, Eşit, Özgür, Demokratik Bir Türkiye İstiyoruz! Türkiye, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda yaşanan gelişmelerin tamamında büyük bir çözümsüzlük içinde ilerlemektedir. Bir taraftan güvencesizlik, geleceksizlik, işsizlik ve yoksulluk politikaları alabildiğine yaygınlaşırken, diğer taraftan insanca yaşam, eşit, özgür ve demokratik Türkiye talep eden toplumun örgütlü kesimleri sindirilmek, yok edilmek istenmektedir." diyor. SES olarak "8 Ekim'de Ankara'da kurulacak emekçilerin, ezilenlerin 'Sokak Meclisi'ne katılmaya çağırıyoruz." diyorlar. Daha ne desinler?

Mehmet İnce'nin Objektifi

TARİH DÜŞÜRMEK

Bir zamanların ünlü efesi Atçalı Kel Mehmet dağda gezerken bir çeşmenin boşa aktığını görür ve hayvanların içmeleri için bir tekne yaptırır. Yanındaki mollalardan birine, "Benim yaptırdığım belli olsun. Şuraya bir tarih düşür bakalım" der.
Molla düşünür taşınır ve şunları yazar: "Su elin, çeşme elin, tekne Atçalı Kel'in"

EMİR MARKET&RESTORANT
KATKILARIYLA

Bugünkü fotoğrafımız  Samsun'dan. Bu fotoğrafın neresi olduğunu sizden istiyoruz. İstediğimiz yalnızca bu. Ve siz bizi Saat 18:00'e kadar arıyorsunuz. Cevaplarınızı [email protected]; [email protected] ya da 420 04 28 nolu telefona bildiryorsunuz. Dünkü Fotoğrafımız Kuş cenneti idi. Doğru cevabı veren Ali Fehim Karakurt idi. Emir Balıkçılık kartı bizde. Afiyet olsun.

GÜZEL SÖZ

'Başkasından üstün olmamız önemli değildir. Asıl önemli olan şey, dünkü halimizden üstün olmamızdır.'
Hint Atasözü

BU SABAH

Adam sabah işine giderken kalp spazmı teşhisiyle acile kaldırılmış, doktor ilk olarak “Sigara içiyor musunuz?” diye sormuş, “Hayır, günde bir paket içiyordum, bıraktım..” diye cevap vermiş adam, “Oooo, çok güzel.. Bu işimiz hayli kolaylaştırır.. Ne zaman bırakmıştınız?” demiş doktor,
“Şeyy” demiş adam,” Bu sabah 09.30'da..!”

ZENGİNLİK

Saçlar Gümüş..
Dişlerde Altın..
Böbreklerde Taş,
Kanda Şeker..
Bacaklarda, Kalçalarda Platin,
Ve içi tamamen Doğal Gaz..
İnsan yaşlandıkça zenginleşiyor be!

BU SEFER GEÇİN

Hız limitinin 49 km olduğu caddede polis sürücüyü durdurmuş. "Hızlı gitmeniz bir yana yanlış yerde araba solladınız, farlarınızdan biri yanmıyor, lastikleriniz tamamen aşınmış.. Size hayli kabarık bir ceza yazmak zorundayım" demiş ve sormuş.
"Adınız nedir?"
"Schtarthewisizeski Vocgefastrlongchinic" demiş yabancı sürücü..
"Şeyy.. " demiş polis, "Bu sefer geçin ama lütfen bir daha dikkatli olun!"
Bu fıkrayı niye mi yazdık? Denizli'de Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları adlı vatandaş,  kızına Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları ismini koydurmuş. Kendisi gibi kızının da isim ve soyadındaki harf toplamı 43 olan Nebioğulları, bu konuda kızının en çok okulda sıkıntı yaşayacağını söylemiş.


SENDİKASIZ!

Öğretmen ilkokulda tabiat bilgisi dersinde karıncaları anlatıyormuş.. "Çalışırlarken kendi ağırlıklarının beş misli fazlalığında yiyecek taşırlar" demiş, "Bundan nasıl bir ders çıkartıyorsunuz?" "Efendim bence.." demiş öğrencilerden biri, "Anlaşılan bunlarda sendika mendika falan yok!"

DOSTLUK
 
"Dostlar ırmak gibidir
Kiminin suyu az, kiminin çok
Kiminde elleriniz ıslanır yalnızca
Kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya…
İnsanlar vardır; çesit çesit, tip tip.
Her biri başka bir karaktere sahip.
Görmeli, incelemeli, doğruyu bulmalı.
Her şeyden önemlisi insan, insan olmalı...”
Can Yücel

AYTEK ÇİZİYOR

ANLARSINIZ SİZ!

2003 yılında Almanya'da yapılan sözlü bir ankette sokaktaki insanlara şu soruyu sormuşlar..
"Ülkenizde yaşayan yabancıları çok buluyor musunuz?"
Cevaplar şöyleymiş.
Yüzde 10 Nein Yüzde 20 Ja..
Yüzde 70 Hass lan!

SAYMAKLA BİTMEZ!

OKULDAN dönen çocuk çok acıkmış. Evden içeri girerken annesine sorar;
- Anneciğim yemekte ne var?
- Ooo... Saymakla bitmez oğlum
- Süpersin anne... Ne var yemekte?
- Pirinç pilavı...

KALEM SİZDE

BENİM BİLDİĞİM TEK BİR GERÇEK VAR... O DA MUHTEŞEM YURDUMUZUN MUHTEŞEM YER ALTI VE YER ÜSTÜ KAYNAKLARI... HASBEL KADER Mİ DENİR NEYSE 32 ÜLKE GEZDİM TÜRKİYEMİZ KADAR ZENGİN VE GÜZELİNİ GÖRMEDİM... TÜRKİYEMİZ KADAR HIRPALANINI , GÖZ DİKİLENİNİ , KÖTÜ KULLALINANI GÖRMEDİM... TÜRKİYEYİ ÇOK KÖTÜ BİR EŞE DÜŞMÜŞ MUHTEŞEM GÜZEL BİR PRENSESE BENZETİYORUM... DAYAK YİYOR HIRPALANIYOR BİR TÜRLÜ KÖTÜ EŞİNDEN BOŞANAMIYOR...AVRUPA SAÇINA FÖN ÇEKİYOR, YANİ İNSAN ELİYLE GÜZEL, TÜRKİYE RÜZGARDA KURUTUYOR SAÇINI YANİ KENDİLİĞİNDEN GÜZEL... AMA BİR MÜCEVHER VAR ONA PASLI TENEKE MUAMELESİ YAPIYORLAR...ÇOK ÜZÜLÜYORUM BUNA...
(Teşekkürler Müjgan Kırca)
****

Gece midir insanı hüzünlendiren,
Yoksa insan mıdır hüzünlenmek için geceyi bekleyen?
Gece midir seni bana düşündüren,
Yoksa ben miyim seni düşünmek için geceyi bekleyen?
(Özdemir Asaf- Teşekkürler Erdal Moral)


OTAT KATKILARIYLA

Dünkü sorumuz; Bir Holdingin Proje Müdürü olan Süha Açarbiçer, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne raylı sistemde kullandıkları malzemeden yapılmış bir plaket takdim etmiş. Biz de size plaketi takdim eden Süha Açarbiçer'in hangi Holdingin proje müdürü olduğunu sormuştuk. Doğru cevap Alarko Holding olacaktı. Doğru cevabı Gökçe Yıldırım verdi. Bol OTAT'lı günler onun olsun. OTAT İstiklal Caddesi üzerinde Ünal Işıker'den yoğurdunu alabilir. OTAT'lı günleri bir süreliğine noktalıyoruz. Yeni heyecanlarda kaşınızda olmayı planlıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR