Ermeni sevdamız

Son zamanlarda Ermeni sevdalısı guruhlar bir bir ortaya çıkmaya başladı.Nedense Ermeni aşkı sardı yüreğimizi.
Tıpkı bir zamanlar Hrant Dink cinayeti sonrası ,""Hepimiz Ermeniyiz,Hepimiz Hrant"ız "" mitingleri peşpeşe sıralandığı gibi bugün de Ermeni hakları savunucuları türedi.
Bunu söylerken asla Ermeni düşmanı olduğum düşüncesi akla gelmesin.Biz insana en büyük değeri veren bir medeniyetin temsilcileriyiz.Nerede ,ne zaman ve kim tarafından yapılırsa yapılsın haksızlığın zulmün ve şiddetin karşısındayız tabi ki.Ne din ne ırk ne de sosyal statü insanların ayrımcılığa tabi tutulması için bir neden olamaz.İşin bu boyutu asla akıldan çıkarılmamalı .
Ama yıllardır uluslararası arenalarda ülkemizi ve milletimizi değişik oyun ve tuzaklarla mahkum etmeye çalışan şer odaklarının tezgahlarına alet olunmaması gerektiği gerçeğini ifade etmek istiyorum.
Son günlerin modası da ; Güya 1915 yılında Ermeni Soykırımı yapılmış ve bu soykırım nedeniyle ülkemizin özür dilemesi isteniyor.İşin en acı yanı ise ,""özür dileme kampanyasına tanıdık isimlerinde katılması ve asla o cenahta olmaması gereken zevatın sıraya geçerek ben de burdayım diyerek adeta şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak faaliyetlerde bulunmasıdır.
1915"li yılların dünyasına ve coğrafyamıza baktığımız zaman her türlü entrika ve parçalama faaliyetlerinin yapıldığı talihsiz bir dönem olduğu görülecektir.Osmanlı parçalanmış toprakları akbabalar gibi düşmanlar tarafından işgal edilmiş,halk akla ve hayale gelmedik işkence ve katliamlara maruz bırakılmıştır.Bu tahrik ve katliamların arka planında maalesef yıllardır Osmanlı içinde ""Teb"ayı Sadıka"" olarak bilinen Ermeniler"in komitacı ve çeteleri yer almıştır.
Birde , eğer toplumun huzurunu bozan ve milli menfaatlerimize zarar veren hareketler içinde yer aldığı tesbit edilirse ,kim olursa olsun ,devletin tedbir alması kaçınılmaz olacaktır.Yani Osmanlı Devleti tabi ki düşmanlarla işbirliği yapan kesimleri kontrol altına almış ve gerektiğinde de cezalandırmıştır.Bundan daha doğal birşey olmamalı .
Aslında soykırıma ve katliama maruz bırakılan müslümanlar olmuştur.Bu gün yapılan kazılarda ortaya çıkan toplu mezarlar ve yakılan yıkılan ve doğranan insan cesetleri kimin katliama maruz kaldığını ortaya koymaktadır.On binlerce insanımız kadın erkek çoluk çocuk baltalarla doğranmış,hamile kadınların süngülerle karınları deşilmiş masum ve savunmasız insanlar asrın en vahşi katliamlarına maruz bırakılmışlardır.
Birde işin bir başka boyutu var ki, yıllarca  Ermeni Asala terör örgütünün yaptıkları zihinleri dumura uğramamış aklı selim  insanların vicdanlarında yüreklerinde bütün canlılığı ile ortadadır.Hangi Ermeni yetkili özür diledi acaba? Ne biçim bir yaklaşım ki hem kendin zulme ve katliamlara maruz kalıyorsun hem de sen özür dilemeye tazminat ödemeye zorlanıyosun.Amacım kan davası değil tabi ki ama aklımızı başımıza almak zorundayız.Biz bağımsız bir devlet isek gereğini yerine getirmemiz gerek.
Eğer böyle devam edersek bizim torunlarımız değil çocuklarımız gelecekte PKK"dan özür dilemek zorunda bırakılabilir..       
(Konuya devam edeceğiz....)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR