Ergenekon!

Zaten her yerde konuşulup yazılıyor. Kalkıp da Ergenekon olayının çıkışı, devamı ile ilgili bir şey söyleyecek değilim.Devam eden adli süreç içindeki bir dava hakkında konuşmak hukuken de uygun değil. Ancak beni hüzne, endişeye ve yazmaya iten bir şey var ortada. “ERGENEKON”

  Nedir Ergenekon? Türklerin var oluş, yaratılış, bağımsızlık destanı. Türk kültür varlığının temel taşı.

    Bu destanı kaçımız bilir? Kaçımız okumuştur? Ve en önemlisi kaçımız hatırlayacaktır? Gelelim Ergenekon davasına. Nedir Ergenekon davası? En kaba tabiriyle ordunun, hukukun, siyasetin başta olmak üzere en güvendiğimiz kurum ve birimlerin topluca sürüklendiği bir çamur.

   Türkiye de bu davadan sonra insanlar ; bu saygın kurumlara güvenini yitirdiler.İşin bu yanı da bir yana Türklerin yaratılış destanı olan Ergenekon u böylesine çirkin ; bu isimle tamamen alakasız bir örgüte, bir operasyona atfedenler kimlerdir? Yüzlerce yıllık şanlı bir destanı kirletirken Allahtan da mı korkmadılar? Ben bir öğretmen adayı olarak soruyorum, on yıl sonra bir çocuğa Ergenekon nasıl anlatılacak? İlk haliyle mi, yoksa şu anki yüz kızartıcı, onur kırıcı haliyle mi? Bir millet kendi kültürünü yok etmek,kendi geçmişini inkar için neden bu kadar uğraşır? Bunu yapanlar kime, hangi düşünceye hizmet etmektedir? Ülkenin çoğu yerinde artık sokak, cadde isimleri yok. Numara var. 1.cadde, 20 sokak, 1.site…

   Neyse ki Samsun da bu itlaf ekipleri yer bulamadılar kendilerine. Bir Milletin tarihine yön vermiş kişilerin isimler, kaleler,savaşlar antlaşmalar neden ısrarla unutturulmak isteniyor.  

 

 

Bir yandan iade-i itibarla günah çıkarırken diğer yandan böylesine acımasızca, cahilce bu ülkeyi kapıcı mantığıyla caddeleri numaralandırarak bir kültürü bitirmeye, yok etmeye çalışanlara, bunlara göz yuman müdahale etmeyen Kültür Bakanlığı yetkililerine sormadan edemiyorum. “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu”.

   Son olarak şunu söylemek istiyorum Ergenekon; bu davaya isim olamaz. Olmamalıdır. Derhal bu kirlenmişliğe dur denilmelidir. Aksi takdirde samimiyetten uzak bir şekilde Nazım Hikmet e iade-i itibar laik görenler bilmelidirler ki kaybedecekleri itibarlarını ve şereflerini iade edecek kimse çıkmayacaktır. Benden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR