Kuyruk Acısı

Adamın birinin ıssız bir yerde tarlası varmış. Her sabah eline kazmasını alıp çalışmaya başlarmış. Bir gün yine tarlasında çalışırken önüne kocaman bir yılan çıkmış. Adam kazmasını alıp tam vuracakken neyse demiş. Hadi git seni bağışlıyorum. Bu söz üzerine yılan dile gelmiş. Ben bu iyiliğinin altında kalmam deyip biraz sonra ağzında bir altınla gelmiş ve bundan böyle sana her gün bir altın vericem demiş. Yılan adama verdiği sözü tutmuş. Adam her gün aldığı altınlarla rahata kavuşmuş. Bir zaman gelmiş adam yataklara düşmüş. Tarlaya gidemez olmuş. Adam oğluna durumu anlatmış ve kendisinin yerine gidip yılandan altını almasını istemiş. Adamın aç gözlü oğlu yılandan altını alınca içinden bir hinlik geçmiş. Yılanı öldürürsem altınların hepsini alırım demiş. Elindeki baltayı yılana savurmuş yılan can havliyle fırlayınca balta kuyruğuna denk gelmiş. Kuyruğu kopmuş. Bunun üzerine yılan oğlanın üzerine atlayıp sokmuş. Oğlan oracıkta ölmüş. Adam oğlunu merak edip gelince ölüsünü görmüş. Yılan olanları anlatınca adam sana inanıyorum yılan kardeş her şeyi yaşamadık sayalım demiş. Yılan cevap vermiş; sende bu evlat acısı bende de bu kuyruk acısı olduktan sonra bizim aramız düzelmez…

Son gelişmelerden sonra Chp"deki değişim vatandaşı memnun ederken, bazı siyasileri de korku saldı. Ben böyle olacağını biliyordum ama taraflarda yanılmışım. Sanıyordum ki yeni yönetimde yer almak için Chp"li yöneticiler bir yarışa girişecek. Birileri yönetim kadrosu dışında kalmamak için kuyruk acısı çekecek..Yanılmışım böyle olmadı. Kuyruk acısı Chp"den önce Akp"yi sarmış durumda. Başbakan her şeyi bırakmış vatandaşın Gandi dediği adama çamur atıyor. Gandi yenileşen bir partiye gelmiyormuş. Yönetim kadroları aynı kalacakmış. Hadi farzedelim öyle olsun. Siz kendi gelişinizi ne çabuk unuttunuz. Akp"nin içinde Milli Görüş"ten olmayan kaç kişi var? Meclis Başkanı"ndan Bülent Arınç"a kadar. Siz bir gömlek çıkarmayla yenilikçi oldunuz da halkın aday olsun diye  mitingler düzenlediği Gandi"mi olamayacak? Yandaş,sırdaş basın ne yapacağını şaşırdı.  Dublajla,şantajla montajla imal edilen kaset Türk siyasetinin seyrini değiştirdi. Ezberler bozuldu..İçine çekilmeye çalışıldığı çamurun içinden; birileri gibi mazlum rolüne bürünmeden, yaygara koparmadan güçlü ve durdurulamayacak bir yükseliş başlattı Cumhuriyet Halk Partisi. Alkışlamamak vicdansızlık olur.

Merak edilen bir diğer husus; Türkiye Değişim Hareketi yoluna nasıl devam edecek? TDH, bilindiği gibi Deniz Baykal"a küskün olan ve bir sol iktidar hayali kuranların başlatmış olduğu bir hareketti. Mustafa Sarıgül beş altı yıldır sürdürdüğü parti kurma çalışmalarını tamamlayamayınca –ki şimdi partinin başına bir emanetçi aranıyormuş- hareketin geleceğini bitirmiştir. Tdh den Chp"ye geçişleri duyuyoruz. İlerleyen günlerde Türkiye"de birlik ve beraberlik görmek isteyen demokrat bir iktidar görmek isteyen Tdh"lilerinde Chp"ye geçişi değerlendirmelerini umuyorum.

Tabi iki karpuz bir koltuğa sığmaz. Gandi gelince Kasımpaşalı"ya yol göründü. Bu öfkenin,kinin başka bir izahı olabilir mi? Yandaşlara bir sözüm yok çünkü biliyorum ki nasılsa Gandi koltuğa oturunca hepsi kraldan fazla kralcı Kemal"den fazla Kemalci olur. Yüzlerine tükürsen Ya Rabbi şükür der.

Ve buradan koltuk sahiplerine bir uyarıda bulunmak istiyorum. Tüm Türkiye"yi saran bir rüzgar geliyor birileri kül gibi savrulur gider bu rüzgarda.  Kuyruk acısının ne yılana faydası var ne de  adamın ham oğluna.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR