Acziyet

Dünya üzerinde hiçbir devlet, diğerinin ne ebedi dostudur ne de düşmanı… Değişen dünya şartları ülkeleri bir birine stratejik olarak ya yaklaştırır ya da uzaklaştırır. Haftalardır Gazze ile yatıp kalkıyoruz.

Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik birde baktık ki bir arpa boyu yol gitmişiz. Masallar böyle başlar ya yine milletçe bi masalın içine atıldık.

   Gazze de olanlara üzülüp ağlayanlardan İsrail büyükelçiliğinin önünde protesto yapanlardan biriyim. Ancak bu işin bu kadar ortasında yer almamız doğru mu? Neredeyse İsrail e savaş açacak noktaya geldik. Peki bu kadar amatörce duygularla yönlendirilen bir dış politika başarılı olabilir mi? İsrail Gazze ye bugün mü vurmaya başladı?

   Başbakan sekiz yıldır aynı yerinde ama neden bugün konuşmaya başladı? Irak ta üstlerine bomba yağdırılanlar Müslüman değil miydi? Afganistan dakiler, Pakistan dakiler ve 1950 den bugüne Filistin.. Bunların hepsinde susuldu da bugün neden kıyamet koptu?

    Bir avuç insan Türk bayraklı gemilerle denizin ortasında neden aciz bırakıldı? Yıllarca Avrupa ülkelerine yaranmaya çalıştık şimdi ne oldu da Avrupa nın asi çocuğu olduk? Bugün hamiliğini üstlendiğimiz Arap toplumları birinci dünya savaşından bu güne iğne ile kuyumuzu kazmadı mı? Kaddafi Kürt devleti kurdurun dedi. Suriye Pkk yı kamplarında eğitti. Barzani ve Talabani olmayacak hakaretler etti. Paçavra haritalar düzenledi.

   Türkiye de insanlar etmek paralarını, evlilik yüzüklerini (FKO) Filistin kurtuluş ordusu na gönderirken Arafat ın gizli serveti İsviçre bankalarında Çıkmadı mı?

   4 Temmuz 2003 ü Irak da Türk askerinin başına geçirilen çuvalı unutmadık.

One minute nin bedelini bayrağımıza saldırarak ödettiler. Artık bu acziyet hali yeter.

Tamam din kardeşlerimizi koruyup kollayalım ama yok yere bu milletin kaderiyle oynamaya kimin ne hakkı var?

  Son bir ayda onlarca madenci öldü kader denildi, son bir ayda onlarca şehit verildi söyleyin kader mi diyeceğiz? Kendi bacanı ateş almış yanarken komşuya bi tas su götürenler bir kaşık suda boğulmaya mahkümdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR