Emeklilerin Hakları

  Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanın EMEKLİ AYLIKLARI ARASINDAKİ ADALETSİZLİGİN? Kaldırılacağı yolundaki haberler, bu konuda çalışmalar olduğu açıklamalar ADALETSİZLİGE YILLARDIR UĞRAMIŞ, bu yıl ne kadar, tahmin edebiliyor musunuz? 25 YIL. 30 yıl. Bu kadar uzun  bir zaman,nerdeyse bir ömür,Adaletsizlik yapıldığı, tespit edilmiş, birçok bakan,Bu konuda çalışmalar yapmış ne varki Ortaya çıkan mali tablo "  hakkın  verilmesine mani olmuş. Sayın Bakanımız Ömer Din çer “Bütçe imkânları elvermesi halinde gerekli düzenlemeler yapılabileceği” yolundaki beyanları, Olaya yaklaşımları açışından olumlu iken Hak ve Adalet ölçüsünde “Bütçe imkânları “ ifadesine sığıştırılması ADALETSİZDİR.

EYLÜL 1980 Askeri darbesi ile dondurulan İşçi hakları, O günkü SSK. ya bağlı İçi Sınıfı çalışanlarının haklarını dondururken, O tarihlerde emekli olanların da, haklarını dondurmuştur. Sayın İhtilal Lideri KENAN EVREN"İN o günlerde Televizyon Ekranlarına çıkarak, Benim de cebimde Ekmek alacak param olmadığı zamanlar oldu diyerek, Milleti UYUTMASI ile, O devrede kendilerine sağladıkları MADDİ İMKANLAR, sorgulanarak BÜTÇEMİZE ne yükler getirdiği, diğer tarafa verilemeyen hakkın, HAKSIZLIĞI ile orantılı görülmektedir.
 
Sene en üst seviyeden Pirim ödeyerek Emekli olmuş bir kişiye,  yıllardır, Önüne kemik atar gibi, al sana 650 lira çevir, çevir harca denirken, Aynı şartlarda sonraki yıllarda emekli olana, l500- l800 lira gibi maaş ödenerek bütçede İMKÂNLAR var olurken, MAĞDUR denilen insanların hakları için bütçe imkânları ifadesinin kullanılması, ADALETSİZLİK ve HAKKANİYETSİZLİĞİN ta kendisidir.


  Bir kalemde üst seviyede maaş alana; Emekliye verilen Aylık kadar Maaş farkı yapılabiliyor.  Her işi para bulunabilirken, Emekliye yapılmış haksızlık ve adaletsizlik herkesin beyan ve tespitleri ile ortada iken. Hala bütçe imkânları ifadesine sıkıştırmanın, Hangi ADALET, Hangi HUKUK, Hangi VİCDAN, Hangi İZ"AN, la bağlaştırılacağıdır. Bütçenin Eylül 2009 ayında 41,8 milyar, Yılsonunda 60 milyar, 2010 yılında 50 milyar TL. Açık verebileceği tahminleri karşısında, Emeklilere El sallayarak,  HAKLARINIZ MAHŞERE KALDIMI DENECEK"tir.

  BU DURUMDA; MAĞDUR EMEKLİLERİN  AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDEREK HAKLARINI ARAMA YOLUNA  GİDİLİP, GİDİLEMİYECEĞİ KONUSU İLGİLİLERCE ARAŞTIRILMALIDIR. “ HAK VERİLMEZ ALINIR”  ifadesini, tablolaştırarak,   ATASÖZÜ olarak bize kabullendiren büyüklerin, Milyonları aşan bu kesimin HAKLARINI, Verilmediği takdirde Geçmişe dönük olarak taleb etmesi meşru olacaktır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR