'Emekli maaşları yüksek' miş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de emeklilerin fazla para aldığını söylemiş. Bakan Şimşek bir de bunun OECD ülkelerinin arasında demiş.

Kimler var bu ülkeler arasında başta ABD, İngiltere, Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre toplam 33 ülke .

Biz neymişiz de haberimiz yokmuş Bu kadar çok para alıyor ise emekliler neden ağlıyorlar anlamış değilim. Ve de neden evlerine ekmek götüremediklerini, geçim sıkıntısı yaşadıklarını söylediklerini de anlayamıyorum. Sayın Şimşek başka bir ülkenin bakanı oldu da bizim mi haberimiz yok.

Sayın Bakan açıklama da getirmiş kendince :"Bütün dünyada, çalıştığınız zaman daha fazla, emekli olduğunuz zaman daha az maaş alıyorsunuz. İngiltere'de çalışırken 100 lira alıyorsanız, emekli olduğunuzda 25 lira alıyorsunuz.

Fakat Türkiye'de durum çok farklı. Hatta OECD ülkeleri arasında, çalıştığı dönemde aldığı paraya oranla emeklilikte alınan para en yüksek olan ülkedir Türkiye. " demiş.

Veee bir mucize daha açıklamış.. Erecek belli. Türkiye'de hane halkının borç batağında olduğunu iddia etmek zormuş sayın bakana göre. Sayın bakan uzayda mı yaşıyorsunuz, halkın arasına mı inmiyorsunuz? Kendinizi mi kandırıyorsunuz.

Bizi ve emeklileri kandıramadığınız kesin . Çünkü dar gelirli ve emekli olarak en çok maaş alan bir vatandaş olmanın tadına eremedim hala. Hatta emeklilik sonrasında çalışmama rağmen o çok paranın tadını çıkaramadım nedense.

Araştırayım dedim. Türkiye'de şartlar mı değişti de ben fark edemedim diye. Türk İş Ekim ayında açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili bir araştırma yapmış.

Ve bakın sonuçlara: Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 958,01 lira,

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3.120,55 lira .

Ya emekli ne kadar alıyor? 650 Lira, işçi emeklisi 900 Lira son düzenlemeye göre belki 1200 Lira. daire Başkanı, milletvekili hakim savcı değilseniz bakanın tanımına uymuyorsunuz.

Yani gelinen noktada en çok emekli maaşı alan bir ülkenin vatandaşı olarak emeklilerimizin yüzde 80'inden fazlası açlık sınırında ve altında yaşıyor.

Çok maaş alan vekil dışındaki memur emekliler ise yoksulluk sınırında.

Ne mutlu bize ki emeklilerimiz bile OECD ülkelerinin en yüksek maaşını alıyor. Şimdi AK Parti'nin neden yüzde 51 oy aldığını anladım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR